Πέμπτη, 1 Απριλίου 2010

Ο Καλλικράτης πήγε στον Πρωθυπουργό

Δύο ώρες, κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, κ.Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Ραγκούση και τον υφυπουργό κ. Γιώργο Ντόλιο, από τους οποίους ενημερώθηκε για την πορεία του «Καλλικράτη». Οι προτάσεις της κυβέρνησης για τη μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση, πηγαίνουν για διαβούλευση τις επόμενες ημέρες στους ενδιαφερόμενους και αμέσως μετά, εντός του Μαΐου στη Βουλή. «Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου που ετοιμάζεται, και αφορούν αρμοδιότητες, θέματα δημοτικής δημοκρατίας, θέματα περιφερειακής δημοκρατίας» είπε μιλώντας στη «Γνώμη» αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Ντόλιος για να προσθέσει: « Ο πρωθυπουργός, βλέπει το όλο εγχείρημα με έναν τρόπο ιδιαίτερα προχωρημένο, ενώ έβαλε ακόμα περισσότερα ζητήματα από αυτά που εμείς θέσαμε. Έγινε μια πρώτη συζήτηση για τα χωροταξικά, ενώ τον ενημερώσαμε για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε προσεγγίζει το ζήτημα»
Ο κ.Ντόλιος, επιμένει πως το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή το Μάιο, ενώ μετά από την Κυριακή του Θωμά, θα δοθεί για διαβούλευση μαζί με τους χάρτες.
Στην ερώτηση, για το εάν υπάρχουν πιέσεις και πόσο μεγάλες είναι αυτές σε σχέση με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν απαντά: «ακούμε με ευλάβεια όλες τις προτάσεις γιατί υπάρχει σοβαρή επιχειρηματολογία από όλες τις πλευρές, κάτι το οποίο συμβαίνει στον Έβρο όπως και σε όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας» τονίζει, ενώ για το μέγεθος των νέων δήμων που θα προκύψουν από τον «Καλλικράτη» λέει πως «θα είναι τέτοια τα σχήματα έτσι ώστε μετά από κάποιες δεκαετίες να μην χρειάζεται και άλλος «Καλλικράτης».

telegramm

Δεν υπάρχουν σχόλια: