Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-Καμμένος VS Ψωμιάδη για την... αδελφή παράταξη «Χρυσή Αυγή»


Τη θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η «Χρυσή Αυγή» είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο «αρχιστράτηγος» του προεκλογικού αγώνα της Ν.Δ. για τη βόρεια ΕλλάδαΠαναγιώτης Ψωμιάδης, προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
Σε δηλώσεις του το Σάββατο, σχετικά με την επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη κατά της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρένας Δούρου και της υποψήφιας με το ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο Π. Ψωμιάδης είπε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η "Χρυσή Αυγή", πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω». Υποστήριξε ακόμη ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η «Χρυσή Αυγή» αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια. Απέδωσε ακόμη το ποσοστό τής Ν.Δ. στην Ξάνθη «σε πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη Ν.Δ., δηλαδή από Ντόρα Μπακογιάννη, Πάνο Καμμένο, Στέφανο Μάνο, «Χρυσή Αυγή».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης
Στις δηλώσεις Ψωμιάδη, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας με έμφαση: «Πληροφορηθήκαμε από ΜΜΕ δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη κατά την περιοδεία του στη Θράκη, στις οποίες, αφού εντάσσει στις αδερφές παρατάξεις τη "Χρυσή Αυγή", τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με το ναζιστικό κόμμα. Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης πρόσφατα δήλωσε ευθαρσώς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με στελέχη της "Χρυσής Αυγής" και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα επιστρέψουν στη "γαλάζια πολυκατοικία". Με δεδομένο ότι ο κ. Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο "κομμουνιστικό κίνδυνο" μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».
Αντίδραση Πάνου Καμμένου
Για το ίδιο ζήτημα, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων»Πάνος Καμμένος σχολίασε: «Είναι συγκλονιστική η είδηση ότι ο κ.Ψωμιάδης, δήλωσε ότι είναι αδελφό του κόμμα του η "Χρυσή Αυγή". Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ. Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις. Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δε θα επιτρέψουμε την εμφύλια διαμάχη. Θα είμαστε οι εγγυητές της ομαλότητας του τόπου, θα είμαστε οι εγγυητές της ελληνικής οικογένειας, θα είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας».
ΠΗΓΗ: «Τα Νέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: