Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Στρωμένος με κέρδη ο δρόμος του μεταξιού...

Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης έχει η εκτροφή μεταξοσκώληκα, η οποία μπορεί να αποδώσει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό εισόδημα σε αγρότες και μη.


Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης έχει η εκτροφή μεταξοσκώληκα, η οποία μπορεί να αποδώσει ένα ιδιαίτερα ικανοποιητικό εισόδημα σε αγρότες και μη.
Σήμερα στην Ελλάδα η παραγωγή μεταξιού είναι ελλειμματική, καθώς η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή. Την ίδια ώρα υπάρχει σημαντική ζήτηση για ελληνικό μετάξι από το εξωτερικό.


Το απαραίτητο για να δημιουργήσει κάποιος μία μικρή μονάδα σηροτροφίας είναι να διαθέτει μουριές που είναι και η βασική τροφή του μεταξοσκώληκα και έναν χώρο με καλό εξαερισμό, όπου θα τοποθετηθούν τα νεογέννητα σκουλήκια και θα αρχίσουν για περίπου 40 μέρες να τρώνε διαρκώς φύλλα μουριάς.
Οσο μεγαλώνει το σκουλήκι, τόσο εντατικοποιείται και η εργασία του σηροτρόφου, αφού λίγο πριν φτιάξει το κουκούλι, ο μεταξοσκώληκας τρώει συνεχώς φύλλα μουριάς. Η εκτροφή 20 κουτιών σπόρου μπορεί να αποφέρει στον σηροτρόφο εισόδημα 15.000 ευρώ.
1. Ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς εξασφαλίζει η εκτροφή μεταξοσκώληκα
2. Ελλειμματική η παραγωγή στην Ελλάδα. Υψηλή η ζήτηση από το εξωτερικό


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΝΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΧΕΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟ ΚΥΡΙΟ ΗΛΙΑ ΜΑΝΑΒΗ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΜΙΣΕΙ ΣΧΟΛΙΑ.
ΕΙΠΑΜΙ,ΟΥΛΟΙ ΤΟΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΦΤΟΥΝ ΚΑΜΠΑΔΚΑ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΡΑΝΕΨΟΥΝ ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΤΑ ΑΣ ΧΩΡΑΤΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΣ.
ΟΠΩΣ ΛΕΝ
ΕΡΩΣ,ΘΕΡΟΣ,ΠΑΤΙΡΝΤΙ!!!!!!!!!!!!!!

souflievros είπε...

Το θέμα το βρήκαμε στο σημερινό ΕΘΝΟΣ
ΕΝΘΕΤΑ > ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ > ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ 14-5-2012

http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23735&subid=2&pubid=63656404