Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Γιώργος Δημούτσης : Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη

Η ανακοίνωση του δημάρχου Τυχερού :
Με αφορμή την «είδηση» που μεταδόθηκε από δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΔΕΛΤΑ το βράδυ της Τετάρτης 9-6-2010 περί τιμωρίας μου με πειθαρχική ποινή εξάμηνης αργίας και κατόπιν της σχετικής τηλεοπτικής τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τοπικού βουλευτή κ. Ντόλιου, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση του κοινού, που έγινε δέκτης της συγκεκριμένης «είδησης», οφείλω να επισημάνω τα εξής:

Δεν υπάρχει καμία απόφαση που να μου επιβάλλει πειθαρχική ποινή, κατά συνέπεια η είδηση που μεταδόθηκε είναι παντελώς ψευδής και τίθεται ευθέως ζήτημα αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψής μου από την διάδοση της ψευδούς αυτής είδησης.

Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε πράγματι συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου και απολογία μου για πειθαρχικά αδικήματα, όπως συμβαίνει και με άλλους συναδέλφους, αλλά η απόφαση θα εκδοθεί εντός του επομένου διμήνου ενώ η διαδικασία υποτίθεται ότι εκ του νόμου είναι μυστική.

Αδυνατώ να κατανοήσω τη «βιασύνη» τόσο του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού όσο και του ιδίου του Υφυπουργού να τοποθετηθούν σε ένα ανύπαρκτο ζήτημα και να σπεύσουν να διαδώσουν στο ευρύ κοινό της Περιφέρειας την είδηση πειθαρχικής τιμωρίας ενός Δημάρχου και δεν μπορώ να κατανοήσω ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούνται και τι το εξαιρετικό είχε η δική μου περίπτωση.

Είναι πράγματι άξιο απορίας πως μια τέτοια διαστρέβλωση της αλήθειας, διαδόθηκε αστραπιαία και σε διάστημα λίγων ωρών, από το Συμβούλιο, στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας και τέλος στον Υφυπουργό και κατέληξε να γίνει είδηση, χωρίς καμία διασταύρωση της πληροφορίας, χωρίς να ζητηθεί η δική μου θέση και άποψη.

Φαίνεται ότι κάποιοι βιάζονται να «τελειώσουν» τον Δήμαρχο Τυχερού και είναι τόσο έντονη η επιθυμία τους, που τους οδηγεί σε ατοπήματα που δεν συνάδουν ούτε με το αξίωμα τους, ούτε με την ανάγκη του κοινού για έγκυρη πληροφόρηση.

Προσφεύγω ήδη στην Δικαιοσύνη και αναμένω από όλους όσους ενεπλάκησαν ηθελημένα ή ακούσια σε αυτήν την δημοσιογραφική απρέπεια, την αποκατάσταση της αλήθειας με επανορθωτική δήλωση. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι εκλογές για την ανάδειξη Δημάρχων θα γίνουν με συνθήκες δημοκρατικής αξιολόγησης από τον λαό και όχι με συνθήκες δημοσιογραφικής διαπόμπευσης και συκοφαντικής καταιγίδας.

Με εκτίμηση, Ο Δήμαρχος Τυχερού
Δημούτσης Γεώργιος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα , πες τωρα οτι σε πειραξε που βγηκε νωριτερα , οχι οτι δεν ισχυει.

Ανώνυμος είπε...

Οι λαικές παροιμίες έχουν τεράστια σοφία και για αυτό είναι διαχρονικές.
Στην περίπτωση του Δημούτση ισχύει αυτή "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"