Κυριακή, 5 Αυγούστου 2012

Διατάχθηκε η αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Διδ/χου.

Μετά την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων σε Κομοτηνή και Ξάνθη, σειρά είχε η Σχολή Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο. Η πληροφορία κυκλοφορούσε έντονα χθες το βράδυ και ήρθε να την επιβεβαιώσει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Άρης Γιαννακίδης.


Η αναστολή λειτουργίας της Σχολής διατάχθηκε με εγκύκλιο που εστάλη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, όπως ακριβώς συνέβη και στην Κομοτηνή και την Ξάνθη.

Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες του τόπου και της Θράκης γενικότεραταραγμένοι από την απόφαση αυτή και με την υποψία ότι αυτό γίνεται για να μεταφερθούν και στο Διδυμότειχο παράνομοι μετανάστες από την Αθήνα, κινητοποιήθηκαν άμεσα προσπαθώντας να κλείσουν τη γέφυρα του Νέστου για να μην μπορέσουν να περάσουν τα λεωφορεία που φημολογείται ότι κινούνται από την Αθήνα προς τη Θράκη και μεταφέρουν λαθρομετανάστες.

Μετά τα επεισόδια έντασης που εκτυλίχτηκαν στη Ροδόπη με τα ΜΑΤ να απομακρύνουν όσους είχαν συγκεντρωθεί και να μπαίνουν τελικά οι λαθρομετανάστες στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, αναμένονται δυστυχώς ανάλογα σκηνικά και στον Έβρο με την τοπική κοινωνία να βρίσκεται επί ποδός.

Κι ενώ όσον αφορά στη Σχολή Διδυμοτείχου επικρατούσε ήδη αναστάτωση με τους κάποιους από τους συνοριοφύλακες που αποσπάστηκαν στον Έβρο και αποφασίστηκε να διαμείνουν προσωρινά εκεί, καθώς δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα δωμάτια ξενοδοχείων, φαίνεται ότι τελικά μας περιμένουν τα χειρότερα.

Αν, όπως φημολογείται, η Σχολή μετατραπεί σε κέντρο κράτησης λαθρομεταστών, δύο είναι τα χτυπήματα για την τοπική κοινωνία. Αφενός κλείνει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο φιλοξενούσε δόκιμους αστυφύλακες από όλη την Ελλάδα, κάτι που ενίσχυε την τοπική αγορά κι από την άλλη στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά σε κατοικημένη περιοχή θα φιλοξενούνται εκατοντάδες λαθρομεταναστών με ό, τι συνεπάγεται αυτό και για το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι όλα αυτά γίνονται εν κρυπτώ, χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση οι τοπικοί παράγοντες και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Nίκο Δένδια να δηλώνει απλά και μόνο ότι όλα αυτάεντάσσονται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» και δεν είναι προσωρινάαλλά ήρθαν για να μείνουν.http://www.e-evros.gr/index.php?sec=85&cid=14851

Δεν υπάρχουν σχόλια: