Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

Γιατρός στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου «έγραψε» 5.400 συνταγές αξίας 297.000 ευρώ!!!


«Είναι σημαντικό ότι με το ηλεκτρονικό σύστημα μπορούμε και ελέγχουμε τη συνταγογράφηση», δήλωσε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας ο διοικητής του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Δημήτρης Λαζόπουλος.

Ο κ. Λαζόπουλος σχολίασε την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναφέρεται σε 11 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων και ένας γιατρός από το Διδυμότειχο, οι οποίοι θα ελεγχθούν για το μεγάλο αριθμό συνταγών που «έγραψαν» στο διάστημα του διμήνου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2011. Συγκεκριμένα, ο γιατρός από το Διδυμότειχο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, «έγραψε» 5.400 συνταγές, συνολικού κόστους 297.000 ευρώ.
Πάντως, παρότι ο κ. Λαζόπουλος αναγνώρισε ότι το περιστατικό αναφέρεται μάλλον σε γιατρό του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διευκρίνισε πως για τη διερεύνησή του, εκτός από τον αριθμό των συνταγών, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ο αριθμός των γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς όπως είπε, εάν πρόκειται για ειδικότητα της οποίας δεν υπάρχουν πολλοί ιατροί, είναι λογικό ο συγκεκριμένος να εξυπηρέτησε πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών και, συνεπώς, να δικαιολογείται και το αριθμητικό μέγεθος της συνταγογράφησης που καταγγέλλεται από το υπουργείο Υγείας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμος Βουδούρης, σε δηλώσεις του για το θέμα στην εφημερίδα «Καθημερινή», παραδέχτηκε ότι ο έλεγχος που θα γίνει δεν θα είναι δύσκολος, δεδομένου ότι πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν η ειδικότητα του γιατρού που θα ελεγχθεί και ο αριθμός των ασθενών που δέχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: