Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Τετάρτη

Κανονικά θα λειτουργήσου τα σχολεία Α΄Βαθμιας και Β΄Βαθμιας  εκπαίδευσης αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου σε όλο τον νομό Έβρου  .


Η απόφαση της Νομαρχίας Έβρου αναφέρει
«Ο  Νομάρχης του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου (Πρόεδρος  του Σ.Ν.Ο) Έχοντας  υπόψη:
α. Τις διατάξεις του 3013/02 ''Περί Αναβάθμισης Πολιτικής  Προστασίας''
β. Το Τοπικό Σχέδιο ''Ξενοκράτης- Χιονοπτώσεις''
γ. Την επικρατούσα κατάσταση στο Νομό
Αποφασίζουμε
Τα σχολεία της Α/μιας και  Β/θμιας Εκπαίδευσης  του Νομού Έβρου καθώς και της νήσου Σαμοθράκης  αύριο Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010  θα λειτουργήσουν κανονικά

Χορευτικό τμήμα ενηλίκων ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ Σουφλίου

Το βράδυ της  Παρασκευής 29 Ιανουαρίου , το χορευτικό τμήμα ενηλίκων της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ Σουφλίου , θα κόψει Βασιλόπιτα στο εστιατόριο  " Μπερεκέτ " .

Πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού στο Βυζαντινό Μουσείο

Στην άμεση πρόσληψη έξι (6)  ωρομίσθιων υπαλλήλων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πρόκειται να προβεί η 15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για ανάγκες της περιοχής του Δήμου Διδυμοτείχου.
Συγκεκριμένα οι θέσεις αφορούν:
  • Τέσσερεις (4) ημερήσιους φύλακες ΔΕ για τους αρχαιολογικούς χώρους και το Μουσείο Διδυμοτείχου
  • Δύο (2) καθαριστές ΥΕ για το Μουσείο Διδυμοτείχου
Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους , ότι η σχετική προκήρυξη έχει αναρτηθεί στους πίνακες ανακοινώσεων του Δήμου Διδυμοτείχου

Εισβολή στον Εβρο «επί χάρτου»

«Στα δημοκρατικά καθεστώτα η εξουσία αλλάζει με εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες», δηλώνει ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ (στη φωτογραφία), και κάνει λόγο για έρευνες σχετικά με τη «διαρροή» του «Σχεδίου Βαριοπούλα». Το τελευταίο προέβλεπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, και εισβολή στον Εβρο.
Η εφημερίδα «Ταράφ», που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τις αποκαλύψεις για το σχέδιο, έγραψε ότι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου σχετικά με το σχέδιο, ταξίαρχος πρότεινε την πραγματοποίηση «μικρής εμβέλειας συγκρούσεων με την Ελλάδα» προς «τόνωση του αισθήματος εθνικής ενότητας». Σύμφωνα με την εφημερίδα, κατά την τρίτη μέρα του σεμιναρίου, που πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Μαρτίου 2003 στην Α' Στρατιά, ο τότε διοικητής της τελευταίας, στρατηγός Τσετίν Ντογάν, πρότεινε εισβολή στον Εβρο.
Η περίπτωση της Ιμβρου
Τέλος, η «Ταράφ» έγραψε επίσης ότι «η παρουσίαση που έκανε στο ίδιο σεμινάριο ο συνταγματάρχης Τουντζάι, που εμφανίζεται ως διευθυντής της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, δείχνει πως εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ιμβρο οι εκεί Ελληνες, στο πλαίσιο ενός συστηματικού σχεδίου». Η εφημερίδα ανέφερε ότι «τα λόγια του συνταγματάρχη επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς ότι οι Ελληνες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ιμβρο, ως αποτέλεσμα των παρενοχλήσεων των υπόδικων των ανοιχτών φυλακών, που δημιουργήθηκαν το 1965 στο νησί» και δημοσίευσε μέρος της παρουσίασης του συνταγματάρχη: «Τώρα εδώ θα συζητήσουμε και κάποια απόρρητα πράγματα. Εξάλλου, αυτός είναι ο βασικός σκοπός της εργασίας σχετικά με το σχέδιο. Σε πρώτη φάση, προκειμένου να αναγκάσουμε σε φυγή τους Ελληνες από την Ιμβρο, στείλαμε μονάδα κομάντος της στρατοχωροφυλακής. Φτιάξαμε στην περιοχή ανοιχτές φυλακές. Ως προς το αποτέλεσμα που υπήρξε στην περιοχή, υπήρξε μετανάστευση σε σημαντικό βαθμό. Βήμα βήμα, έγιναν διάφορα πράγματα στην περιοχή και στις ανοιχτές φυλακές, όπως καλλιέργειες. Τώρα είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά στο πλαίσιο των τουρκοελληνικών σχέσεων της εποχής, προέκυψε η ανάγκη να γίνει αυτό, εναντίον αυτών που γίνονταν στη Δυτική Θράκη. Αργότερα, όταν αποσύραμε τη δύναμη, εγκαταστήσαμε στην περιοχή τη μονάδα κομάντος».
Σε ομιλία που έκανε χθες στην Αγκυρα, ο στρατηγός Μπάσμπουγ δήλωσε πως έχει παρέλθει η εποχή των πραξικοπημάτων, ανακοίνωσε μεν ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς, αλλά ταυτόχρονα επισήμανε τα εξής: «Ενας στρατός που επιτίθεται φωνάζοντας Αλλάχ Αλλάχ, πώς μπορεί να βομβαρδίσει τζαμιά; Απευθύνομαι στους ασυνείδητους. Εχει όρια και η υπομονή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Πώς μπορείτε και κατηγορείτε με αυτόν τον τρόπο τις ένοπλες δυνάμεις;» Ο στρατηγός αναφερόταν στις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ταράφ», η οποία έχει γράψει ότι το σχέδιο επιβολής πραξικοπήματος προέβλεπε, μεταξύ άλλων, και βομβαρδισμό δύο τζαμιών.
Από τα όσα είπε ο Τούρκος γενικός επιτελάρχης προκύπτει ότι οι έρευνες που έχουν ξεκινήσει αφορούν μάλλον τη διαρροή που έγινε και όχι την ίδια την κατηγορία περί σχεδίου επιβολής πραξικοπήματος. Εκανε λόγο για δραστηριότητες εναντίον των ενόπλων δυνάμεων και επισήμανε ότι «υπάρχουν καθήκοντα που αναλογούν και στο κράτος, ως προς την αντιμετώπιση των δραστηριοτήτων αυτών». Ανέφερε ότι έχει γνωστοποιήσει τις σχετικές «απόψεις, σκέψεις και προτάσεις του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό».
Στο κυνήγι της «διαρροής»
Είπε επίσης ότι «πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της διαρροής πληροφοριών» και ανακοίνωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 61 έρευνες σχετικά με διαρροές και από αυτές οι εννέα πήραν μορφή δικαστική. Η μία από αυτές ολοκληρώθηκε κι ένας αξιωματικός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση και αποπέμφθηκε. Υπάρχουν άλλοι δέκα αξιωματικοί διαφόρων βαθμών που κρατούνται.
Ο Μπάσμπουγ αναφερόμενος στα περί πραξικοπήματος είπε: «Αισθάνομαι ντροπή, αλλά είμαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσω τον όρο. Τον τελευταίο καιρό, το πραξικόπημα και οι ισχυρισμοί περί πραξικοπήματος έχουν εξελιχθεί σε κύριο θέμα της επικαιρότητας. Είμαστε πολύ ενοχλημένοι από τους ισχυρισμούς αυτούς» και υπογράμμισε ότι «το ερώτημα που πρέπει να διατυπωθεί είναι ποιοι ωφελούνται από την αναπαραγωγή των ισχυρισμών περί πραξικοπήματος».
Ο στρατηγός είπε πως «αυτό, στο οποίο πρέπει να πιστεύουν ειλικρινά όλοι οι πολίτες, είναι ότι στη Δημοκρατία και τα δημοκρατικά καθεστώτα η εξουσία αλλάζει με εκλογές και δημοκρατικές διαδικασίες». *

www.enet.gr

Κοπή Βασιλόπιτας του ΚΑΠΗ Σουφλίου .

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου το ΚΑΠΗ του Δήμου Σουφλίου διοργανώνει όπως και κάθε χρόνο , χορό με αφορμή την κοπή Βασιλόπιτας . Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στο χορευτικό κέντρο  " Ρετρό " με ζωντανή μουσική . Ώρα προσέλευσης 7:30  .

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες .

Οι πιό χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται σήμερα το πρώί από τους σταθμούς του Ε.Α.Α. είναι:
Ορεστιάδα -17,1
Καιμάκτσαλαν -11,9
Νευροκόπι -11,2
Αλεξανδρούπολη -10,4
Πάρνηθα -7,6
Σουφλί - 11 
 
 Πηγή : Ε.Α.Α.

Έκφραση

Ας μπουν και στα αεροδρόμια με τα τρακτέρ, να απογειωθούμε ως χώρα !!!!!

text - www.protagon.gr

Αθλητικά : ΑΣ Έβρος Σουφλίου

Θα ζητήσει αναβολή

Προς νέα αναβολή οδηγείται η αναμέτρηση μεταξύ του Έβρου Σουφλίου και της Δόξας Πετρούσας που είχε οριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον Έβρο με τη θερμοκρασία να έχει πέσει στους -10 βαθμούς καθιστούν αδύνατη προς το παρών την συνέχιση του αγώνα από το 6ο λεπτό όπου είχε διακοπεί. Το χιόνι που έχει πέσει στην περιοχή του Σουφλίου, έχει καλύψει τον αγωνιστικό χώρο με τους ιθύνοντες της ομάδας να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον καθαρίσουν. Ωστόσο μέσω της αρμόδιας ΕΠΣ Έβρου την Τρίτη θα ενημερώσουν την ΕΠΟ για τις συνθήκες που επικρατούν και θα ζητήσουν την εκ νέου αναβολή του αγώνα. Τη Δευτέρα η διοίκηση του Έβρου Σουφλίου είχε επικοινωνία και με την αντίστοιχη της Δόξας Πετρούσας την οποία ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί.