Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Καυτερές πιπεριές για υγιή καρδιά


Οι καυτερές πιπεριές ωφελούν την καρδιά και έχουν τη δυνατότητα να μας προστατεύσουν από...
την κύρια αιτία θανάτου στον κόσμο, την στεφανιαία νόσο, σύμφωνα με επιστήμονες από το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ.
Σε μελέτη που παρουσίασαν στο 243ο Συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS), ανέφεραν πως μελέτησαν την ουσία καψαϊκίνη και τις ομοειδείς ουσίες που ανήκουν στην οικογένεια των καψαϊκινοειδών.

Οι ουσίες αυτές προσδίδουν στις κάθε είδους καυτερές πιπεριές (καγιέν, jalapenos, habaneros κ.τ.λ.) την χαρακτηριστική γεύση τους και ήδη έχουν καταξιωμένο ρόλο στην Ιατρική σε κρέμες που αλείφονται στο δέρμα για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και ορισμένες μορφές πόνου.
Προγενέστερες μελέτες έχουν υποδηλώσει ότι η προσθήκη καυτερών πιπεριών στο φαγητό μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση πασχόντων από υπέρταση, να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να αμβλύνει την τάση για δημιουργία θρομβώσεων.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-5-2012 από directNEWS.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: