Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

«Το Ταξίδι: Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική» στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί«Το Ταξίδι: Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική» στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί.  

05-02-2010
 
Η επόμενη στάση της έκθεσης που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα μέσα από το Δίκτυο Μουσείων του Ιδρύματος. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μεταφέρει την έκθεση «Το Ταξίδι: Το Ελληνικό Όνειρο στην Αμερική» στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μουσείου Μετάξης στο Σουφλί. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το σχετικό ντοκιμαντέρ και τη φωτογραφική έκθεση για την ιστορία της μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αμερική, με υλικό που προέρχεται από σχετικά αρχεία των ΗΠΑ. H Μαρία Ηλιού, σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, κατά τη διάρκεια έρευνάς της στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψε ένα θησαυρό από άγνωστες φωτογραφίες και κινηματογραφικό υλικό που καταγράφουν και ζωντανεύουν την ιστορία της μετανάστευσης και της νέας ζωής των Ελλήνων στην Αμερική. Σύμβουλος ιστορικής έρευνας: Αλέξανδρος Κιτροέφ.Πάρτυ Γ΄ Τάξης Ενιαίου Λυκείου Σουφλίου

Η  
Γ΄ Τάξη του Ενιαίου Λυκείου Σουφλίου

σας καλεί στο πάρτυ που διοργανώνει . 

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 10:00 μ.μ .


Club notorious .


Σουφλιώτικο Καρναβάλι 2010

Ο Δήμος Σουφλίου σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο και τη ΔΗΚΕΔΗΣ διοργανώνει τις καθιερωμένες Αποκριάτικες Εκδηλώσεις το τριήμερο 13, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2010 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα .

Σάββατο , 13 Φεβρουαρίου 2010 

10:00 π.μ - Το κυνήγι του κρυμμένου Θησαυρού για μικρούς και μεγάλους .
Αφετηρία : Πνευματικό Κέντρο Σουφλίου ( Παλαιό Γυμνάσιο )

6:15 μ.μ - Λαμπαδηδρομία στους δρόμους του Σουφλίου
Αφετηρία : Πλατεία Νίκης

7:30 - Πέρας Λαμπαδηδρομίας
Υπαίθριο ξεφάντωμα καρναβαλιστών με ξυλοπόδαρους και κλόουν , με μουσική τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου .

Κυριακή ,14 Φεβρουαρίου 2010

3:00 μ.μ - Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων στην κεντρική οδό του Σουφλίου .


Καθαρή Δευτέρα , 15 Φεβρουαρίου 2010 

Κούλουμα στην τοποθεσία " ΓΙΡΛΙΣΙΟ " με λαγάνα , παραδοσιακή φασολάδα , τσίπουρο και κρασί , νηστίσιμα εδέσματα και πέταγμα χαρταετού .

Το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Φερών

Με την πεποίθηση ότι οι ενημερωμένοι πολίτες είναι ενεργοί και χρήσιμοι πολίτες, τόσο για τον εαυτό τους όσο και για το κοινωνικό σύνολο, και με το αίσθημα του χρέους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να πράττει τα ανάλογα προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Φερών προχώρησε στην δημιουργία του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου (Α.Λ.Π.), το οποίο εκτός από τον παραπάνω στόχο, η Δημοτική αρχή φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τον Δήμο Φερών, και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και ένα ζωντανό κύτταρο επιστήμης και πολιτισμού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Το Α.Λ.Π. πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών Δημοτών μας και όχι μόνο, οι οποίοι επιζητούν την πρόσβαση στη γνώση, μέσα από την διαδικασία της διαρκούς εκπαίδευσης, και την οποία ο καθένας για διαφορετικούς λόγους δεν είχε την δυνατότητα να αποκτήσει κατά το παρελθόν. Στο Α.Λ.Π. διακεκριμένοι εισηγητές στο πλαίσιο μιας σειράς εβδομαδιαίων διαλέξεων, θα αναπτύσσουν έγκυρα, και με τρόπο απλό και κατανοητό από όλους, θέματα των αρμοδιοτήτων τους τα οποία παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον, με στόχο όχι μόνο την γνώση αλλά και την ευαισθητοποίηση των σπουδαστών, και την πρόκληση εποικοδομητικού διαλόγου με αμφίρροπο όφελος.
Ο Δήμαρχος Φερών
Ούστογλου ΓεώργιοςΑναβολή Επίσκεψης 
Απο το ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του Δήμου Φέρων σας ενημερώνουμε οτι η επίσκεψη της Ελένης Γλυκατζή Αλβερέρ (03/02/2010) αναβάλεται. Νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Έναρξη Τμημάτων Επιμόρφωσης Ενηλίκων (Α΄ Φάση) από την Ν.Ε.Λ.Ε. ΕΒΡΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης Έβρου πρόκειται άμεσα να υλοποιήσει τμήματα επιμόρφωσης ενηλίκων.
Στα τμήματα μπορούν να συμμετάσχουν και να επιμορφωθούν όσοι ενήλικες επιθυμούν να αυξήσουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους στα συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα που σημειώνονται ανά περιοχή.
Η Ν.Ε.Λ.Ε. Έβρου πρόκειται να υλοποιήσει μέσα στο 2010 κι άλλα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Νομό, τα οποία θα δημοσιοποιήσει με νέα ανακοίνωση.

Α΄Φάση εκπαιδευτικών τμημάτων

Δήμος Σουφλίου (Πληροφορίες: 25543 50100, κα Κάλφα)
Καλλιέργεια Βιολογικών (Σουφλί)