Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

« Απάντηση σχετικά την έλλειψη Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ»

  Την απάντησή του απέστειλε το Υπουργείο  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Όλγα Ρενταρή-Τέντε, σχετικά με την έλλειψη Ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο ΙΚΑ.
      Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας, κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης υποστήριξε ότι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλεξανδρούπολης υπηρετούν οι προβλεπόμενοι από τον Οργανισμό Ιδρύματος Ιατροί, καθώς και σε μερικές περιοχές, όπως π.χ. το παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών υπηρετούν παραπάνω από τους προβλεπόμενους γιατρούς σε μερικές ειδικότητες. Χαρακτηριστικά, στην απάντησή του, ο κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης αναφέρει ότι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Φερών προβλέπονται 2 οδοντίατροι και υπηρετούν 4.

      Επιπρόσθετα, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι το Υπουργείο  γνωρίζει τις ελλείψεις και τις  αδυναμίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και γι’αυτό  πέρα από την προκήρυξη 1/2009 για την πλήρωση 1.800 θέσεων μονίμου προσωπικού για όλη τη χώρα , προκηρύχθηκε η πλήρωση 42 επιπλέον θέσεων μονίμων ιατρών (πολλών ειδικοτήτων).
      Η κ. Ρενταρή, ως μέλος της Επιτροπής  Κοινωνικών Υποθέσεων που άπτεται  θεμάτων υγείας, υποστηρίζει ότι  θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα αυτό και προτίθεται να καταγράψει όλα τα προβλήματα που αφορούν τον θεσμικό πλαίσιο του ΙΚΑ στον νομό Έβρου και να τα προωθήσει μέσω του νέου νομοσχεδίου « Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση και θα εισέλθει προς ψήφιση στην Βουλή με το νέο έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: