Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου με αντιδράσεις πολιτών.

Κατάμεστη η αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  Σουφλίου από πολίτες των Tοπικών Διαμερισμάτων του Δήμου που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τους σταθμούς μεταφόρτωσης των απορριμμάτων { Σ..Μ.Α ) .
Σε κανένα τοπικό διαμέρισμα δεν θέλουν να εγκατασταθούν οι ( Σ..Μ.Α) . Τι θα γίνει όμως ; Aν οι (Σ.Μ.Α) δεν φιλοξενηθούν στα τοπικά διαμερίσματα  , υπάρχει η λύση να μεταφέρονται τα απορρίμματα στο γειτονικό Διδυμότειχο . Το αποτέλεσμα όμως θα είναι να επιβαρυνθούν οι Δημότες με επιπλέον τέλη .

Αναγνώστης : Χιονισμένα Τοπία απο την περιοχή Σουφλίου

Επανεξελέγη ο Κάρολος Παπούλιας

Επανεξελέγη  ο Κάρολος Παπούλιας με 266 ψήφους υπέρ,34 παρόν και 2 απουσίες στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία ήταν φανερή και έγινε δια ανάτασης της χειρός.

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη και ώρα 7 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σουφλίου με βασικό θέμα τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων .

Χιονισμένα Τοπία στα βουνά του Έβρου

 

Φωτογραφίες : Αραμπατζή Γιάννα 

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» ζωντανεύει στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος ΕυγενίδουΣε ένα προσωπικό ταξίδι στη χαμένη παιδική αθωότητα, αυτή που λέγεται ότι όλοι οι «μεγάλοι» έχουμε καλά κρυμμένη μέσα μας, μας προσκαλεί ο «Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Αυτή τη φορά το συμβολικό του ταξίδι ξετυλίγεται στο θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, μέσα από τη νέα ψηφιακή παράσταση με τον ομώνυμο τίτλο.
Οι προβολές ξεκινούν την Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου και θα γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο (ώρες: 10:30, 13:30,16:30. Πληροφορίες στο τηλ.: 210 9469600).
Μισό και περισσότερο αιώνα μετά τη δημιουργία του παραμυθιού που έμελλε να συντροφεύσει τις προσωπικές αναζητήσεις τουλάχιστον 80 εκατομμυρίων ανθρώπων πάνω στη Γη -όσα δηλαδή και τα αντίτυπα που έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα-, οι εικόνες και το κείμενο που χάρισε στην ανθρωπότητα ο Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ζωντανεύουν σε μια ψηφιακή παράσταση που σέβεται και ακολουθεί πιστά το έργο του μεγάλου συγγραφέα.
Η ψηφιακή παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» έχει την υποστήριξη από μια ομάδα γνωστών ηθοποιών, οι οποίοι αγκαλιάζουν το έργο με ιδιαίτερη αγάπη, χαρίζοντας τις φωνές τους και δημιουργώντας μία υπέροχη παράσταση.
Ο Σπύρος Παπαδόπουλος στο ρόλο του πιλότου, η Ξένια Καλογεροπούλου στο ρόλο της αλεπούς, η Ζέτα Μακρυπούλια ως τριαντάφυλλο, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ως φίδι, ο Βασίλης Καΐλας ως Γεωγράφος και η Ντορίνα Θεοχαρίδου στο ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα, το οποίο με τη σκηνοθεσία μεταγλώττισης του Αργύρη Παυλίδη, καθηλώνει το θεατή με ευαισθησία και τρυφερότητα.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι το βιντεοκλίπ του τραγουδιού «Ο Μικρός Πρίγκιπας», το οποίο, ενταγμένο στην ψηφιακή παράσταση, προβάλλεται επίσης στο θόλο, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάριου Φραγκούλη, ο οποίος έγραψε την μουσική και τραγουδά, του Παρασκευά Καρασούλου, που έγραψε τους στίχους, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Σιμόπουλου.

Κλειστά τα σχολεία και στις Φέρες

Κλειστά παρέμειναν σήμερα Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου  λόγω παγετού και τα σχολεία του Δήμου Φερών .

Επενακλέγεται στην Προεδρία της Δημοκρατίας ο Κ.Παπούλιας

Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα το πρωί στη Βουλή για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στο αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στηρίζουν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ «παρών» θα ψηφίσουν -για συμβολικούς λόγους- οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ορκωμοσία του θα γίνει στα μέσα Μαρτίου.