Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Το "Δέντρο των Ευχών" στην Ξάνθη!

Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο θα στολιστεί το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, το οποίο όχι μόνο θα «φωτίσει» τις καρδιές των ανθρώπων, αλλά θα βοηθήσει να συγκεντρωθούν και χρήματα για τις άπορες οικογένειες της πόλης. 
Πρόκειται για ένα «Δέντρο των Ευχών», στο οποίο θα κρεμαστούν χάρτινα αστεράκια, που φτιάχτηκαν από τους προσκόπους. Οι κάτοικοι της Ξάνθης θα μπορούν να αγοράζουν, έναντι όποιου χρηματικού ποσού οι ίδιοι επιθυμούν, ένα αστεράκι φτιαγμένο από τους προσκόπους κι αφού γράψουν με χρωματιστούς μαρκαδόρους την ευχή τους για το νέο έτος, να το κρεμούν στο δέντρο. 
Το όλο σκηνικό θα συμπληρώνεται από κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Στη συνέχεια, με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν απ' αυτή την πρωτοβουλία θα αγοραστούν τρόφιμα για τις οικογένειες της Ξάνθης, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Ήδη, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς λειτουργούς από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν καταγραφεί περισσότερες από 400 οικογένειες, που χρήζουν βοήθειας. «Τα χρήματα αυτά θα τα χωρίσουμε ισόποσα και τα τρόφιμα θα μοιραστούν σε όλες τις οικογένειες που έχουν καταθέσει αίτηση για βοήθεια. Θέλουμε, όσο γίνεται, να τους βοηθήσουμε να περάσουν τις ημέρες των Χριστουγέννων, γιατί η όποια βοήθεια γι' αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντική», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόσκοπος, Χαράλαμπος Νασόπουλος. 
Το στόλισμα του «Δέντρου των Ευχών» γίνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ξάνθης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: