Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν μέχρι 30/09 τη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει οι φαρμακοποιοί του Έβρου


Συνεχίζουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φαρμακοποιοί του Έβρου να μη χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (53 ψήφους υπέρ της συνέχισης, 10 κατά και 2 λευκά) στη χθεσινή γενική συνέλευση του συλλόγου, που έγινε στο Σουφλί.

Οι φαρμακοποιοί εμμένουν στη συνέχιση της κινητοποίησής τους, θεωρώντας ότι δεν διασφαλίζεται η ομαλή πληρωμή τους για τις συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Υποστηρίζουν δε ότι διαπιστώνεται άρνηση από την πλευρά της κυβέρνησης να αποδεχθεί τις εναλλακτικές προτάσεις που καταθέτει ο κλάδος, οι οποίες, μεταξύ άλλων, αφορούν το συμψηφισμό των χρεών των φαρμακοποιών προς το δημόσιο στο ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, την πρόβλεψη να μην αναγγέλλονται στον «Τειρεσία» τυχόν ακάλυπτες επιταγές τους και την αξιοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ για τη δανειοδότηση των Φαρμακείων. «Μπορούν να ληφθούν ισοδύναμα μέτρα για να σταματήσει η ταλαιπωρία του κόσμου», υποστήριξε σε δηλώσεις του στην Ε. ΡΑ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Πασχάλης Γουτκίδης, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί του νομού δεν αντέχουν να χρεωθούν ούτε ένα ευρώ παραπάνω».
ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: