Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

ΚΩΜΩΔΙΑ: ΣΥΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΩΡΕΣ ΤΟ "ΤΡΙΟ",ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!


ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ" ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!
...ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!
Σε αυτήν τη χώρα δεν υπάρχει τίποτα το πιο σκοτεινό και αδιαφανέςαπό τις αλλεπάλληλες και αναρίθμητες συσκέψεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης, επί των οποίων ακολουθεί από τα γνωστά "παπαγαλάκια" η μέγιστη δυνατή εξωραϊστική παραπληροφόρηση και επικοινωνιακή διαχείριση.
Το ερώτημα είναι: κάνουν τίποτα άλλο πιο χρήσιμο οι τρείς αρχηγοί από το να συσκέπτονται με τις ώρες μεταξύ τους, ενώ αποφασίζουν μια...τρύπα στο νερό και τελικά γίνεται ότι διατάζει η τρόικα;
Δυστυχώς αυτό το κωμικοτραγικό θέαμα επανελήφθη και με τη σημερινή σύσκεψη των τριών μνημονιοφυλάκων αρχηγών.


Και οι τρείς, παρ'ότι δεν εδόθη δημοσιότητα, αποφάσισαν τον πλήρη κατάλογο των επόμενωνιδιωτικοποιήσεων-εκποιήσεων,όπως καταγράφεται στο ρεπορτάζ της Iskra (πατήστε εδώ).
Αντιθέτως, ενώ οι ιδωτικοποιήσεις-ξεπούλημα αποσιωπήθηκαν, εδόθη επικοινωνιακό βάρος στην (δήθεν) διαφωνία Βενιζέλου-Κουβέλη για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας,στο οποίο (αφελώς) ανεφέρθη πριν τη σύσκεψη ο Γ.Στουρνάρας!
Για άλλη μια φορά Βενιζέλος-Κουβέλης θα "διαφωνήσουν" με την εργασιακή εφεδρεία, όπως διαφώνησαν και με τη διαμόρφωση του πακέτου των 11,5 δις πριν τη διετή επιμήκυνση και για άλλη μια φορά θασυναινέσουν, στο όνομα του ευρώ κλπ, στις επιταγές της τρόικας.
Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι στην ουσία έχουμε μια κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα, με συμβούλους τουςΒενιζέλο-Κουβέλη και όλους μαζί "υπαλληλικό προσωπικό της τρόικας"!!
Απόδειξη η υπόθεση των Ναυπηγείων, τα οποία καταρρέουν και συζητήθηκαν στη σύσκεψη τωναρχηγών για να μην αποφασισθεί τίποτα, αφού τα "αφεντικά" της ΕΕ δεν θέλουν ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα!!!

Προς σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της η Iskra παραθέτει, χωρίς κρίσεις και σχόλια, ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο επανέλαβε ο Ευ.Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, λέγοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μία «αρνητική εμπειρία» με την εφεδρεία. Κατηγορηματικά αντίθετος με την εργασιακή εφεδρεία εμφανίστηκε και ο Φ.Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα συμφωνήσει «με ένα φιάσκο».Αναζητούνται «οι καλύτερες λύσεις», περιορίστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Βγαίνοντας από τη σύσκεψη το απόγευμα της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο λέγοντας «πως η δέσμευση ισχύει απολύτως».
«Είχαμε μία αρνητική εμπειρία με την εργασιακή εφεδρεία» είπε ο Ευ.Βενιζέλος. «Ήταν μία αναγκαστική κατάσταση που δεν ήταν ποτέ επιθυμία της κυβέρνησης» σημείωσε.
Τη ρητή αντίθεση της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φ.Κουβέλης: «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στο θέμα της εργασιακής εφεδρείας» είπε μετά τη σύσκεψη, λέγοντας πως «όχι μόνο δεν δημιουργεί δημοσιονομικό όφελος αλλά σπρώχνει και συμπολίτες μας στην ανεργία».
«Αποδείχθηκε, στο βαθμό που εφαρμόστηκε, πως ήταν ένα φιάσκο, και δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με ένα φιάσκο» είπε χαρακτηριστικά ο Φ.Κουβέλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.
«Από που προέκυψε το θέμα της εφεδρείας; Δεν υπήρξε τέτοια συμφωνία!», φέρεται να είπε με αυστηρό ύφος ο κ. Κουβέλης στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος βρέθηκε σε αμηχανία και δεν απάντησε. Μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι για πρώτη φορά δεν παρενέβη ο πρωθυπουργός υπέρ του κ. Στουρνάρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να πει πως αναζητούνται οι «καλύτερες λύσεις». Οπρωθυπουργός, ανέφερε, θα ενημερωθεί στις 16:00 την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ
Στη διάσκεψη συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα των ναυπηγείων και αποφασίστηκε, όπως ανέφερε αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, αποφασίστηκε άμεσα να οριστεί συντονιστής υψηλού επιπέδου για το χειρισμό του θέματος και συντονισμό των αρμόδιων υπουργείων.
«Αποφασίσαμε από τις συζητήσεις να περάσουμε στην πράξη» είπε ο υπουργός, έχοντας σημειώσει νωρίτερα ως «οξύμωρο» το ότι «ενώ έχουμε το μεγαλύτερο στόχο, κινδυνεύουμε να κλείσουν όλα τα ναυπηγεία». Η επιλογή του προσώπου για τον συντονισμό θα γίνει άμεσα, σύμφωνα με τον Κ.Χατζηδάκη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει πως θα συνεχιστεί η πολιτική που έχει ακολουθηθεί με στόχο τη διάσωση της ναυπηγικής βιομηχανίας, την προώθηση των προγραμμάτων του Ναυτικού και τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
«Η παράσταση με τον τίτλο "επαναδιαπραγμάτευση, αποδέσμευση, απαγκίστρωση" έχει λάβει και επίσημα τέλος, ήδη πριν καν αρχίσει» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι απόλυτα ταυτισμένη με τα νέα μέτρα και τις ιδιωτικοποίσεις και ότι «κινείται στις ράγες της άδικης, αναποτελεσματικής και καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου».
Τονίζει, επίσης, ότι η επιλογή της κυβέρνησης να βάλει «γενικό πωλητήριο» στη δημόσια περιουσία - και μάλιστα με "fast track" διαδικασίες - αφαιρεί από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και σε συνδυασμό με τα μέτρα -σοκ των 1,5 δισ. ευρώπου επιτείνουν την ύφεση και αυξάνουν την ανεργία, επισφραγίζει το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.
Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προωθεί τις αποκρατικοποιήσεις και τα οικονομικά μέτρα εντός Αυγούστου, επειδή «ίσως νομίζουν ότι μπορούν να πιάσουν τους Έλληνες στη θερινή ραστώνη».
«Ενώ η καταιγίδα των οικονομικών μέτρων έχει αποφασιστεί και απλά ψάχνουν τρόπο να τα "σερβίρουν", οικκ Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης ετοιμάζουν μήνα Αύγουστο αποκρατικοποιήσεις εξπρές, σε τιμές όσο-όσο, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων των δανειστών μας» προσθέτουν.
Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: