Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

Δήμος Σουφλίου: …..και τώρα τι γίνεται;


Του Πασχάλη Χριστοδούλου

Ο Καλλικράτης είναι πλέον νόμος του κράτους. Η προσέγγιση που έγινε την περίοδο της περίφημης και κατ’ ευφημισμόν διαβούλευσης ελάχιστα αφορούσε τα υπαρκτά προβλήματα της αυτοδιοίκησης κυρίως όμως των περιφερειών αλλά και των επιμέρους χωρικών ενοτήτων, των δήμων.
Σήμερα ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου οφείλουμε να καταθέσουμε τους προβληματισμούς, τις απόψεις και προτάσεις που θα αφορούν το αύριο του τόπου.
Η αναφορά στο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα κληθούν οι πολίτες το Νοέμβριο να κάνουν τις επιλογές τους έχει ιδιαίτερη και πρωταρχική σημασία. Η οικονομική χρεοκοπία της χώρας που αντανακλά παντού έρχεται ως επιστέγασμα μιας πολιτικής, κομματικής κύρια όμως ηθικής χρεοκοπίας. Ταυτόχρονα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η διαρκώς διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς, ιδιαίτερα σε όσους υπάρχουν υπόνοιες διαφθοράς
Πρέπει όμως να μείνουμε στη δραματική οικονομική κατάσταση της χώρας επομένως και της αυτοδιοίκησης τα χρόνια που ακολουθούν. Να δούμε συγκεκριμένα δεδομένα που υφίστανται και να προδιαγράψουμε τις ελπίδες και τις προσδοκίες για τα επόμενα χρόνια. Να οριοθετήσουμε επίσης τις ευθύνες όλων, πολιτών και πολιτικών.
Σε ότι αφορά το περιφερειακό ζήτημα της χώρας έχω μιλήσει δημόσια πολλές φορές, έχω καταθέσει προτάσεις και έχω αγωνιστεί γι’ αυτές. Είναι γνωστά σε όσους ενδιαφέρονται. Ας μου επιτραπεί μια παρέκβαση από αυτή τη στάση προκειμένου να καταθέσω ορισμένες σκέψεις για την ιδιαίτερη πατρίδα μου.
Ο νέος Δήμος Σουφλίου παρότι ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις που ήθελαν τη δημιουργία ενός ισχυρού Δήμου στο νευραλγικό από κάθε άποψη τμήμα του κεντρικού Έβρου, εντούτοις δεν ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.

Υφιστάμενη κατάσταση.

Η υπαρκτή και αδιαμφισβήτητη οικονομική δυσπραγία του νέου Δήμου Σουφλίου, μόνο όποιος εθελοτυφλεί δεν μπορεί να τη δει, είναι το κυρίαρχο ζήτημα που θα απασχολήσει την επόμενη περίοδο τη νέα δημοτική αρχή. Οι εμφανείς όσο και αφανείς οφειλές πολλών εκατομμυρίων ευρώ είναι βρόγχος στο λαιμό των πολιτών και δεν επιδέχονται εξορκισμούς, ούτε και μετατοπίσεις ευθυνών.
Η μεγάλη έκταση και η ανομοιογένεια του πληθυσμού, γεγονός που μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί ευλογία, αυτή την περίοδο απαιτεί πολιτικές σύνθεσης και όχι αποσύνθεσης κάτι που ενδεχόμενα θα την μετατρέψει σε ανύπαρκτο από αδύναμο κρίκο και θα οδηγήσει σε κατάρρευση την περιοχή.
Η μη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας που αφορά στις συνδέσεις αποχέτευσης, τα προβλήματα ύδρευσης σε πολλούς οικισμούς, και η έλλειψη  βασικών έργων υποδομής που θα κάνουν τη ζωή των εναπομεινάντων πολιτών καλύτερη, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις που δεν μπορούν να μπουν στη λογική του πολιτικού κόστους ή οφέλους.  Όταν προσδοκάς στην τουριστική ανάπτυξη δεν μπορεί να μην έχεις λύσει το πρόβλημα της αποχέτευσης, της ρίψης ακάθαρτων αποχετευτικών λυμάτων στο οδόστρωμα, της καθαριότητας, της ασύδοτης συμπεριφοράς στη χρήση δρόμων, πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων. Είναι και θέμα πολιτισμού.
Η εκ του νόμου υποχρέωση για ενοποίηση των υπαρκτών Δημοτικών Επιχειρήσεων και η αναγκαιότητα απολύσεων του μη νομιμοποιημένου με συμβάσεις προσωπικού, είναι εκ των ων ουκ άνευ. Όποιος ισχυρισθεί το αντίθετο ή αφελής είναι ή καιροσκοπεί.
Η προϊούσα κατάρρευση του αγροτικού πληθυσμού, συντριπτικού ποσοστού της πληθυσμιακής σύνθεσης του νέου Δήμου είναι βέβαιο ότι είναι μια ακόμη θηλιά στη νέα δημοτική αρχή.
Τέλος, η ανάγκη να υπάρξει όσο γίνεται πιο εμφανώς η αρχή της επικουρικότητας σ’ αυτό το δήμο με τις τεράστιες αποστάσεις, το γερασμένο πληθυσμό και την απουσία πολλών δομών εξυπηρέτησης είναι απόλυτα βέβαιο ότι απαιτεί πολιτικές και αποφάσεις που πρέπει να έχουν τη μέγιστη συναίνεση.

Πλεονεκτήματα.

Η ύπαρξη πολλών και σε ορισμένες περιπτώσεις ανυπέρβλητων δυσκολιών δεν αναιρεί την ύπαρξη αντίστοιχων πλεονεκτημάτων, από την αξιοποίηση των οποίων θα κριθεί και η αντοχή του δήμου στο χρόνο. 
Η μεγάλη παραγωγική δυνατότητα στα πεδινά αγροκτήματα, η αξιοποίηση του ενιαίου πλέον ορεινού όγκου και του εθνικού πάρκου, αφού αρθούν οι αρνητικές εκείνες διατάξεις που το καθιστούν κάτεργο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και η ανάδειξη των ιστορικών, πολιτισμικών, θρησκευτικών και φυσικών πλεονεκτημάτων, αποτελούν τους εφικτούς στόχους ώστε το κεντρικό τμήμα του Έβρου να γίνει αναπτυξιακά ισοδύναμο με τις άλλες περιοχές του Νομού. Η παρουσία στοιχείων από την ορφική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή είναι μια μεγάλη πρόκληση που απαιτεί κατάλληλους και έξυπνους χειρισμούς.

Πρόταση.

Με δεδομένη τη θητεία αυτής της δημοτικής περιόδου που είναι τρεισήμισι χρόνια εκ των οποίων οι τελευταίοι έξι μήνες θα είναι προεκλογικοί, τα μεγάλα προβλήματα που ακροθιγώς παρουσιάσθηκαν παραπάνω, την ανάγκη αξιοποίησης του πλέον κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο Δήμος Σουφλίου, κυρίως όμως την επιβεβλημένη πορεία με δύσκολες και μη δημοφιλής αποφάσεις οδηγούν στο συμπέρασμα της ύπαρξης ενός και μόνο ψηφοδελτίου στο δήμο.  
Η πολιτική ανωριμότητα κυρίως όμως οι ανθρώπινα θεμιτές φιλοδοξίες πιθανόν θα απαξιώσουν την πρόταση με ειρωνείες, χαρακτηρισμούς και ότι άλλο μπορεί κανείς να διανοηθεί. Θα μπορούσα να παραπέμψω στους «βλάκες» του Λεμπέση αλλά δεν χρειάζεται. Εκείνο στο οποίο δεν μπορεί να δοθεί απάντηση είναι τι θα γίνει την επόμενη μέρα και με ποιους ανθρώπους. Η φράση «ένα κούκος….» είναι χαρακτηριστική. Μια συμπαγής δημοτική ομάδα που θα λειτουργεί ως αμορτισέρ για απορρόφηση κοινωνικών κραδασμών και ως ομάδα σχεδιασμού της πορείας αυτού του τόπου για το επόμενο διάστημα, δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα κομματικό ψηφοδέλτιο. Η ικανότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός χώρου.
Η πρόκληση των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής να αντιληφθούν την κρισιμότητα των καιρών, το ίδιο και των προσώπων, ώστε να υπάρξει μια κοινή και δημόσια δέσμευση ότι σ’ αυτές τις εκλογές και μόνο, η ανάγκη συγκρότησης ενός ψηφοδελτίου σωτηρίας του Δήμου Σουφλίου, του κεντρικού Έβρου, είναι μονόδρομος θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στον τόπο. Αντίθετα ο εγκλωβισμός στις λογικές του καλού παιδιού, του επιτυχημένου επιχειρηματία, του μετριοπαθή που δεν θέλει να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα, του κοινωνικά ουδέτερου που δεν συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα, που ενστερνίζεται την αρχή «η σιωπή είναι χρυσός»,  του χρώματος που θα έχει ο δήμος το βράδυ των εκλογών στα ΜΜΕ, συνιστούν το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου και μάλιστα στα πρώτα βήματα του νέου δήμου.
Οι πολίτες, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των αποφάσεων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν την 7η Νοεμβρίου και όχι να οικτίρουν εκ των υστέρων. Άλλωστε ο ισχυρισμός δε ήξερα, δεν έχει καμιά νομιμοποίηση.

Η συγκεκριμένη πρόταση δεν είναι συνταγή. Είναι  απόπειρα ώστε να ανοίξει επιτέλους μια ουσιαστική συζήτηση μέσα στην κοινωνία και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Να γίνουν οι πολίτες πρωταγωνιστές και όχι αθύρματα στα χέρια συγκεκριμένων συμφερόντων. Να αντιληφθούν την κατάσταση του νέου δήμου και να γυρίσουν τις πλάτες σε όσους είτε με διάθεση παραπλάνησης είτε στρουθοκαμηλίζοντας υπόσχονται ότι θα μετατρέψουν την περιοχή σε παράδεισο.
Η υπέρβαση, λέξη κλειδί στην περίπτωση του Δήμου Σουφλίου, μεταχειρισμένη και κακοποιημένη σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να συμπυκνωθεί στο  στίχο γνωστού τραγουδιού: «…να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται …». 


Σουφλί, Ιούνιος 2010  

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντίθετα ο εγκλωβισμός στις λογικές του καλού παιδιού, του επιτυχημένου επιχειρηματία, του μετριοπαθή που δεν θέλει να σπάσει αυγά για να κάνει ομελέτα, του κοινωνικά ουδέτερου που δεν συμμετέχει στα κοινωνικά δρώμενα, που ενστερνίζεται την αρχή «η σιωπή είναι χρυσός», του χρώματος που θα έχει ο δήμος το βράδυ των εκλογών στα ΜΜΕ, συνιστούν το χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου και μάλιστα στα πρώτα βήματα του νέου δήμου.
Οι πολίτες, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτών των αποφάσεων οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους πριν την 7η Νοεμβρίου και όχι να οικτίρουν εκ των υστέρων. Άλλωστε ο ισχυρισμός δε ήξερα, δεν έχει καμιά νομιμοποίηση.

Τελικά αυτό σημαίνει "ριχνω γέφυρα για συνεργασία " με τον πρόσωπο που φωτογραφίζεται ? , μια μικρή αποσαφήνιση θα βοηθούσε να κατανοήσουμε .

Unknown είπε...

Δημόσια διαβούλευση λοιπόν και στον μικρό μας δήμο ...
Ποιός (απ΄ όλους) θα είναι ο αρχηγός (?) και ποιά τα παληκάρια ???

Ανώνυμος είπε...

makroprothesma pantws, to mono sigouro einai pws arxigos den tha einai o ypografon ton arthro, as ton afisoume omws na therisei ayta pou espire epi xronia.....

Ανώνυμος είπε...

kai gia pes mas , ti espeire diladi ?

Ανώνυμος είπε...

Dysareskia ston kosmo pou enw perimene pws me to onoma tou tha erxotane i allagi irthe mia periodos metriotitas. Epitheseis kata tou xwrou tou pasok, gegonos pou apomakryne apo konta tou arketous. Proskolisi tou se ethnikistika ideologimata typou xaralampidi, gegonos pou ton exei stigmatisei, kai ap' oti vlepw den tha parei ton oreino ogko logw prokseneiou

Ανώνυμος είπε...

Allwste fanike i aksia tou kai stis proigoumenes ekloges, me to zwri ekane psifodeltio, ta atoma pou perieixe mesa ws epi to pleiston den eixane idea me to ti pane na kanoune, kai en teli pire ena 20%, to opoio to esprokse stin synexeia pros kakali meria gia na riksei ton mina me skopo na igithei aytos kapoia stigmi tou kentro-aristerou xwrou ston dimo (klassikes taktikes xristodoulou)

Ανώνυμος είπε...

aftes einai komatistikes koubentes poromenou pasoktsi , pes mas ti espeire me epixeirimata , tipota gia ton topo den ekane ? ektos komatwn kati exeis na mas peis , an oxi tha fanei empa8es

Ανώνυμος είπε...

se pliroforw pws den exw kamia sxesei me ta 2 kommata pou mas eferan edw pou mas eferan. Allwste kai ton idio ton xristodoulou to pasok ton anedikse, kai xwris ayto tha itane simera enas typikos dimosio-ypalilakos kai tipota parapanw. Kai an eisoun arketa enimeromenos, tha eikseres oti to pasok prokeitai na stiriksi tin ypopsifiotita tou, tha to deis allwste kai sto epomeno diastima. Gia erga pou les poia erga? Pou agorase ta paradosiaka ktiria logo tou oti ton piezan oi symvouloi tou na ta agorasei enw aytos arxika den ythele? Einai enas politikos tyxodioktis kai tipote parapanw

Ανώνυμος είπε...

Prin vgei dimarxos to 94 itane "O Pasxalis", twra oloi katalavame oti einai "O pasxalakos"

Ανώνυμος είπε...

esu ti rolo epaikses ekeini tin periodo , giati antikeimenikos den eisai kai einai olofanero , milas monopleura kai mono . oso gia tin eidisi pou ebgales mallon biastikes na ti bgaleis .

Ανώνυμος είπε...

To ti rolo epaiksa egw ekeini tin periodo, to gnwrizoune kai to anagnwrizoune arketoi. To erwtima einai allo. Esy ti rolo paizeis twra? ton dikigoro tou diavolou kaneis?

Ανώνυμος είπε...

oson afora to an eimai antikeimenikos 'h oxi ena tha sou pw. Pigene kai piase ton kosmo sto soufli, kai rwta poios einai o xristodoulou. tha akouseis ws epi to pleiston ayta pou sou lew egw, giati den kanw tipote parapanw apo to na metaferw ta osa pistevoune gia ayton sto soufli kai stin perioxi. irthe ide kai apilthe, dystixws 'h eytixws ayti tin eikona exei kai to yspratei kathe fora pou kanei kapoia prospatheia. DOKIMASTIKE! Kai o kosmos den ksanathelei atoma pou dokimastikan kai apetyxan patagwdws

Ανώνυμος είπε...

prospathw na kanw dialogo me pragmatika epixeirimata ki oxi me kommatika komplex alla distixws den ta katafernw otan epikratei empatheia.Ki apo tin alli otan kapoios thetei erwtimata , den mas kanei kai xarakririxetai ws dikigoros tou diabolou ? xwria oti den blepw kapoion diabolo en prokeimeno pou na xreiazetai dikigoro .

Ανώνυμος είπε...

Esy rotas, egw sou apantaw. Twra to an ytheles na akous ayta pou pisteveis gia ayton, den simenei oti milaw me empatheia. An thes na vreis parapanw epixeirimata gia ton logo vasi tou opoiou ton katigorw, yparxei enas kai monos tropos na ta matheis. Rwtise 10 anthrwpous mesa sto Soufli tyxaious, ti gnwmi exoune gia ton xristodoulou. Egw oti eixa na sou pw sou to eipa. Esy apla thes na akous alla pragmata. Oxi, tha akous ta pragmata ws exoune ki oxi ayta pou esy thes. Oson afora ayto pou petakses prin, oti eimai enas poromenos pasoktsis, kai oti milaw me kommatiki empatheia, se pliroforw pws den eimai aytos ton opoio prospatheis na fwtografiseis. Aytos pou fwtografizeis edikse to "poion" tou anakateyomenos me ta koina, prin kan anevei stin eksousia, gegonos pou tou sterise tin dynatotita na diekdikisei ton dimo s' aytes tis ekloges. I diafora tous me ton xristodoulou einai oti o enas edikse idi poios einai me tis prakseis kai tis symperifores tou sta xamila tis ekousisas, o allos fanike otan anevike stin eksousia.......

Ανώνυμος είπε...

den prospathw na fwtografisw kanenan kai den thelw na akousw tipota sygkekrimeno , eimai apo tyxero kai rwtaw gia na mathainw alla blepw oti kapoioi sto soufli mono epixeirimata den exoun . akoma ki afto pou mou les oti afta einai kai tipota allo mou apantaei se polla . kali tuhi kai kala muala .

Ανώνυμος είπε...

A apo to tyxero eisai? E den to les tosi wra, xairetismata ston filo mou ton dedoglou!

Ανώνυμος είπε...

Stin 8eoria einai oraios o xristodoulou, ta leei, ta analyei, synexws dinei protaseis klp, alla to kako einai oti stamataei mexri ekei. Stin praksei ta "xalaei", giayto kai ta kimiase me to KKE sto parelthon. Theoritikos o enas theorikos xwros kai o allos. Apo logia xortasame, opws kai apo proswpa. As doume nea proswpa sto proskeinio, kai oxi fantasmata tou parelthontos! ksypniste!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τέτοιου είδους φρασεολογία δεν αντιπροσωπεύει το ύφος του blog και γι αυτό το λόγο διαγράφτηκε , Οι αφορισμοί και ο μηδενισμός δεν ωφελεί κανέναν ούτε ακόμα και κάποιον ανώνυμο .

Ανώνυμος είπε...

Σημαντική παρέμβαση του Πασχάλη Χριστοδούλου για την νέα πραγματικότητα μετά τον "Καλλικράτη".
Θα πρέπει να ανοίξουν αυτιά και μυαλά για να γίνει πράξη αυτή η πρόταση.
Η σώζεται ο Δήμος η διαλύεται!!!!
Σ'αυτό το σχήμα πρέπει να ηγηθεί ο Χριστοδούλου και θα το στηρίξουμε.

Ανώνυμος είπε...

Ε!όχι και πολιτικός τυχοδιώκτης ο Χριστοδούλου ρε παιδιά!
Είπαμε να κάνουμε κριτική αλλά να μην λέμε και ότι θέλουμε.
Ο Χριστοδούλου την κλώτσησε την εξουσία και συνεχίζει να υπερασπίζεται τις ιδέες του είτε διαφωνεί κανείς είτε όχι με αυτές.
Σε αυτό το κείμενο προσεγγίζει μια πραγματικότητα για τον νέο Δήμο Σουφλίου και αυτό πρέπει να συζητήσουμε.
Όποιος αρνείται να δει τις τεράστιες δυσκολίες που θα υπάρξουν σε αυτό το νέο σχήμα δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες.
Αυτός ο Δήμος αν δεν συστρατευτούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της περιοχής είναι καταδικασμένος να μην υπάρξει στην πράξη,να αποτύχει.
Είναι πολύ θετικό που κάποιοι το αντιλαμβάνονται αυτό.
Και βέβαια χρειάζεται ψηφοδέλτιο σωτηρίας του δήμου.
Αυτό αντικειμενικά αφορά περισσότερο το Σουφλί αν δηλαδή αυτός ο νέος Δήμος θα υπάρξει και στο μέλλον.
Το Τυχερό με δημοψήφισμα από τις αρχές του 2011 μπορεί να αποσχισθεί
και να πάει στην Αλε/πολη.
Αυτό θα κριθεί βέβαια από τον τρόπο που θα εξελιχθούν τα πράγματα στον νέο Δήμου Σουφλίου.
Κάποιοι να παραμερίσουν προσωπικές φιλοδοξίες και εγωισμούς.
Εκ Τυχερού

Ανώνυμος είπε...

Gia ton xristodoulou tha teriaze to eksis laiko rhto: "Gemizei tin kardara kai sto telos tin klwtsaei"

Ανώνυμος είπε...

Για μια ισχυρή ομάδα μιλάει ο άνθρωπος δεν εμφανίζει τον εαυτό του σαν σωτήρα.
Αναφέρεται στις δυσκολίες που θα έχει αυτός ο νέος Δήμος και προτείνει λύση.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς .Κάποιοι άνθρωποι όμως δεν μπορούν να δουν πέρα από αυτό , που για κάποιο λόφο σφηνώθηκε στο μυαλό τους οπότε ότι και να πεις το ίδιο κατεβατό και τροπάριο λένε .

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Χριστοδούλου πράγματι μπορεί να μιλά για υπερκομματικό ψηφοδέλτιο. Είναι ο "πολιτικός" που συνεργάστηκε με όλους του χώρους τμηματικά:
i) Το 1994 ως υποψήφιος Δήμαρχος στηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ (1994-1998)
ii) Το 2002 ως υποψήφιος Νομάρχης Έβρου στηριζόμενος από το ΚΚΕ
iii) Το 2006 ως υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου ανεβοκατέβαινε τα σκαλιά στο γραφείο της ΝΟΔΕ Έβρου εκλιπαρώντας για την στήριξη από την ΝΔ (γεγονός που δεν πέτυχε στο παρά 5)
iv) Σήμερα, το 2010 έχοντας μυστικές συναντήσεις με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει και πάλι κυρίως τη στήριξη του στις Δημοτικές Εκλογές.
Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της Δημοκρατικής Περιφερειακής Ένωσης (αλήθεια πότε και για ποιους λόγους αποχώρησε από αυτήν;)

Ανώνυμος είπε...

O xristodoulou mia zwi prospathouse pws tha vgei apo tin pontikotrypa pros tin eksousia. O kosmos to katalavenei omws kai tou apantaei opws prepei

Ανώνυμος είπε...

Kyrie "Ek Tyxerou", pragmatika einai politikos tyxodiwktis, to na prospatheis me olous tous tropous kai ola ta mesa na anarixitheis stin eksousia, ean den einai ayto politikos tyxodioktismos tote ti einai? Enw eixe tin eksousia sta xeria tou, kai tha borouse ola ayta ta xronia na exei anevei arketa parapanw, aytos tin klwtsise me diki tou eythini kai kanenos allou. kai ksafnika meta apo 15 xronia thymate oti borei na ksanaprosferei??

Ανώνυμος είπε...

Ο πολιτικός τυχοδιώκτης ενδιαφέρεται μόνο για την καρέκλα του,για την εξουσία.
Ο Χριστοδούλου όπως το λες και εσύ θα μπορούσε να ανέβει σκαλοπάτια αν συμβιβάζονταν.
Δεν το έκανε υπερασπιζόμενος κάποιες ιδέες.(μπορείς να διαφωνείς με αυτές)
Που είδες εσύ τους τρόπους αναρρίχησης στην εξουσία?την είχε και την κλώτσησε.
Τώρα αν μπορεί να προσφέρει στην σημερινή κατάσταση θα εξετάσουμε τις δυνατότητες του, την συγκρότηση του την πολιτική,την τιμιότητά του.
Δεν είναι πολιτικώς ορθό να κατηγορείς κάποιον για τυχοδιωκτισμό επειδή διαφωνείς για κάποιες επιλογές του στο παρελθόν.
Είναι λίγο εγωιστικό,εδώ ο Σαμαράς έριξε την Ν.Δ και σήμερα είναι αρχηγός της!!
Εκ Τυχερού

Ανώνυμος είπε...

