Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Τρία παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο με ευθύνη του Δήμου Σουφλίου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ
 
Από τα Χριστούγεννα και μετά 3 μαθητές (ένα παιδί Δημοτικού που πήγαινε σχολείο στη Δαδιά, ένας  στο Γυμνάσιο Σουφλίου και ένας στο Λύκειο Σουφλίου) δεν έρχονται σχολείο γιατί δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο να τους μεταφέρει από τη Κοτρωνιά!!

Μέχρι τότε τα μετέφερε  ιδιώτης από Δαδιά και λόγω του ότι δεν τον πλήρωσε ο Δήμος  αρνείται να συνεχίσει. Ταξί δεν πάει εκεί πάνω και οι γονείς τους δεν βρίσκουν άλλο οδηγό.
Η πρόταση που έκανε ο Δήμος Σουφλίου ήταν να κατεβούν τα παιδιά στην Μαθητική Εστία (με δωρεάν διαμονή) κάτι που αρνούνται οι γονείς .
 Μάλιστα σε έγγραφο  που τους έστειλε ο Δήμος, τους αναφέρει ότι έλαβε υπόψη το κόστος μεταφοράς των μαθητών, την αδυναμία μεταφοράς τους με ίδια μεταφορικά μέσα, την μη επιθυμία επαγγελματία να αναλάβει την μεταφορά σε ένα τέτοιο κακό οδικό δίκτυο και κλείνει ότι: «Σε περίπτωση που οι γονείς δεν αποδεχτούν την εισήγηση του Δήμου θα έχουν τις συνέπειες του νόμου». Από πότε ο Δήμος υποκαθιστά τον Εισαγγελέα;
Αλήθεια οι γονείς είναι υπεύθυνοι γι αυτή τη τραγική κατάσταση; Οπωσδήποτε είναι  πολύ δύσκολη η θέση των γονιών τόσο για το παιδί δημοτικού που καλείται να αποχωριστεί το οικογενειακό περιβάλλον τόσο μικρό αλλά και για τα μεγαλύτερα. Είναι εμφανές ότι την οικονομική κρίση την πληρώνουν πρώτα οι ασθενέστεροι και οι πιο αδύναμοι.
Θα πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση ανεξάρτητα από κόστος, έτσι ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν το σχολείο χωρίς να χρειαστεί να αποκοπούν από τις οικογένειές τους όπως συμβαίνει σε όλους τους πολιτισμένους τόπους αυτού του πλανήτη.
ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2013
 
http://agonsysp.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: