Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Σε «εμπόλεμη κατάσταση» για τους μετανάστες

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Δημοσίας Τάξης Νίκο Δένδια εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, με αφορμή την απόφαση του υπουργού για μεταφορά παράνομων μεταναστών στις σχολές των δόκιμων αστυφυλάκων της Ξάνθης, του Διδυμοτείχου και της Κομοτηνής.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας θέλει να μετατρέψει το αθηναϊκό πρόβλημα της μετανάστευσης σε θρακιώτικο πρόβλημα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ.

«Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμπάκης, προαναγγέλλοντας νέα συγκέντρωση των κατοίκων σήμερα Τετάρτη στην Κομοτηνή για το θέμα, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Δένδια αναξιόπιστο.

«Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι αναξιόπιστος, δεν τον πιστεύω ό,τι και να λέει ούτε το θέμα της προσωρινότητας των σχολών αστυφυλάκων σε κέντρα κράτησης για 30 ή 60 ημέρες» δήλωσε.

«Έχουμε ήδη προβλήματα στην περιοχή όπως διαφορετικές θρησκείες» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Δένδιας είχε την Τρίτη συνάντηση με φορείς της Θράκης σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις τους για τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών.

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε τη Δευτέρα μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης.

«Η επίλυση του μεταναστευτικού είναι πρόκληση εθνικού μεγέθους. Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης, Αν δεν δημιουργήσουνε ένα συνολικό δίκτυο διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης θα καταρρεύσουμε» δήλωσε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος στις έντονες αντιδράσεις στη Θράκη για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές δόκιμων αστυφυλάκων στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: