Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες αρχής γενομένης από την Πρωτομαγιά, οπότε πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, αποφάσισαν στο 41ο Συνέδριο τους οι υπάλληλοι των δήμων. Αφορμή, οι αποφάσεις του υπουργείου Εσωτερικών να μειώσει δραματικά τοναριθμό των δικαιούχων του εκλογικού επιδόματος αλλά και να τους υποχρεώσει να εργαστούν την ημέρα της πανεργατικής απεργίας (εδώ). Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην εκλογική διαδικασία καθώς, όπως λέει η ΠΟΕ-ΟΤΑ:
- δε θα εκτελείται καμία εργασία ούτε από τα δημοτολόγια από τις άλλες υπηρεσίες των δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους,

- δε θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.,
- δε θα λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών,
- το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.
Μόνον 6.500 το εκλογικό επίδομα
Μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο απερχόμενος β' αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης τόνισε ότι «η Ομοσπονδία με αυτές τις κινήσεις καλύπτει τους εργαζομένους ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία και τις πολιτικές του μνημονίου που εφαρμόζει, που στόχο έχουν να πλήξουν τους εργαζομένους και να ισοπεδώσει κάθε εργασιακό κεκτημένο».
Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες της ιστοσελίδας, αν και δεν έχει εγκριθεί ακόμα η κοινή υπουργική απόφαση που θα προβλέπει τον αριθμό των δημοτικών υπαλλήλων που θα δικαιούνται εκλογικό επίδομα, ωστόσο, ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών επικοινώνησε με μέλος του απερχόμενου προεδρείου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, λέγοντάς του ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 6.500 άτομα.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του 41ου Τακτικού Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης(σ.σ: 400 ευρώ) και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων (σ.σ.: 6.500), με αναλογία ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα, δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους».
Να σημειωθεί πως αντίστοιχη απόφαση για αποχή από τις εκλογές είχε λάβει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το 2010, ωστόσο μετά και από σχετική δικαστική απόφαση η σύγκρουση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή (εδώ).

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΤΟΥ 41ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012, αποφάσισε σχετικά με το ζήτημα της εκλογικής αποζημίωσης και ιδιαίτερα μετά το απαράδεκτο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών ότι η 1η Μάη είναι εργάσιμη ημέρα και με την υπό έκδοση κοινή Υπουργική Απόφαση όπου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι περιορίζονται στους 6.500 σε όλη την Ελλάδα, τα παρακάτω:
Να προκηρύξει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2012 και να απέχουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αλλά και να διατρανώσουν τη συνέχιση του αγώνα τους για να ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική που μας οδηγεί καθημερινά στην οικονομική εξόντωση.
Να καταγγείλει την κυβέρνηση που προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να μας οδηγήσει χωρίς αντίδραση να συμμετέχουμε στις εκλογικές εργασίες, ανακοινώνοντας το ύψος της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης (400,00 ευρώ) αλλά και τους δικαιούχους (6.500) εργαζόμενους λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή των Εθνικών εκλογών.
Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και ο περιορισμός των δικαιούχων εργαζομένων, με αναλογία ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα, δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των εργαζομένων και η διάσπασή τους.
Να καλέσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ΑΠΕΧΟΥΝ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.
Να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.
Να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες των ΚΕΠ.
Συνάδελφοι,
Η υλοποίηση της απόφασης μας και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην ΑΠΟΧΗ από κάθε εκλογική εργασία είναι η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση που προσπάθησε και πάλι να μας αιφνιδιάσει αλλά και να μας διασπάσει.
Όταν γνωρίζει μάλιστα, πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ είναι οι μόνοι που απασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ έχουν αξιοπρέπεια και δεν επαιτούν, διεκδικούν και αγωνίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: