Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Αποδοκιμάζει ανοιχτά τη Χρυσή Αυγή ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


Αθήνα
Ξεκάθαρη θέση αποδοκιμασίας της Χρυσής Αυγής έλαβε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαμηνύοντας ότι «η εκκλησία δεν χρειάζεται προστάτες» και αγαπά εξίσου όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκεύματος.

«Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους, και μαύρους και άσπρους και μη χριστιανούς. Όλους τους ανθρώπους. Και δεύτερον πορεύεται στο δρόμο της και δεν χρειάζεται προστάτες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίσκεψή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής της Εκκλησίας στους Αμπελόκηπους.

Η δήλωση του κ. Ιερώνυμου προκάλεσε την αντίδραση της Χρυσής Αυγής, η οποία υποστήριξε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος πολιτικολογεί» και ότι «ο κλήρος και ο πιστός λαός είναι στο πλευρό μας». 

Την ίδια ώρα κληρικός που τέλεσε τον αγιασμό στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος στον Άλιμο προέτρεψε τα μέλη και τους φίλους της Χρυσής Αυγής «να συνεχίσουν τον αγώνα για την πατρίδα, τη θρησκεία και τα ιδανικά μας, κόντρα στην κρίση αξιών που μαστίζει την ελληνική κοινωνία».

Στην ίδια εκδήλωση ο Ηλίας Κασιδιάρης υποστήριξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος «πολεμά και υβρίζει την Χρυσή Αυγή και θλίβομαι πραγματικά γι' αυτό το σημείο των καιρών όπου οι ιεράρχες πολιτικολογούν».

Εν τω μεταξύ, στην Ξάνθη, έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση ιερέα να αναθέσει σε μέλη της Χρυσής Αυγής να κάνουν τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι φόρεσαν παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες με τα διακριτικά του κόμματος.
Ο ιερέας δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι άφησε τους Χρυσαυγίτες να περιφέρουν την εικόνα, επειδή προσφέρθηκαν να βάψουν την Εκκλησία.
Η Μητρόπολη Ξάνθης καταδίκασε την ενέργεια αυτή και σε ανακοίνωσή της τόνισε ότι «η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του ιερέως, τον οποίον και επιτίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: