Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Επίσκεψη του Υφυπουργού Σ.Βούγια στο Συνοριακό Κέντρο Σουφλίου.

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη , θα επισκεφτεί και το Σουφλί 
ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Σπύρος Βούγιας. Τρίτη 26 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρος Βούγιας, θα επισκεφθεί το Συνοριακά Κέντρα Φερρών (9.30), Τυχερού (10.30) και Σουφλίου (11.30). Ακολούθως, στις 12.45 θα επισκεφθεί τη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, στις 14.00 τα Κρατητήρια Διδυμοτείχου και στις 15.00 το ΕΧΠΑ Ορεστιάδας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Ορεστιάδος 136, 683 00 Διδυμότειχο
5dimotiko@gmail.com
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010
Κύριοι,
μετά από έντονες διαμαρτυρίες που δεχτήκαμε από γονείς μαθητών του Σχολείου μας, αλλά και από κατοίκους της περιοχής μας, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση που αισθανόμαστε όλοι μας για την αντιμετώπιση από τους τοπικούς μας άρχοντες, ενός σοβαρότατου θέματος που αφορά στην υγεία και στην ασφάλεια των παιδιών μας.
Μετά από απόφαση της Νομαρχίας Έβρου, πιθανόν κατόπιν ανάλογης εισηγήσεως των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (;), τα Σχολεία λειτούργησαν κανονικά (με μία ώρα καθυστέρηση!) σε όλο το Νομό Έβρου, πλην της Σαμοθράκης. Το γεγονός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγελαφικό, εάν δεν επηρέαζε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας. Έτσι μόνο τραγική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κατάσταση, κατά την οποία οδηγήσαμε τα παιδιά μας στα Σχολεία με τις χιονισμένες και παγωμένες αυλές, ενώ επικρατούσαν πολικές θερμοκρασίες (από -14 στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα έως και -21 βαθμούς στο Τρίγωνο!). Την κατάσταση αυτή επιδείνωναν οι συνθήκες των πεζοδρομίων τα οποία δεν υπήρχαν, κάτω από το χιόνι και τον πάγο.
Η παραπάνω απόφαση, της λειτουργίας των Σχολείων έδειξε περίτρανα το πόσο απέχουν τα κέντρα εξουσίας από τους πολίτες και το πόσο η κεντρική εξουσία (έστω και σε επίπεδο Νομού) απέχει από τις απομακρυσμένες περιοχές της περιφέρειάς της. Αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ΈΒΡΟΣ είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη, και επομένως εφόσον εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν θα υπάρχει και στον Βόρειο ΈΒΡΟ.
Στην όλη αυτή αδιαφορία, δεν σκοπεύουμε να μείνουμε αμέτοχοι και προκαλούμε τους τοπικούς μας άρχοντες να εξασφαλίσουν πρώτα τις κατάλληλες συνθήκες και κατόπιν να επιτρέπουν το άνοιγμα των Σχολείων, υπό δυσμενείς συνθήκες.

Σε κάθε ενέργεια που αφορά στην ασφάλεια των παιδιών μας θα μας βρουν συνοδοιπόρους.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Η Πρόεδρος
Μαρία Καραφεΐζη

www.tomadakis.blogspot.com

Η Απόφαση της Νομαρχίας Έβρου για τη μη λειτουργία των σχολείων .

ΑΠΟΦΑΣΗ
Ο Νομάρχης
Του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου
(Πρόεδρος του Σ.Ν.Ο)
Έχοντας υπόψη:
α.Τις διατάξεις του 3013/02 ''Περί Αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας''
β.Το Τοπικό Σχέδιο ''ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ - ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ''
γ.Την επικρατούσα κατάσταση στο Νομό
Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

1. Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών (ισχυρός παγετός) -της επικίνδυνης ολισθηρότητας των δρόμων και του αιτήματος των ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓOΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ αναφορικά με τους παγωμένους και μισοκαθαρισμένους χώρους εντός και εκτός των σχολείων και των πεζοδρομίων , τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση μας (Φ.311,6/36-25-01-2010) όπως παρακάτω:
Τα σχολεία Α/μιας – Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού Έβρου αύριο Τρίτη 26 ΙΑΝ. 2010 θα λειτουργήσουν ως εξής:
α) Τα σχολεία των Δήμων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΤΡΑΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ-
ΦΕΡΡΩΝ και ΤΥΧΕΡΟΥ θα λειτουργήσουν με μία ώρα καθυστέρηση έναρξης των μαθημάτων.
β) Τα σχολεία των Δήμων ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΟΡΦΕΑ-ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ-ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ- ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ-Ν.ΒΥΣΣΑΣ-ΚΥΠΡΙΝΟΥ-ΔΙΚΑΙΩΝ και ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
θα παραμείνουν κλειστά.
2. Οι Δκσεις του ΚΤΕΛ ΕΒΡΟΥ και του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ Α.Ε παρακαλούνται όπως, μεριμνήσουν τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται για τη μεταφορά των μαθητών στους Δήμους ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΡΑΙΑΝ/ΛΗΣ - ΦΕΡΡΩΝ και ΤΥΧΕΡΟΥ να αναχωρήσουν μισή ώρα αργότερα από το καθημερινό.
3. Υπενθυμίζεται ότι, ο αποχιονισμός εντός του χώρου των σχολικών μονάδων είναι αποκλειστική ευθύνη του κάθε Δντή,, ο οποίος μεριμνά έγκαιρα, να συνεργασθεί με τη Δνσή του και με τον οικείο Δήμο για τη λειτουργία της θέρμανσης και την προμήθεια των απαραιτήτων ποσοτήτων αλατιού αντίστοιχα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Σ.Ν.Ο.

Νικόλαος Ζαμπουνίδης
Νομάρχης

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στο Βόρειο Έβρο .

Μετά  την παρέναιση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Βορείου Έβρου στον Νομάρχη Έβρου κύριο Νικόλαο Ζαμπουνίδη , η Νοαμρχία Έβρου ανακοινώνει :
Λόγω επικινδυνότητας των πεζοδρομίων και των δρόμων ,τα σχολεία του Βορείου Έβρου απο Σουφλί και πάνω , θα παραμείνουν κλειστά . Στα σχολεία Τραϊανούπολης και Τυχερού η προσέλευση των μαθητών θα γίνει μία ώρα αργότερα , δηλαδή στις 9 το πρωί . Τα σχολεία τις Αλεξανδρούπολης θα λειτουργήσουν κανονικά .