Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Κλείνει οριστικά η ΑΤΕbank

Ο κ. Πανταλάκης υπέβαλε παραίτησή του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να αναλάβει κάποιον ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο για την ΑΤΕ.
Αρχικά είπε ότι η ΑΤΕbank όπως την ξέρουμε σήμερα, κλείνει και στη συνέχεια παραιτήθηκε από τη θέση του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να αναλάβει κάποιον ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο εκκαθάρισης.
Στην ίδια συνεδρίαση έγινε αναφορά σε αδρές γραμμές και για το μέλλον των θυγατρικών της:

- Η πιο συμφέρουσα προσφορά για τη Δωδώνη θεωρείται από τη διοίκηση αυτή της Simos Food.
- Ο διαγωνισμός για την ΕΒΖ πιθανότατα θα κηρυχθεί άγονος, διότι δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις προσφορές.
- Η ΣΕΚΑΠ οδεύει ολοταχώς για εκκαθάριση και μοιρασιά των περιουσιακών της στοιχείων σε όσους χρωστά.
Όπως προκύπτει, και σύμφωνα με όσα έχει ήδη γράψει το Agronews και η εφημερίδα Agrenda, θα ιδρυθεί «καλή τράπεζα», με την επωνυμία «Νέα Αγροτική Τράπεζα», στην οποία θα μεταφερθούν το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκιο δανείων και τίτλων) της παλαιάς Αγροτικής.
Η απόφαση για τον διαχωρισμό της Αγροτικής ελήφθη την Τρίτη 24 Ιουλίου μετά από πολύωρη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο και τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Τ. Θωμόπουλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Χρ. Σταϊκούρα. Για να ενεργοποιηθεί η εξυγίανση της Αγροτικής θα απαιτηθεί η έγκριση της τρόικα, η οποία πάντως θεωρείται δεδομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: