Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Ιδού η κοινωνική χρεοκοπία! Στο 50% η μείωση των εισοδημάτων και στο 24% η ανεργία


Μετά τις προεκλογικές κορώνες και των τριών κομμάτων που την απαρτίζουν περί επαναδιαπραγμάτευσης όρων του μνημονίου, η κυβέρνηση εμαφανίζεται πλέον πιο μνημονιακή και από την τρόικα... Και μάλιστα εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει σε κοινωνική χρεοκοπία, όπως δείχνουν και τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Την ώρα που η νέα τρικομματική κυβέρνηση δίνει "γη και ύδωρ" στους δανειστές και εμφανίζεται πιο μνημονιακή κι από την τρόικα, σχεδιάζοντας απολύσεις και νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, η κοινωνία είναι σε κρίση και βιώνει γενικευμένη ανασφάλεια.

Η ανεργία θερίζει, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ουσιαστικά πτωχεύουν. Το κοινωνικό κράτος καταρρέει μέρα με τη μέρα. Παράλληλα όμως δεν εμφανίζεται καμιά προοπτική. Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων είναι πλέον πεισμένη ότι όλα τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας είναι απολύτως αναποτελεσματικά.

Ο κόσμος ματώνει χωρίς λόγο. Μέσα από την πολιτική που αναπαράγει την ύφεση, λεηλατεί τον πλούτο και διαλύει την οικονομία, προοπτική εξόδου από την κρίση δεν υπάρχει. Το Μνημόνιο καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και αυτό που θα αφήσει πίσω του είναι μόνο συντρίμμια.

http://www.left.gr/article.php?id=3585

Δεν υπάρχουν σχόλια: