Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Ξάνθη: 15 μήνες φυλακή στον δήμαρχο Τοπείρου για παράβαση καθήκοντος


Ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στον δήμαρχο Τοπείρου, κο Στέλιο Χατζηευαγγέλου για παράβαση καθήκοντος. 

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες το ThrakiToday.com και αφορούσε τη δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Ξάνθης κατά του δημάρχου Τοπείρου μετά από καταγγελία της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα των κυρίων Θωμά Μίχογλου και Στέλιο Μωραΐτη.  Η δίωξη αφορούσε τόσο τον κ. Χατζηευαγγέλου όσο και έναν υπάλληλο του δήμου, με τον δήμαρχο Τοπείρου να κατηγορείται ότι παρά το γεγονός πως υπήρξε καταδίκη σε βάρος συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν προχώρησε τις διαδικασίες ώστε αυτός να τεθεί σε αργία και παρέμεινε στη θέση του μέχρι να συνταξιοδοτηθεί. 

Από την αίθουσα των δικαστηρίων απουσίαζε ο κος Χατζηευαγγέλου το πρωί της Τρίτης όταν και δικάστηκε η υπόθεση, ενώ ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επεβλήθη και στον υπάλληλο που κατηγορείτο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική της πρόταση αφορούσε 18μήνη ποινή φυλάκισης με βάση και το βαρύ κατηγορητήριο που είχε να αντιμετωπίσει τόσο ο δήμαρχος Τοπείρου όσο και ο υπάλληλος του δήμου. Μετά και την εξέλιξη αυτή ο κος Χατζηευαγγέλου κινδυνεύει πλέον να κριθεί έκπτωτος του αξιώματός του και να τεθεί σε αργία, κάτι το οποίο εξετάζεται νομικά. Το αδίκημα αφορούσε την περίοδο 2008. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: