Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Κύπριοι μαθητές θα παρελάσουν με μαθητές της Αλεξανδρούπολης

Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου για να γνωρίσουν τον Έβρο θα επισκεφθούν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το δάσος της Δαδιάς, το Μουσείο μετάξης στο Σουφλί, το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης και το ιστορικό Ναό Παναγίας Κοσμοσωτήρας.

Το 2 δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου υποδέχονται στην πόλη μας Κυπρίους αδελφούς μας.
Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης του σχολείου  με τα: 1ο και 2ο δημοτικά σχολεία Καϊμακλίου Λευκωσίας της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στο Καϊμακλί της Λευκωσίας και της επίσκεψης μαθητών, γονέων και δασκάλων του σχολείου εκεί, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του 2ου μέρους της αδελφοποίησης των σχολείων με την επίσκεψη των Κυπρίων στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.
Το βράδυ  του Σαββάτου 12 Μαΐου θα φθάσουν στην πόλη από την Κύπρο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Καϊμακλίου.
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου για να γνωρίσουν τον Έβρο θα επισκεφθούν το Δέλτα του ποταμού Έβρου, το δάσος της Δαδιάς, το Μουσείο μετάξης στο Σουφλί, το απολιθωμένο δάσος της Λευκίμης και το ιστορικό Ναό Παναγίας Κοσμοσωτήρας.
Το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου, ημέρα των Ελευθερίων της πόλης θα εκκλησιασθούν στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και θα παρελάσουν μαζί με τους μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου της πόλης. Το απόγευμα θα επισκεφθούν το Εθνολογικό και το Εκκλησιαστικό Μουσείο.
Το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου θα γίνει η επίσημη υποδοχή τους στην αυλή του 2ου δημοτικού σχολείου της πόλης, όπου δάσκαλοι και μαθητές θα τους καλωσορίσουν και προς τιμήν τους θα παρουσιάσουν πρόγραμμα με χορούς και παραδοσιακά παιχνίδια. Οι γονείς συμμετέχουν στην εκδήλωση με προσφορά παραδοσιακών φαγητών και γλυκισμάτων. Στις 8.00΄το βράδυ της ίδιας ημέρας στο δημοτικό θέατρο της πόλης τιμώντας τους φιλοξενουμένους, οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικού του σχολείου Χριστίνας Μπαρμπαγιάννη θα παρουσιάσουν  μουσικοθεατρική εκδήλωση με θέμα: «Ελλάδα, 100 χρόνια μουσικής». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους. Το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου θα γίνει η αναχώρηση των φιλοξενουμένων για την Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: