Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στον Έβρο


1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Νέα Ορεστιάδα (Ορέστου 76), με πέντε επιλεγμένες ταινίες του σύγχρονου Γαλλικού κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους.

Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 9:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παράλληλα το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 14 Μαΐου, 9:00 μ.μ.
«Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ» (Les aventures extraordinaires d’ Adele Blanc-Sec, 2010, 107΄).

Το 1912, η Αντέλ Μπλαν-Σεκ, ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφος, κάνει τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της, όπως να ταξιδέψει μέχρι την Αίγυπτο και να βρεθεί αντιμέτωπη με μούμιες κάθε είδους. Την ίδια στιγμή στο Παρίσι επικρατεί πανικός! Το αυτό ενός πτεροδάκτυλου 136 εκατομμυρίων ετών, έχει εκκολαφθεί μυστηριωδώς σε ένα ράφι του Φυσικού Μουσείου Ιστορίας και διασπείρει τον τρόμο στον ουρανό της πόλης. Τίποτα όμως δεν σταματά την Αντέλ, οι περιπέτειες της οποίας κρύβουν πολλές ακόμα απίστευτες εκπλήξεις.
● Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Τρίτη 15/5 και στο Σουφλί την Τετάρτη 16/5.
Τρίτη 15 Μαΐου, πρωί
Οργανωμένη προβολή για μαθητές δημοτικών σχολείων: «Αρθουρ 3, ο Πόλεμος των δύο κόσμων» (Arthur 3, La guerre des deux mondes, 2008, 100΄)
Η Τριλογία των Μίνιμοϊς, Γ’ μέρος: Έχοντας παγιδεύσει τον Άρθουρ στον κόσμο των Μίνιμοϊς, ο Μάλταζαρ αναζητά στο σπίτι των παππούδων του ένα μαγικό ελιξίριο, ενώ οργανώνει το στρατό με τον οποίο σκοπεύει να κυριεύσει τη γειτονική πόλη.
● Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17/5 και στο Σουφλί την Παρασκευή 18/5.
Τρίτη 15 Μαΐου, 9:00 μ.μ.
«Τα Ομορφόπαιδα» (Les Beaux Gosses, 2008, 90΄)
Τρεις υποψηφιότητες στα βραβεία Cesar2012 – Συμμετοχή στο 15θήμερο των Σκηνοθετών, του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών το 2009.
Ο Herve είναι δεκατεσσάρων ετών και ζει μόνος μαζί με τη μητέρα του. Ένας έφηβος που πλημμυρίζει από τις ορμές του, άχαρος εμφανισιακά και δίχως ιδιαίτερη τόλμη. Στο γυμνάσιο τα κουτσοκαταφέρνει και έχει δίπλα του τα φιλαράκια του. Αυτό που έχει κυριέψει όλη του τη σκέψη είναι να βγει με ένα κορίτσι. Δυστυχώς, σε αυτά τα θέματα τρώει τη μια απόρριψη μετά την άλλη, χωρίς ωστόσο να το βάζει κάτω. Και κάποια μέρα, χωρίς καλά-καλά να καταλάβει και πώς, έχει βρεθεί να αρέσει στην Aurore, ένα από τα πιο όμορφα κορίτσια της τάξης του…
● Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 16/5 και στο Σουφλί την Πέμπτη 17/5.
Τετάρτη 16 Μαΐου, 9:00 μ.μ.
«Μικρά Αθώα Ψέματα» (Les petits mouchoirs, 2010, 154΄)
Μετά από ένα τραγικό γεγονός, μια παρέα φίλως αποφασίζει να φύγει για καλοκαιρινές διακοπές δίπλα στη θάλασσα, όπως κάθε χρόνο. Η φιλία, οι πεποιθήσεις, οι ενοχές, οι έρωτές του καταρρέουν. Είναι καιρός να «πέσουν οι μάσκες» και να αποκαλυφθούν μυστικά και ψέματα.
● Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Πέμπτη 17/5 και στο Σουφλί το Σάββατο 19/5.
Πέμπτη 17 Μαΐου, 9:00 μ.μ.
«Βίλα Αμαλία» (Villa Amalia, 2009, 91΄)
Σαν τη σταγόνα του νερού που ξεχειλίζει το βάζο, μια νύχτα η Ann βλέπει τον Thomas να αγκαλιάζει μιαν άλλη και αποφασίζει να τον παρατήσει, να τα παρατήσει όλα. Είναι μουσικός, μόνο η μουσική την κρατάει, αλλά δεν τη συγκρατεί. Το μόνο δέσιμο που έχει είναι με τη μουσική. Διαλύει τη φιλική της σχέση με τον Georges, που εμφανίστηκε μπροστά της ενώ την ήξερε από τότε που ήταν παιδιά, και δραπευτεύει, φεύγει να αναζητήσει τις ρίζες της και τη μοίρα της, βρίσκει ένα νησί, εκεί που είναι η βίλα Amalia.
● Στο Διδυμότειχο η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 18/5 και στο Σουφλί την Κυριακή 20/5.
Το 1ο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Γαλλικά Ινστιτούτα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, μια πρωτοβουλία καθηγητών και φίλων της Γαλλικής Γλώσσας της περιοχής, με τη στήριξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ και την οικονομική υποστήριξη των καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και φροντιστηρίων:

- Κέντρο Βαλκανικών και Ευρωπαϊκών Γλωσσών – Κιουγλού Ευαγγελία – Τσαρούδη Βάια (Νέα Ορεστιάδα)

- Ζωή Εμμανουηλίδου (Ν. Ορεστιάδα)

- Κατερίνα Πρεπούδη (Σουφλί)
● Στο Διδυμότειχο και στο Σουφλί οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Θέατρα.
Περισσότερες πληροφορίες: Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ορέστου 76 Ορεστιάδα, τηλ. 2552028280
Αναδημοσίευση από: http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: