Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Τόλης Τσιακίρης: "Η αλλαγή έρχεται μέσα από την ψήφο όλων μας. Ας δείξουμε ότι αλλάξαμε!"


Δελτίο τύπου :
Τολης Τσιακιρης
Ο Τόλης Τσιακίρης, υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, μίλησε στο dimosia.gr για την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική. Είναι ένας νέος άνθρωπος, Πολιτικός Μηχανικός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Ν. Έβρου, με όρεξη και δύναμη να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί ότι δικαιούται ο Έβρος.
Μέσα σε αυτό το κλίμα όπως έχει διαμορφωθεί για την ίδια την πολιτική και τους πολιτικούς, πώς ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να ασχοληθεί με αυτόν τον χώρο;
 Ένας νέος άνθρωπος έχει πραγματικά κουραστεί με όλα όσα βλέπει και αντιλαμβάνεται γύρω του. Έχει κουραστεί από την «ανακύκλωση» των ίδιων προσώπων στην πολιτική και τον επί χρόνια ορισμό τους ως «αυτόφωτους σωτήρες» του τόπου. Έχει κουραστεί να ακούει και να μη βλέπει στην πράξη τίποτα. Γεννήθηκα, μεγαλώνω, δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και ονειρεύομαι στον Έβρο. Έναν Έβρο που χρόνια τώρα ακούω ότι θα αναπτύξουν, θα αναβαθμίσουν, θα αξιοποιήσουν και… στην πράξη τίποτα. Πόσα χρόνια όλοι μας δεν ακούμε ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο; Ότι είμαστε σταυροδρόμι λαών; Ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μοχλός για την ίδια την οικονομία της χώρας; Πόσα χρόνια τα ακούμε όλοι μας και βασικά τελικά δε βλέπουμε τίποτα. Ανακυκλώνουμε τα ίδια μασημένα λόγια και ψηφίζουμε εκείνον που θα μας τα ξαναπεί 
 
καλύτερα. Θεωρώ ότι τώρα είναι η καλύτερη περίοδος για να ασχοληθεί κάποιος νέος με την πολιτική. Τώρα που η έννοια της πολιτικής έχει απαξιωθεί, εμείς που έχουμε όνειρα και όρεξη να ξαναφέρουμε την έννοια στην κανονική της θέση. Κατάντησαν τη λέξη σχεδόν βρισιά, όταν μιλούμε στην ουσία για το μέγιστο που μπορεί να διαθέσει κάποιος στο κοινωνικό σύνολο. Πήρα την απόφαση γιατί πολύ απλά δε θέλω να παρακολουθώ αμέτοχος κάποιους να αποφασίζουν για εμένα και τον τόπο μου. Πήρα την απόφαση γυρνώντας την πλάτη στο παρελθόν, με όρεξη να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο μέλλον. Και αυτό το μέλλον δε χτίζεται από τον καναπέ ή το καφέ. Αλλά από την ενεργό δράση.
Ο Τόλης Τσιακίρης στις Βρυξέλλες
Τι θεωρείς ότι μπορεί να προσφέρει ένας νέος πολιτικός στο χώρο; Και όχι απλά νέος ηλικιακά, αλλά και νέος στην πολιτική.
 Νομίζω ότι όλοι, αν τα κίνητρά μας είναι το σύνολο, μόνο καλά μπορούμε να προσφέρουμε. Δεν έχει σημασία νέος στην ηλικία ή μεγαλύτερος. Αλλά νέος στη λογική. Στο κατεστημένο το πολιτικό όπως τον διαμόρφωσαν άλλοι για εμάς. Νέος στην ψυχή και στη δύναμη. Η καθαρότητα με την οποία προσεγγίζω τα πολιτικά πράγματα νομίζω ότι με κάνει και κάνει, όποιους ασχολούνται με την πολιτική πρώτη φορά, να διαφέρω. Καθαρότητα γιατί είδα και εγώ το ξεμπρόστιασμα του πολιτικού μας συστήματος και μπαίνω στη μάχη για να το αλλάξω. Αλλά πρωτίστως μπαίνω στη μάχη για να αλλάξω κάτι στον τόπο μου. Να διεκδικήσω αυτό που θεωρώ – που θεωρούμε- ότι δικαιούται! Ανάπτυξη! Ευκαιρίες! Θέσεις εργασίας!
 
Γιατί Ντόρα Μπακογιάννη και «Δημοκρατική Συμμαχία»
 Γιατί θεωρώ ότι ως πολιτικός δε λέει αυτά που ηχούν ευχάριστα στα αυτιά μου, γεμίζοντας με αναλήθειες την καθημερινότητά μου αλλά λέει την πραγματικότητα. Όσο και αν αυτή δεν είναι αρεστή. Αυτό στο κάτω κάτω δεν είναι το ζητούμενο; Να ξέρουμε ως χώρα τι πραγματικά αντιμετωπίζουμε. Βαρέθηκα τις πλαστές, ονειρικές εικόνες που για χρόνια τώρα κάποιοι κατασκεύαζαν. Θέλω να ακούσω την αλήθεια ώστε να μπορέσω να την αντιμετωπίσω και να αλλάξω κάτι. Όλη αυτή η ευδαιμονία που κάποιοι μετέφεραν στο παρελθόν είναι ο λόγος σε συνδυασμό με τις κακές πολιτικές για το λαό, που αντιμετωπίζουμε σήμερα ό, τι αντιμετωπίζουμε. Δε θέλω κανένας να μου χαϊδέψει τα αυτιά. Την πραγματικότητα θέλω ώστε να αλλάξω κάτι. Και η πραγματικότητα είναι ότι την ίδια ώρα που οι νέοι μένουν άνεργοι, που οι οικογενειάρχες χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις, που οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε καν τα φάρμακά τους, τα κόμματα επιχορηγούνται, οι βουλευτές δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο κυβερνητικό σχήμα στην Ευρώπη. Αυτές είναι αλήθειες που η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας λέει ανοιχτά, όχι προς όφελος της παράταξης αφού δεν γίνονται αρεστά από πολιτικούς και παρατρεχάμενους. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει πρόγραμμα. Έχει θέσεις για την ανάπτυξη του Έβρου. Για τη στήριξη της οικονομίας και την διέξοδο. Αυτές οι θέσεις με εκφράζουν απέναντι στα ωραία λόγια που και εγώ στο παρελθόν άκουγα και πίστευα. Δουλειά θέλει για να βγούμε από το τέλμα. Και εμείς εδώ στον Έβρο από δουλειά ξέρουμε πολύ καλά!
 
Ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής;
 Η απαξίωσή της. Μας έχουν απαξιώσει τόσο στο παρελθόν. Μας έχουν κάνει να πιστέψουμε τόσες πολλές φορές και τελικώς δεν υλοποιήθηκε τίποτε από τα υποσχόμενα που νομίζω ότι μέχρι και εμείς πλέον το συνηθίσαμε. Στην περιοχή μια ζωή αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη και αναπτυξιακές ευκαιρίες δεν έχουμε… Δυνατότητες έχουμε αλλά πολιτικές που να τις αναδεικνύουν δεν έχουμε. Πείτε μου ένα έργο το οποίο να έγινε όχι από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά από εθνικούς στον Έβρο. Ένα έργο ζωτικής σημασίας. Μεγάλο, αναπτυξιακό που να έχει αποτέλεσμα στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αλλά και στην εισροή επισκεπτών ή επενδυτών. Αν καθίσετε να σκεφτείτε ένα τέτοιο έργο ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Δρόμοι γίνονται. Ε, τα βασικά είναι αυτά. Δείτε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η ιστορία του γεφυριού της Άρτας ωχριά μπροστά του… Δείτε την διασυνοριακή συνεργασία για την αντιμετώπιση πλημμυρών, παράνομης εισροής μεταναστών κ.α. Δεκαετίες τα λέμε και δε γίνεται απολύτως τίποτα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα λοιπόν του Έβρου θεωρώ ότι είναι οι πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν παρά μόνο ειπώθηκαν σε προεκλογικά προγράμματα προς τέρψιν ημών… Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι και εμείς πιστέψαμε ότι έτσι είναι τα πράγματα και το αφήσαμε στην άκρη… Όχι. Δεν είναι έτσι τα πράγματα! Και ήρθε η ώρα να το πάρουμε ζεστά! Ήρθε η ώρα ο Έβρος να διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί και αυτό που του αξίζει! Εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορούμε να γίνουμε το παράδειγμα για άλλους νομούς. Το ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει! Όρεξη υπάρχει! Δώστε τους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν για εσάς και μην αφήσετε πλέον τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα να πιστέψουν ότι ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για την περιοχή, μπορούν με άνεση να σας ξαναεκπροσωπήσουν! Η αλλαγή έρχεται μέσα από την ψήφο όλων μας. Ας δείξουμε ότι αλλάξαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: