Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης

Κατά 1,5 δισ. ευρώ μπορεί να μειωθεί το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης το 2011 σε σύγκριση με φέτος, με τη συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λ. Κατσέλη, μετά τη συνεργασία της με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

    Στο μεταξύ, κλιμακούμενες εκπτώσεις καλούνται να κάνουν οι φαρμακοποιοί ανάλογα με τον τζίρο τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον τα ταμεία θα τους εξοφλούν σε πραγματικό χρόνο.

    Ήδη, ισχύει το ποσοστό του 3% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν έκπτωση της τάξης του 1%, παρότι δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο, εφόσον απαιτηθεί από το υπουργείο Υγείας.

    Ωστόσο, οι ενώσεις των φαρμακοποιών που συνάντησαν σήμερα τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση στο ποσοστό κέρδους τους, το οποίο είναι σήμερα 23,8%, καθώς αυτό θα ήταν, όπως είπαν, κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου.

    Από την 1η Δεκεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος που προβλέπει ότι κάθε Σάββατο, το 20% των φαρμακείων θα λειτουργούν κανονικά.
απε
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: