Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ύψους 110 εκ. ευρώ»

Είκοσι τρία έργα, προϋπολογισμού 35,1 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης 
«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ύψους 110 εκ. ευρώ»

Είκοσι τρία έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35,1 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, στην περίοδο του φθινοπώρου, ανεβάζοντας την απορροφητικότητα του προγράμματος στο 17%. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για 12 έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος και στους 5 νομούς της περιφέρειας, με προϋπολογισμό 20, 88 εκ. ευρώ, που θα λύσουν σημαντικά προβλήματα του πληθυσμού που σχετίζονται με το πόσιμο νερό και οκτώ έργα προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, στους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ. Ειδικότερα για τον Έβρο, τα έργα διαχείρισης και διανομής ύδατος θα υλοποιηθούν στους οικισμούς Πετρωτών και Κυπρίνου και στο δήμο 


Αλεξανδρούπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών αυτών έργων ανέρχεται σε 9.407.000 ευρώ, ενώ με συνολικό προϋπολογισμό 2,4 εκ. ευρώ, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ τέσσερα έργα προστασίας και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα γίνουν στον αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης-Δοξιπάρας, στο Κάστρο της Χώρας Σαμοθράκης, στην Παναγία Κοσμοσώτειρα των Φερών και στο Ιερό των Μεγάλων Θεών στη Σαμοθράκη.
«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να ενταχθούν επιπλέον έργα στο ΕΣΠΑ Αν. Μακεδονίας- Θράκης, ύψους 110 εκ. ευρώ», τόνισε η γενική γραμματέας της περιφέρειας, Θεοδώρα Κόκλα, διευκρινίζοντας πως σε αυτά περιλαμβάνεται και το οδικό τμήμα Αρδάνιο- Λύρα- Μάνδρα, μήκους 41 χιλιομέτρων, που συμπληρώνει τον κάθετο άξονα Αρδανίου- Ορμενίου. Όσον  αφορά τις εντάξεις έργων που αφορούν ύδρευση, αποχέτευση και επαρχιακή οδοποιία, η κα. Κόκλα επεσήμανε πως όσα έργα παρουσιάζουν ωριμότητα θα έχουν ενταχθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάλεσε μάλιστα τους αιρετούς της περιφέρειας, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ωρίμανση και ένταξη νέων έργων προκειμένου, όπως είπε, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: