Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

"Δεν μπορεί να είσαι και χριστιανός και Χρυσή Αυγή"


"Δεν μπορεί να είσαι και χριστιανός και Χρυσή Αυγή"
Όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής "δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και χριστιανός", δηλώνει ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίτσης Παύλος, ο οποίος μετά από αναφορές του κατά της Χρυσής Αυγής δέχθηκε τηλεφωνικές απειλές.
Στη συνεντεξή του στον Τύπο της Κυριακής, ερωτηθείς εάν κάποια στιγμή ερχόταν ένας νέος και του έλεγε ότι τάσσεται με την Χρυσή Αυγή τι θα του απαντούσε, ο Μητροπολίτης Παύλος αναφέρει:
"Θα του έλεγα ότι 'δεν μπορεί να είσαι ταυτόχρονα και χριστιανός'. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις. Αν πιστεύεις στον Χριστό, πιστεύεις πως αυτός ο έγχρωμος είναι ελάχιστος αδελφός του Κυρίου.Εσύ τι θα κάνεις; Θα πας να τον χτυπήσεις με αλυσίδες; Και θα είσαι χριστιανός;"
"Δεν μπορεί να είμαστε αδιάφοροι, διότι η αδιαφορία των μέσων Γερμανών έβγαλε τον Χίτλερ στην εξουσία", τονίζει και επισημαίνει ότι η Εκκλησία είναι πλέον υποχρεωμένη να πάρει θέση για τα ακραία φαινόμενα.
Τέλος, αναφορικά με τις απειλές που δέχθηκε μετά την κριτική του στην Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνει: "Εγώ εδώ είμαι. Όποιος θέλει ας έρθει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: