Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Έκφαραση

Στο Σουφλί , έχουμε καταλάβει τι είναι ο "όρος " Καλλικράτης " ή ψάχνουμε ακόμα στα βιβλία της αρχαίας Ιστορίας ;

Καλλικράτης :

Ίσως και να δούμε τελικά να ισχύσει πρόταση για 6 Δήμους στον Νομό Έβρου ; 

 1 . Σαμοθράκης

2. Αλεξανδρούπολης -Τραϊανούπολης

3. Φερρών - Τυχερού

4. Σουφλίου ( σχεδόν όπως είναι σήμερα με επιπλέον τον ορεινό όγκο του Ορφέα )

5. Διδυμοτείχου -Ορφέα - Μεταξάδων

6. Ορεστιάδας -Κυπρίνου-Βύσσας -Τριγώνου 


Στο Σουφλί , έχουμε καταλάβει τι είναι ο "όρος " Καλλικράτης " ή ψάχνουμε ακόμα στα βιβλία της αρχαίας Ιστορίας ;

Αθλητικά : ποδόσφαιρο31/01


15:00


Δόξα Πετρούσας-Βρασίδας


31/01


15:00


Εθνικός Γαζώρου-Ενωση Θράκης


31/01


15:00


Εχινος Σπορ-Ελπίς Σαππών


31/01


15:00


Κεραυνός Κρηνιδών-Μ. Αλέξανδρος Ηράκλειας


31/01


15:00


Ορφέας Ελευθερούπολης-Εβρος Σουφλίου


31/01


15:00


Καλαμπακίου ΑΕ-Ορφέας PUMA Ξάνθης


31/01


15:00


Μεγ. Αλεξ. Ιασμου-ΑΕ Πιερέων 2004


31/01


15:00


Μεγ. Αλεξ. Γεφυρουδίου-Προσοτσάνη


ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Μετ' εμποδίων έγινε η προετοιμασία του Έβρου Σουφλίου για την εκτός έδρας αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με τον Ορφέα Ελευθερούπολης. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή έκαναν δύσκολη τη διεξαγωγή των προπονήσεων που έγιναν κάτω απο πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το θετικό για τον τεχνικό του Έβρου, Χρήστο Χρηστούδη είναι πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με κάρτες και τραυματισμούς. Έτσι η τεχνική ηγεσία έχει την ευκαιρία να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Αθλητικά : βόλεϊ

Π Α Ι Δ Ω Ν   Α'  Ο Μ Ι Λ Ο Σ  (Β' ΓΥΡΟΣ - 3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) Απο αναβολή

Σάββατο 30 Ιαν 2010 στις 17:00  Γήπεδο Αλεξανδούπολης
  Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. - Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Π Α Μ Π Α Ι Δ Ω Ν   (Β' ΓΥΡΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) Απο αναβολή

Σάββατο 30 Ιαν 2010 στις 13:30 Γήπεδο ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ
Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ. - Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ


Π Α Ι Δ Ω Ν   Α'  Ο Μ Ι Λ Ο Σ  (Β' ΓΥΡΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Κυριακή 31 Ιαν 2010 στη 13:00 Γήπεδο ΞΑΝΘΗΣ
Π.Α.Σ. ΘΡΑΚΕΣ ΞΑΝΘΗΣ - Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Κ Ο Ρ Α Σ Ι Δ Ω Ν    Α'  Ο Μ Ι Λ Ο Σ  (Β' ΓΥΡΟΣ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Κυριακή 31 Ιαν 2010 στη 13:00 Γήπεδο ΣΟΥΦΛΙΟΥ
Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ  ΣΟΥΦΛΙΟΥ - Γ.Σ.Γ. ΝΙΚΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ


Π Α Μ Π Α Ι Δ Ω Ν   (Β' ΓΥΡΟΣ - 4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Κυριακή 31 Ιαν 2010 στις 10:30 Γήπεδο ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Μ.Γ.Σ.Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Πρόταση : Βιβλίο

Αγγελικές & σατανικές μορφές στο τιμόνι των ανθρώπινων πληθυσμών
 
                           Συγγραφέας: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
                           Εκδόσεις: ΠΑΤΑΚΗΣ
 
Περιγραφή:
Η ιστορία δεν είναι μόνο οι μάχες, οι αριθμοί, οι ημερομηνίες, τα άγνωστα ονόματα κάποιων μακρινών προσώπων. Αυτή είναι η ανιαρή ιστορία που μισήσαμε στα μαθητικά μας χρόνια. Υπάρχει και η άλλη ιστορία. Οι ίντριγκες πίσω από τις διάσημες πράξεις, τα παραλειπόμενα πίσω από τις μεγάλες αποφάσεις, οι χαρακτήρες πίσω από τα πρωτόκολλα, οι λεπτομέρειες πίσω από τα πασίγνωστα γεγονότα. Αυτή η «άλλη» ιστορία παρελαύνει στις σελίδες του βιβλίου Μια σταγόνα ιστορία.
Το βιβλίο αποτελείται από πολλά μικρά αυτόνομα κεφάλαια, καθένα από τα οποία είναι ένα περιστατικό ή ένα πρόσωπο της ελληνικής ή της παγκόσμιας ιστορίας. Σχεδόν όλα άγνωστα στο ευρύ κοινό, αφού είναι τα «ψιλά γράμματα» των ιστορικών μελετών, που όμως έχουν τεράστια σημασία, γιατί δείχνουν την εξανθρωπισμένη ιστορία, την ιστορία των παθών, των λαθών, των αδυναμιών και της πραγματικής δύναμης. Όλα αυτά τα φαινομενικά διαφορετικά περιστατικά όμως έχουν μια κοινή γραμμή που τα ενώνει με τρόπο πότε δραματικό και πότε κωμικό. Στην ουσία τους, έχουν τρομερές ομοιότητες με όσα συμβαίνουν γύρω μας, στις μέρες μας. Η ιστορία, οι ηγέτες της, οι απατεώνες της, οι φονιάδες της, οι πόρνες της, τα περιστατικά της... κύκλους κάνουν.
Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε μεγάλα μέρη
Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός παρακολουθεί το σεξ σόου της μέλλουσας αυτοκράτειρας Θεοδώρας.
Ένας Ισπανός τυχοδιώκτης κολλάει την άγνωστη αρρώστια τερηδόνα, σε μια μικρή Ινδιάνα που βίασε. Τα δόντια της πέφτουν σε μια βδομάδα.
Ο μητροπολίτης Δημητριάδος Γερμανός, προκάτοχος του Χριστόδουλου, ευλογεί την πρώτη λαοσύναξη φανατικών στο Βόλο.
Η Κινέζα αυτοκράτειρα Τσε-Χι ενοχλείται όταν ο στρατός της ισοπεδώνεται από τους Ιάπωνες. Είχε ξοδέψει το στρατιωτικό προϋπολογισμό της χώρας για να κτίσει το εξοχικό της.

Καρναβάλι Ξάνθης : Συαναυλία της Emma Shapplin

Η Emma Shapplin, η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια της όπερας, έρχεται στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου για να ανοίξει την μεγάλη γιορτή της περιοχής, το Καρναβάλι, το οποίο ειδικά φέτος ονομάζεται «Καρναβάλι των ερωτευμένων», αφού ολοκληρώνεται στις 14 Φεβρουαρίου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο «Αμοιρίδειο».
Το φετινό καρναβάλι, εκτός από τις παρελάσεις των αρμάτων και τους κατεξοχήν καρναβαλιστές, φιλοξενεί και δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων, η Πέμυ Ζούνη και η Ελένη Πέτα θα δώσουν συναυλία στις 8 Φεβρουαρίου, την επομένη θα εμφανιστούν ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη Σπείρα Σπείρα, στις 12 Φεβρουαρίου η Ξανθιώτισσα Ματθίλδη Μαγγίρα θα κάνει one woman show με την απολαυστική παράσταση «Big Cigar» (στην Αθήνα την παρουσιάζει στο «El Pecado») και το μεσημέρι της 13ης Φεβρουαρίου η Δέσποινα Βανδή θα δώσει συναυλία στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Facebook

Facebook: η συνεδρία σας έληξε

της Αρτεμις Καπούλα
Ο τίτλος που βλέπετε θα μπορούσε να είναι ατάκα από ταινία του Woody Allen. Ξέρετε, στη σκηνή που ο πρωταγωνιστής ακούγοντας την, κατεβάζει το κεφάλι, μαζεύει τα εσώψυχα του, το παλτό του, τα νοτισμένα του χαρτομάντιλα και αποχωρεί από το ιατρείο του ψυχαναλυτή του. Θα μπορούσε αλλά δεν είναι. Είναι το μήνυμα που μου στέλνει τις τελευταίες μέρες η σελίδα μου στο facebook κάθε φορά που χαζολογάω σε κάποιο άλλο site ή όταν οτιδήποτε άλλο μου αποσπά την προσοχή. Όταν το πρωτοείδα χαμογέλασα σκεπτόμενη ότι η σημασία του μηνύματος χάθηκε κάπου στην μετάφραση αλλά μετά από την 3-4 φορά που το διάβασα ασπάστηκα την ολοφάνερη αλήθεια του και υποκλίθηκα.

Έχω περάσει ατέλειωτα βράδια σε αυτόν τον εικονικό κόσμο συνομιλώντας με ανθρώπους που δεν θα γνωρίσω ποτέ, που δεν έχω ακούσει την χροιά της φωνής τους, τον ήχο του γέλιου τους. Έχω μοιραστεί μαζί τους στιγμές της καθημερινότητας μου, σκέψεις μου, συναισθήματα, έχω ακούσει τα προβλήματα τους, τις έννοιες τους, τις χαρές τους. Ανθρώπους άγνωστους που δεν θα τους άνοιγα ποτέ την πόρτα του σπιτιού μου αλλά που με αφάνταστη ευκολία τους έβαλα στην διαδικτυακή ζωή μου.

Πόσες συνεδρίες άραγε χρειάζομαι εγώ και εκατομμύρια άλλοι χρήστες του facebook για να βρούμε τι είναι αυτό που μας μετατρέπει σε κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαστε, που μας απελευθερώνει ή μας υποδουλώνει αν θέλετε, που μας κρατά μακριά από τον αληθινό εαυτό μας, την πραγματική ζωή που υπάρχει εκεί έξω;

Σκεφτείτε το λίγο. To Facebook είναι η μεγαλύτερη καταγραφή προσωπικών δεδομένων που έγινε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κάποτε πιστεύαμε πως θα γίνει αλλιώς: ένας «Μεγάλος Αδερφός» θα εγκατασταθεί κάπου ψηλά και θα παρακολουθεί τα πάντα. Δεν έγινε έτσι. Εμείς δημιουργήσαμε τον «Μεγάλο Αδερφό». Με όλη μας τη χαρά. Και τον ταϊσαμε με προσωπικά δεδομένα και ιστορίες της ζωής μας. Τον ποτίσαμε με τα δάκρυα μας. Ξέρει πως γελάμε, τι ονειρευόμαστε, τι θέλουμε από τη ζωή, τι μας φοβίζει και τι μας δίνει χαρά. Και δεν είμαστε λίγοι: είμαστε 350 εκατομμύρια. Θεωρητικά σε λίγα χρόνια το 10% του πλανήτη θα έχει αφήσει φωτογραφία και προσωπικά στοιχεία στο Facebook.

Αλλά αφήστε τα αυτά στην άκρη. Όλοι εμείς που περνάμε ώρες δημιουργώντας έναν εικονικό εαυτό, κάνοντας εικονικούς φίλους, στέλνοντας εικονικά φιλιά και αγκαλιές δεν χρήζουμε κάποιου είδους ψυχολογικής βοήθειας; Όλοι εμείς οι ακοινώνητοι, οι φοβισμένοι, οι κλεισμένοι στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού μας που δεν γνωρίζουμε καν ποιος μένει στο διπλανό διαμέρισμα ξαφνικά μεταλλασσόμαστε και ψάχνουμε να βρούμε φίλους, συμμαθητές και ξαδέλφια χαμένα από χρόνια στην Αυστραλία. Ανταλλάσσουμε με άγνωστους πληροφορίες, φωτογραφίες, κομμάτια της ζωής μας. Καταθέτουμε κάθε μέρα την σκέψη μας, την συναισθηματική μας κατάσταση στον «τοίχο» μας, γινόμαστε μέλη ομάδων και οργανώσεων που δεν τις έχουμε ακούσει ποτέ. Κάνουμε ένα κλικ και σώζουμε τα δελφίνια στον Ινδικό Ωκεανό ή ένα παιδάκι στο Αφγανιστάν, ένα κλικ και σώζουμε την ψυχή μας, κρύβουμε τους φόβους μας, τις ανασφάλειες μας, τις χαμένες μας αλήθειες.

Η συνεδρία μας τελείωσε λοιπόν και πριν βιαστείτε να βρείτε δικαιολογίες και να βγάλετε τον εαυτό σας έξω από αυτή την κατηγορία «χρηστών» σκεφτείτε ότι ή πρώτη αντίδραση όλων των άρρωστων είναι η άρνηση .Άλλωστε αν επαληθευτούν οι φήμες που θέλουν τον κύριο Zuckerberg να μας χρεώνει για την συμμετοχή μας στον εικονικό του κόσμο μπορεί η συνεδρία σε ένα ψυχαναλυτή να μας κοστίζει και λιγότερο.

www.protagon.gr

Η Κατερίνα Μπατζελή δεν έπεισε τους αγρότες .

Μέτρα οικονομικής στήριξης για τους αγρότες, ανακοίνωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Μεταξύ άλλων υποσχέθηκε διοχέτευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα 28 δις που δίνονται στις τράπεζες στους αγρότες. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών που έχουν δανειστεί, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και διετή περίοδο χάριτος. Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων των αγροτών για δύο χρόνια, και παροχή επιδόματος θέρμανσης από 300 έως 500 ευρώ σε ευπαθείς ομάδες αγροτών.

Το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης δεν διαθέτει τα κονδύλια για να μπορέσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών του Έβρου, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης της με τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών του νομού πλην του βορείου Έβρου, η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή. Όπως δήλωσαν οι αγρότες όλα όσα συζητήθηκαν στη σύσκεψη θα μεταφερθούν στους υπολοίπους συναδέρφους τους που βρίσκονται στα μπλόκα προκειμένου α αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους, ωστόσο δήλωσαν ότι δεν τους έπεισε.