To oti einai politikos tyxodiwktis to deixnei oti prospathei me kathe mesw na anevei stin eksousia, xtypontas tis portes twn kommatwn kathe fora. Vlepei pws otan den tou vgei me ena komma xtypaei sto allo. To eipe kai o allos pio epanw. Den exei afisei komma gia komma, ara 'h den kserei ti tou ginetai (pragma pou den isxyei) 'h prospathei me to na plisiazei kathe komma na petyxei kati, kai sygkekrimena na petyxei tin anarixisi tou stin eksousia.....

Ανώνυμος είπε...

Τι αηδίες και κουραφέξαλα είναι αυτά τα απο κόμμα σε κόμμα . Το 2006 υπήρχε περίπτωση η ΝΔ να μη κατεβάσει υποψήφιο στο Σουφλί και πιθανότατα να στήριζε Χριστοδούλου και σαφώς μίλησε μαζί τους αλλά και δεν τα βρήκανε και αργότερα κατεβάσανε την Κακαλή . Ο Στεργίου δεν είχε Πιτιακούδη , Κακαλή κτλ ..τυχοδιώκτες όλοι τους έτσι . Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλε , τουλάχιστον όχι πάντα . Εκτός κι αν νομίζουμε ότι όλοι σκεφτονται σαν κι εμας γιαυτο και τέτοια συμπεράσματα .

Ανώνυμος είπε...

Να στήριζε όχι να έδινε χρίσμα , άλλωστε δεν θα το έπαιρνε ποτέ ο ίδιος .

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει σημασία το αν θα το έπαιρνε η όχι. Σημασία έχει ότι πήγε με αυτό το σκεπτικό και με αυτό τον λόγο. Έτσι λειτουργεί από την απαρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας ο κύριος Χριστοδούλου. Ένας πολιτικός τυχοδιώκτης είναι με όλα του τα γνωρίσματα. Γι' αυτό και θα πάρει στις εκλογές την απάντηση που αρμόζει σε έναν τέτοιο "πολιτικό"

Ανώνυμος είπε...

Στις επερχόμενες εκλογές (εάν και εφόσον είναι υποψήφιος) θα πληρώσει τις "αμαρτίες" όλων αυτών των χρόνων. Εκεί θα πάρει την οριστική και τελειωτική απάντηση που του αξίζει, και από εκεί και πέρα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Το να βάζει μία ομάδα να απαντάει στις όποιες θέσεις εναντίον του μέσα στο διαδίκτυο δεν τον σώζει από τίποτα. Το μόνο που ίσως θα μπορούσε να τον σώσει είναι να τα ξαναβρεί με τους κατοίκους του Σουφλίου και της περιφέρειας, δηλαδή ξαναπάει κοντά στον κόσμο. Τα ξέρουμε καλά όλοι μας τα επικοινωνιακά παιχνίδια του κυρίου Χριστοδούλου. Σαν παλιός είναι "δάσκαλος" σ' αυτά, αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν τον έβγαλαν πουθενά

Ανώνυμος είπε...

Άιντε και έβαλε ομάδα , που προσωπικά εγω δεν ανήκω σε καμία ομάδα , απλά εκτιμώ τον πολιτικό κύριο Χριστοδούλου . Έστω κι αν είναι έτσι , αυτοί είναι ομάδα κι εσύ είσαι ένας είτε γράφεις greeklish είτε γράφεις ελληνικά .

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 6.40μ.μ ο επικριτής του Χριστουδούλου είναι ένας ο οποίος βγάζει με κάθε τρόπο την εμπάθεια του.
Και εγώ έχω γράψει υπέρ του και δεν με έβαλε κανένας και πολύ περισσότερο ο ίδιος(ο Πασχάλης) αφού δεν το ξέρει.
Απλά εκτιμώ την ηθική και πολιτική του συγκρότηση.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 6.40μ.μ ο επικριτής του Χριστουδούλου είναι ένας ο οποίος βγάζει με κάθε τρόπο την εμπάθεια του.
Και εγώ έχω γράψει υπέρ του και δεν με έβαλε κανένας και πολύ περισσότερο ο ίδιος(ο Πασχάλης) αφού δεν το ξέρει.
Απλά εκτιμώ την ηθική και πολιτική του συγκρότηση.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, μία ερώτηση μεταξύ μας. Δεν γνωρίζω ποιος άλλος/άλλοι χρησιμοποιούν αυτό το "Portal" για την έκφραση της αρνητικής/θετικής τους γνώμης, αλλά να ξέρετε ένα και μόνο πράγμα. Το γεγονός ότι ο κ.Χριστοδούλου είναι "παλιός δάσκαλος" στα περί πολιτικής και δη επικοινωνιακής πολιτικής τα ξέρουμε εδώ και καιρό. Το δε γεγονός ότι προσπαθεί να μετατρέψει τα ξεσπάσματα των αναγνωστών σε "εμπάθεια ενός και μόνο προσώπου" είναι παλιό κόλπο, και τα ενθυμούμε από αρκετά παλαιότερα, όταν ήμασταν "σύντροφοι" στο ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη γίνει δήμαρχος. Εάν εσείς τον γνωρίσατε πρόσφατα, υπάρχουμε κι εμείς που τον γνωρίζουμε χρόνια και τον ζήσαμε στο πετσί μας. Και ξαναλέω πάλι, τα παιχνίδια του είναι γνωστά, στην πράξη θα κριθεί, τα ίδια και ανάλογα έκανε και στις προηγούμενες δημοτικές, όπως π.χ. η ενέργεια του να κλείσει την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα για την κεντρική ομιλία του, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερε ο άνθρωπος, ένα 20% πήρε, τόσο του άρμοζε......

Ανώνυμος είπε...

Και συνεχίζοντας λέω, ο κ. Χριστοδούλου μια ζωή, το μόνο που διέθετε, ήτανε ένας περιορισμένος κύκλος φανατικών του ανθρώπων που του έμειναν ως "άσσος" από την εποχή του Χαραλαμπίδη, με αυτούς πορεύεται, και κάθε φορά που βγαίνει στο κουρμπέτι θα βρει και λίγους από εδώ κι από εκεί (δηλ. τους παρεξηγημένους από κάθε χώρο κομματάρχες) και θα κάνει μία κίνηση. Αυτή είναι η τακτική του. Το γεγονός ότι θα πάρει τον κύριο Δέδογλου και τον περιορισμένο κύκλο που διαθέτει στο Τυχερό, καθώς και τους γνωστούς-άγνωστους του Σουφλίου, μαζί με μία μερίδα ανθρώπων στην υπόλοιπη περιφέρεια, δεν μου λέει κάτι. Τώρα αν βρέθηκε και κάποιος να βοηθήσει στο θέμα των ψήφων του ορεινού όγκου, ε! με συγχωρείται αλλά ο ορεινός όγκος παίρνει από αλλού κατευθύνσεις...οπότε κι εκεί ο κ. Χριστοδούλου πάλι είναι αβέβαιος.......

Ανώνυμος είπε...

Την υποψηφιότητα του κ. Χριστοδούλου, δεν απαξιώνουμε με ειρωνείες και χαρακτηρισμούς (όπως ο ίδιος λέει) αλλά εάν αυτός παραπέμπει στους "βλάκες" του Λεμπέση, εγώ τον παραπέμπω στις "Νεφέλες" του Αριστοφάνη..ο έχων αναγνώσει νοείτω

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι όλα αυτά που ισχυρίζεσαι, γιατί ένας είσαι, μπορεί να είναι θεωρητικός. Δεν ξέρω αν θα είναι υποψήφιος ,πάντως είναι ο μόνος που μέχρι τώρα έχει καταθέσει μία πρόταση και προβληματισμούς, που είναι λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι;... θα μου πέις είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δηλαδή οι προτάσεις θα τους έρθουν ξαφνικά δύο εβδομάδες πρίν τις εκλογές; Μπορεί να πείς ότι δεν μιλάνε για να μην τους κλέψει κανείς τις ιδέες.. να θυμίσω μόνο ότι η επόχη του " τα γραπτά μένουν " , έχει γίνει η εποχή " του τα γραπτά και τα προφορικά μένουν".. Αν λοιπόν έχουν ας τις καταθέσουν, αν δεν έχουν τότε δεν πειράζει δεν θα θεωρηθούν αποτυχημένοι, έτσι και αλλιώς για να θεωρηθεί κάποιος αποτυχημένος , πρέπει να ασχοληθεί πρώτα και να προτείνει.

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν οι μισοί και παραπάνω εδώ μέσα έχουνε γράψει πως τα αρνητικά σχόλια τα κάνει ένας. Με αυτή την λογική ένας κάνει και τα θετικά σχόλια. Άρα αν πάει έτσι, τότε είμαστε δύο που ο ένας μιλάει υπέρ και ο άλλος κατά του Χριστοδούλου. Δηλαδή λίγο απίθανο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Είσαι ένας βαλτός από την ομάδα του περιβάλλοντος του κ. Χριστοδούλου που έχει ως σκοπό να "καπελώσει" και να "μειώσει" τις όποιες κριτικές ασκούνται εδώ μέσα. Όταν εσύ δεν ήξερες τι σημαίνει "πολιτική" και "κοινά", και όταν σύχναζες στα καφέ και στα μπαρ και τα έβλεπες όλα αυτά από μακριά, αυτός που τώρα υπερασπίζεσαι εδώ με κάθε τρόπο, είχε ανάλογες τακτικές να "φιμώνει" και "στιγματίζει" τις όποιες δυνάμεις των πολεμούσαν εσωκομματικά κατά έναν ανάλογο για την εποχή και τα δεδομένα τρόπο. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι για να θεωρηθεί κάποιος αποτυχημένος πρέπει να πρώτα να ασχοληθεί και να προτείνει. Ο κύριος για τον οποίο μιλάμε ασχολήθηκε 2 φόρες, και είχε από ανέκαθεν αρκετές προτάσεις. Είδαμε τα αποτελέσματα και τις 2 φορές. Δεν βλέπω λόγο να δοκιμάσουμε για 3η φορά μία φόρμουλα που έχει αποτύχει. Ίσως με τον καιρό τον καταλάβεις κι εσύ, αλλά τότε μάλλον θα είναι αργά. Και στα λέει αυτά ένας από τα παλιά, και κράτα το καλά αυτό....

Ανώνυμος είπε...

Θα σου πω και το εξής πράγματα. Ρώτησε από κάποιον παλιό να μάθεις με πόσους ψήφους διαφορά βγήκε ο Πασχάλης Δήμαρχος το 1994. Μάθε τον ακριβή αριθμό της διαφοράς των ψήφων υπέρ του Πασχάλη, είναι εύκολος αριθμός, αφού είναι και μονοψήφιος. Αυτό όμως που ίσως δεν θα μπορέσεις να μάθεις είναι το ποιος πήρε την απόφαση να του δώσει το "φιλί της ζωής" και να τον "βγάλει" τότε Δήμαρχο. Γιατί πριν τις εκλογές μία ομάδα ανθρώπων, φίλων του που τον στηρίζουν ακόμη, ως κατέχοντες τότε ισχυρή θέση, τον πήρε εκτός Σουφλίου και τον έφερε σε επαφή με τότε μεγάλο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ, και μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσανε να τον πείσουνε μέσα στο γραφείο του να στηρίξει τον Πασχάλη, και τυπικά και υλικά, κι εμείς περιμέναμε στο Σουφλί με την καρδιά στο χέρι, όσοι γνωρίζαμε. Τελικά ο παράγοντας (που μέχρι σήμερα βρίσκεται σε θέση εξουσίας) του έδωσε το πράσινο φως, αλλά με προϋποθέσεις τις οποίες ο Πασχάλης και δεν τήρησε, και για αυτό έφτασε εκεί που έφτασε. Το ποια ήτανε τα πρόσωπα και ο μεγάλος παράγοντας που έδωσε τότε το ΟΚ, ο μόνος που θα μπορούσε να σε πληροφορήσει είναι ο ίδιος ο Πασχάλης......

Ανώνυμος είπε...

Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι......

Ανώνυμος είπε...

Μόνο εσύ είσαι παλιός εδώ μέσα?προσπαθείς να πεις τί?κάποιος τον στήριξε και βγήκε με λίγους ψήφους κ.λ.π Αυτά τι σημασία έχουν?εσύ τώρα για λογαριασμό του μεγάλου παράγοντα λειτουργείς?Εάν ήσουνα μαζί του όπως λες που διαφώνησες?στο ότι δεν τήρησε την συμφωνία με τον παράγοντα?δηλαδή υπήρξε συναλλαγή για να επωφεληθεί ο "μεγάλος παράγοντας"και ο Χριστοδούλου την χάλασε?Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που είσαι τόσο πολύ θιγμένος.
Δεν ξέρω τίποτα για αυτά που λες για εκείνη την περίοδο και δεν με ενδιαφέρει.
Δείχνεις πάντως ότι είναι προσωπικοί ο λόγοι που είσαι τόσο εμπαθής με τον Πασχάλη, και δεν διστάζεις να κατηγορείς και αυτούς που είναι φιλικοί μαζί του.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ούτε για τον "μεγάλο παράγοντα" ενδιαφέρομε, ούτε για κανέναν μικρότερο παράγοντα. Εγώ απλά σας παραθέτω ένα γεγονός που συνέβη, για να καταλάβετε ότι οι λιγοστοί ψήφοι που είχε παραπάνω από τον αντίπαλο της εποχής του, δόθηκαν στον Πασχάλη, λόγο των περισσότερων charter που πέταξαν προς Αλεξανδρούπολη, και λόγο των περισσότερων ψηφοφόρων που κάποιοι κίνησαν προς εκεί. Το αποτέλεσμα; Λίγα ψηφαλάκια παραπάνω, ούτε τα δέκα περνούσαν. Γι' αυτό άλλωστε ο αντίπαλος της εποχής του είχε πει και την φράση που έμεινε χαρακτηριστική "άμα ήξερα τις αναλογίες δεν θα ήταν μεγάλο πρόβλημα, 2 οικογένειες υπόθεση ήταν". Και θες να σου πω και ποια είναι η σημασία του γεγονός; Ότι μόνος του δεν είχε αξία να κάνει τίποτα. Κίνησε θεούς και δαίμονες να τον βγάλουν, τον βγάλανε, και λόγω λάθος χειρισμών έχασε κι αυτό που με το ζόρι του δώσανε. Επαναστάτης δεν είναι αυτός που πάει στη συμφωνία, κάθετε μέσα σαν βρεγμένη γάτα, τα συμφωνεί και δεν τηρεί τη συμφωνία. Επαναστάτης είναι εκείνος που πάει στη συμφωνία, έχει τα κότσια να πει στα ίσα ότι πιστεύει αυτό κι αυτό, και δείχνει από την αρχή τον πραγματικό του χαρακτήρα, και λέει στον παράγοντα αν θες να βοηθήσεις βοήθα, κι αν όχι πάλι καλώς. Αυτή είναι η διαφορά

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ούτε ο πρώτος και ούτε ο τελευταίος που εκλέγεται με μικρή διαφορά.
Μετακινήσεις ψηφοφόρων έχουμε σε όλες τις εκλογές και αυτό είναι βέβαια πρόβλημα για τις τοπικές κοινωνίες.
Το μέλλον ενός τόπου το κρίνουν εν πολλοίς άνθρωποι που δεν ζουν τα προβλήματα.
Τώρα πλέον δεν είστε μόνοι σας στο Σουφλί υπάρχουν και δύο ακόμη δήμοι με ότι συνεπάγεται αυτό.
Σε αυτό το νέο περιβάλλον που μόνο δυσκολίες και προβλήματα θα υπάρξουν πρέπει να βρούμε λύσεις.
Είναι πολύ περισσότερον κρίσιμες αυτές οι εκλογές απ'ότι νομίζουν κάποιοι.
Θα κριθεί στην πράξη αν υπάρχει μέλλον για την ύπαρξη αυτού του δήμου.
Οι πιθανότητες είναι λίγες κατά την γνώμη μου,μην τις ελαχιστοποιείτε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ελαχιστοποιούμε τίποτα. Απλά ο καθένας πρέπει να δέχεται ελεύθερα την κριτική που του ασκείται, δημοκρατία έχουμε, και να μη προσπαθεί να τις επισκιάσει με κατηγοριοποιήσεις του τύπου ότι προέρχονται από ένα συγκεκριμένο άτομο. Με αυτή τη λογική κι ο άλλος μπορεί να πει ότι αυτός που απαντάει εδώ μέσα είναι ο ίδιος ο Πασχάλης ή κάποιος βαλτός του. Συγνώμη αλλά δεν πάει έτσι. Άλλωστε για να δέχεται κάποιος κριτική σημαίνει πως έχει δώσει το δικαίωμα. Εκ του πονηρού επίσης είναι το να χαρακτηρίζουμε την κριτική ως "προσωπική και μόνο εμπάθεια ενός προσώπου". Αυτού του είδους η επικοινωνιακή τακτική, του να χαρακτηρίζεις τα πράγματα όπως σε συμφέρει για να αποπροσανατολίσεις είναι παλαιά τακτική και δεν οδηγεί πουθενά, γιατί υπάρχει και ο απλός κόσμος, ο πραγματικός, που δεν έχει καμία σχέση με το διαδίκτυο και μπλογκς. Στο τέλος ο κόσμος κρίνει, όπως άλλωστε έκρινε τον κ. Πασχάλη αρκετές φορές. Και να σας πω και το άλλο; Προσωπικά εγώ εάν είχα εμπάθεια εναντίον του Πασχάλη, δεν θα έκανα "ζημιά" μέσα από εδώ, γιατί αυτό δεν θεωρείται καν "ζημιά". Την "ζημιά" θα την έκανα με άλλο τρόπο, και τα όποια προβλήματα θα προσπαθούσα να του δημιουργήσω θα τα έκανα στις επαφές μου με τον κόσμο (όπως έχουνε ήδη αρχίσει να κάνουνε κάποιοι). Εδώ απλά μεταφέρω την γνώμη μου για τον κύριο Χριστοδούλου που προέκυψε έπειτα από την "γνωριμία" μας μέσα στους κινηματικούς και κομματικούς χώρους. Αλλά ούτε κι αυτό δεν μπορούνε να δεχτούν κάποιοι......

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει εδώ μέσα από το ύφος και τον τρόπο του γράφοντα ποιά είναι τα διαφορετικά άτομα.
Εγώ έγραψα κάποια από τα σχόλια και έκανα ένα μικρό διάλογο μαζί σου.
Είναι φανερό ότι έχεις ασχοληθεί με τα κοινά,δεν ξέρω αν είσαι και αυτή την στιγμή ενεργός.
Επειδή είναι πολύ μικρή η κοινωνία είναι εύκολο αν υπάρχει θέληση να τα πούμε και από κοντά.
Πέρα από κάποιες ενδεχόμενες διαφωνίες είναι βέβαιο ότι και τους δύο μας ενδιαφέρει ο τόπος.
Το blog μπορεί να μεσολαβήσει να συναντηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Πως να μεσολαβήσει το blog απο τη στιγμή που δεν γνωρίζει όσους γράφουν ανώνυμα .Εκτός αν θέλετε από κοινού να στείλετε mail με τα στοιχεία σας .

Ανώνυμος είπε...

Έχω γράψει κι εγώ ορισμένα από τα σχόλια-κριτικές, αλλά όχι όλα στο σύνολο τους όπως θα ήθελαν ορισμένοι. Η πρόταση μου φαίνεται ενδιαφέρουσα αν κι εφόσον περιοριστεί στην ανταλλαγή απόψεων και μόνο, σε αντίθετη περίπτωση ίσως και να αποδειχθεί άνευ ουσίας και αξίας. Ωστόσο δεν γνωρίζω εκ ποίας πλευράς προέρχεται. Εάν όμως η συνάντηση αυτή είναι κάποιας μορφής προσέγγιση, τότε κάποιοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν κινούμε στα θολά νερά. Τις απόψεις μου τις έχω εκφράσει, τις εκφράζω, και τις έχω πραγματοποιήσει (στον βαθμό που μου δόθηκε η δυνατότητα) εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οπότε όποιος ενδιαφέρεται για την όποια συζήτηση μαζί μου, εφόσον είμαστε μικρή κοινωνία και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, θα μπορούσε τόσο καιρό να με έχει ήδη πλησιάσει

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από αυτή την κίνηση. Άλλωστε, εάν κάποια συγκεκριμένη πλευρά είχε να μου προτείνει κάτι, θα είχα έρθει ήδη σε επαφή μαζί της. Από την στιγμή που δεν είμαι κάποιος γνώριμος της, και δεν είμαι κάποιος από εκείνους που ξεκίνησαν εν όψη των εκλογών συνεργασία μαζί της, άρα διαπιστώνετε και μόνοι σας πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσω σε κάτι μαζί της....επομένως κάποιοι ας αρκεστούν στις γνωστές και παραδοσιακές τους συμμαχίες, και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν τον δρόμο που θεωρούν ως καταλληλότερο

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα από αυτή την κίνηση. Άλλωστε, εάν κάποια συγκεκριμένη πλευρά είχε να μου προτείνει κάτι, θα είχα έρθει ήδη σε επαφή μαζί της. Από την στιγμή που δεν είμαι κάποιος γνώριμος της, και δεν είμαι κάποιος από εκείνους που ξεκίνησαν εν όψη των εκλογών συνεργασία μαζί της, άρα διαπιστώνετε και μόνοι σας πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσω σε κάτι μαζί της....επομένως κάποιοι ας αρκεστούν στις γνωστές και παραδοσιακές τους συμμαχίες, και ας αφήσουν τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν τον δρόμο που θεωρούν ως καταλληλότερο

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς αυτό μπορεί να γίνει δια μέσω του blog εγώ είμαι έτοιμος να το κάνω αν το θέλει και ο φίλος μου ο συνομιλητής.
Δεν εκπροσωπώ καμία πλευρά, και δεν μπορώ να ξέρω ποιός είσαι.
Είπα ότι σε μία μικρή κοινωνία λίγο-πολύ είμαστε γνωστοί.
Δεν ξέρω σε ποίους αναφέρεσαι όταν μιλάς για προσεγγίσεις,ούτε αυτή είναι η πρόθεση μου και πολύ περισσότερο δεν λειτουργώ για λογαριασμό οποιουδήποτε.
Πως να διαπιστώσω, εγώ .τουλάχιστον για τις δικές σου αποφάσεις,αφού δεν σε ξέρω?
Είπα να πιούμε ένα καφέ,που ξέρεις μπορεί να βρούμε κάποια άλλη λύση.
Το ότι είναι θετική η άποψη μου για τον Πασχάλη δεν σημαίνει τίποτα,και για άλλους μπορεί να είμαι θετικός.
Τα προβλήματα αυτού του δήμου είναι τόσο μεγάλα που δεν είναι βέβαιο το μέλλον για την ύπαρξη του.
Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι και με αυτό να πορευτούμε.

Ανώνυμος είπε...

kala toso poromenos eisai i pliromenos namonopolis 52 sxolia monos sou to katalaweni kai ena mikro paidi eisai gia klamata kai gia gelia apo to protoklisi elate na parete kapion apo do......