Τετάρτη, 2 Μαΐου 2012

Υπουργική Απόφαση για τις μεταθέσεις των στρατιωτικών

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του  Αν. Υπουργού  Αμυνας κ. Γιάννη Ραγκούση  με την οποία έρχονται  τα πάνω κάτω σε πολλούς τομείς της διαδικασίας μεταθέσεων των στρατιωτικών.
Η απόφαση – ΦΕΚ 1400  – με τις  αλλαγές, που βελτιώνουν – συμπληρώνουν το περσινό μοντέλο μεταθέσεων των στρατιωτικών αποτυπώνει την πολιτική βούληση για απόλυτη αξιοκρατία και διαφάνεια, υποστήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και, πάνω από όλα, προστασία και περιφρούρηση της αξιοπρέπειας τους,όπως λένε συνεργάτες του κ Ραγκούση. Η απόφαση θα εφαρμοστεί από τις φετινές μεταθέσεις. Στηρίχθηκε στην επεξεργασία, που έχει γίνει από τα αντίστοιχα Επιτελεία των τριών Κλάδων, υπό τον συντονισμό του ΓΕΕΘΑ και ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις  που προέκυψαν από την διαβούλευση σε μονάδες και επιτελεία..
Οι καινοτόμες προτάσεις του σχεδίου   μεταξύ πολλών άλλων προβλέπουν :

-Τα στελέχη, που εμπίπτουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων καθώς και αυτά που επιθυμούν συνυπηρέτηση με σύζυγο στρατιωτικό ή δημόσιο υπάλληλο, μετατίθενται υποχρεωτικά, εφόσον το επιθυμούν, σε τόπο προτίμησής τους ,ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει των ΠΟΥ. Αν δεν υπάρχει θέση πάνε και σε κοντινή  μονάδα άλλου κλάδου!.
-Μετά τη κοινοποίηση των πινάκων με τις θέσεις πρός κάλυψη – μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου – τα στελέχη, που επιθυμούν μετάθεση καταθέτουν αναφορά ιεραρχικά για τη κάλυψη αυτών
- Οι πίνακες με τα υπό μετάθεση στελέχη κοινοποιούνται στις μονάδες – μεχρι 30 Μαίου – , αφου διαμορφωθούν από τα Συμβούλια μεταθέσεων. Οι πίνακες συνοδεύονται υποχρεωτικά από τους αντίστοιχους πίνακες μορίων των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Στους αποστελλόμενους πίνακες μορίων θα εμφανίζονται συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα μόρια εκάστου στελέχους, αλλά και αιτιολογική εξήγηση όσων εξ αυτών δε μετατίθενται.
- Οι ετήσιες τακτικές μεταθέσεις υλοποιούνται κατά τη θερινή περίοδο  εκάστου έτους.
- Καθορίζεται για κάθε στέλεχος ανώτερο όριο μεταθέσεων οι οκτώ  μεταθέσεις σε διάστημα 25 ετών συνολικής υπηρεσίας. Στον ανωτέρω περιορισμό δεν υπάγονται οι μεταθέσεις για εκπαίδευση στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.
- Μετά τη παρέλευση 25ετούς συνολικής υπηρεσίας το στέλεχος μετατίθεται στον τόπο προτίμησής του κατά προτεραιότητα  και εάν αυτό δεν είναι δυνατόν μετατίθεται σε μονάδα ή υπηρεσία του οικείου ή άλλου Κλάδου των ΕΔ, που απέχει το ανώτερο 80 χιλιόμετρα από αυτόν. Μετα τα 30 χρόνια υπηρεσίας η μεταθεση στον τόπο προτίμησης είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία.
-Πολύτεκνοι,τρίτεκνοι, γονείς τριών (3) τέκνων, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οι πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων τους, και πέραν των προβλεπομένων για το βαθμό τους θέσεων βάσει του ΠΟΥ – κάτι που είναι υποχρεωτικό για την υπηρεσία. Προτεραιότητα έχουν και άλλες κατηγορίες στρατιωτικών, όπως όσοι έχουν ανάπηρα παιδιά, οι γονείς μονογονεϊκών οικογενειών κτλ…
.prionokordela.gr

1 σχόλιο:

Kom είπε...

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ Χ.Α. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.