Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Στην μαύρη λίστα των πολιτικών του ΣΔΟΕ και ο Γεροντόπουλος.

Στην λίστα του ΣΔΟΕ με τους πολιτικούς που παρουσιάζουν «περίεργο πλουτισμό», βρίσκεται ο βουλευτής του Έβρου Άκης Γεροντόπολος, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Μέχρι στιγμής είναι γνωστά τα 24 από τα 32 ονόματα της λίστας και η διαρροή τους, φαίνεται να γίνεται με κυβερνητική εντολή! 

O Κυριάκος Γεροντόπουλος δήλωσε σχετικά με το θέμα που προέκυψε:

"ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ


Το Μάρτιο του 2012, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής μου έθεσε ένα τυπικό, διευκρινιστικό ερώτημα σχετικά με την προσωπική μου δήλωση «πόθεν έσχες» για το έτος 2010, χρονιά που δεν ήμουν βουλευτής.
Το ερώτημα απαντήθηκε άμεσα, λεπτομερώς και επαρκέστατα.
Δε ζητήθηκε καμία άλλη διευκρίνιση διότι η υπηρεσία καλύφθηκε πλήρως.

Αυτή τη διαδικασία αφορά η παρουσία του ονόματος
μου στον σημερινό Τύπο.

Το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι σημερινοί εντεταλμένοι της Πολιτείας διερευνούν και ελέγχουν κάθε πολίτη, πολιτικό ή μη, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι λειτουργεί πλέον ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός και βελτιώνεται η δημόσια διοίκηση.

Είναι μήνυμα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο."


Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις και μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις υπήρξε αποστολή της υπόθεσης στην Εισαγγελία. Από αυτές γνωστοποιήθηκε η υπόθεση του συζύγου της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρου Κούβελου ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά 1 εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο για τα οποία επιμένει ότι ήταν στο πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του. 

Η υπόθεση επανήλθε στην Βουλή με άρση της ασυλίας της κυρίας Μπακογιάννη. 

Επίσης, στη Δικαιοσύνη εστάλησαν υποθέσεις που αφορούσαν στον συνεργαζόμενο το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Δρούτσα, τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Σπήλιο Λιβανό. Δικαιολογημένη θεωρήθηκε η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό αφού καλύπτονταν από το πόθεν έσχες και είχαν δηλωθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, όπως και τις συζύγους των πρώην υπουργών κυρίων Γιώργου Αλογοσκούφη (Δικαία Αγαπητίδου), Θοδωρή Ρουσόπουλου (Μάρα Ζαχαρέα) αλλά και του Παναγιώτη Μελά των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπως και της βουλευτού της ΝΔ Φεβρωνία Πατριανάκου. 

Με επίκληση την κάλυψη οικογενειακών αναγκών όπως πληρωμή νοσηλίων και σπουδές τέκνων δικαιολόγησαν τις εκροές στο εξωτερικό οι κυρίες Μίνα Παπαθεοδώρου σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη, και Μερόπη Ορφανού σύζυγος του Γιώργου Ορφανού όπως και ο πρώην βουλευτής Γιώργος Τρυφωνίδης και ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης. 

Επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού Βίβιαν Μπούζαλη και η Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγος του πρώην υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη. 

Για κάλυψη δανείων επίσης, εξήγησαν ότι μετέφεραν χρήματα
 η ευρωβουλευτής Συλβάνα Ράπτη, ο ευρωβουλευτής Άκης Γεροντόπουλος, η πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, η πρώην πρόεδρος της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη και ο πρώην υπουργός Απόστολος Κράτσας. Τέλος, απηλλάγησαν γιατί κρίθηκε ότι δεν ήταν υπόχρεοι να τα δηλώσουν, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά και οι πρώην βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Πιπεργιάς, Στέλιος Ματζαπετάκης και Νίκος Κόρτσαρης. 

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είχε παραδεχθεί πως στα χέρια του ΣΔΟΕ βρίσκεται κατάλογος 32 βουλευτών, οι οποίοι ελέγχονται για τον πλουτισμό τους. «Κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων»,είχε σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλη. «Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το "πόθεν έσχες", οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών και διευκρινίζει ότι το Σώμα ελέγχει «πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου», συμπλήρωσε. 

Αναλυτικά η λίστα:


1. Ντόρα Μπακογιάννη (ΝΔ – Επικρατείας)

2. Κώστας Δρούτσας (ΚΚΕ – Ευρωβουλευτής)

3. Κυριάκος Βελόπουλος (ΛΑΟΣ – Α’ Θεσσαλονίκης)

4. Σπήλιος Λιβανός (ΝΔ – Αιτωλοακαρνανίας)

5. Γιάννης Ιωαννίδης (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)

6. Γιώργος Αλογοσκούφης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)

7. Θοδωρής Ρουσόπουλος (ΝΔ – Επικρατείας)

8. Παναγιώτης Μελάς (ΝΔ – Α’ Πειραιά)

9. Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ – Λακωνίας)

10. Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ – Χανίων)

11. Γιώργος Ορφανός (ΝΔ – Α’ Θεσσαλονίκης)

12. Γιώργος Τριφωνίδης (ΝΔ – Πρέβεζας)

13. Μανώλης Μαυρομάτης (ΝΔ – Α’ Αθηνών)

14. Βίβιαν Μπούζαλη (ΝΔ – Καστοριάς)

15. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ – Λέσβου)

16. Συλβάνα Ράπτη (ΠΑΣΟΚ – Ευρωβουλευτής)

17. Άκης Γεροντόπουλος (ΝΔ – Έβρου)

18. Ελίζα Βόζενμπεργκ (ΝΔ – Α’ Αθηνών)

19. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη (ΝΔ – Α’ Αθηνών)

20. Απόστολος Κράτσας (ΝΔ – Β’ Αθηνών)

21. Ελένη Κουντουρά (Ανεξάρτητοι Έλληνες – Α’ Αθηνών)

22. Δημήτρης Πιπεργιάς (ΠΑΣΟΚ – Εύβοιας)

23. Στέλιος Ματζαπετάκης (ΠΑΣΟΚ - Ηρακλείου)

24. Νίκος Κόρτσαρης (ΝΔ – Φλώρινας)


http://e-evros.gr/index.php?sec=514&cid=15440

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=55925&Itemid=139