Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Όχι στην υποβάθμιση και αποψίλωση των Δ. Υπηρεσιών και Υγείας στο Δήμο Σουφλίου


Βάσει του οργανογράμματος που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ . διαπιστώσαμε ότι κλείνει ή υποβαθμίζεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  Σουφλίου με αποτέλεσμα , να χαθούν θέσεις εργασίας από το Σουφλί και την ευρύτερη περιοχή . Αποτέλεσμα να μεταφερθούν θέσης ευθύνης στην Αλεξανδρούπολη στην καλύτερη περίπτωση ή γενικότερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό  μας , οι θέσεις εργασίας είναι περίπου τριάντα ( 30 ) .
Ακούμε ταυτόχρονα ότι δημιουργείται Διοικητικό Κέντρο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Κομοτηνή με τέσσερα τμήματα που θα συντονίζει τις εργασίες των ΙΚΑ της Αν. Μακεδονίας – Θράκης .
Δηλαδή θα στελεχωθεί το κέντρο αυτό από υπαλλήλους του Έβρου . Δηλαδή θα πρέπει τριάντα οικογένειες , να μετακομίσουν στην Κομοτηνή για να μην απολυθούν ως υπεράριθμοι αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο εργασίας  , λόγω της υποβάθμισης των ΙΚΑ της ευρύτερης περιοχής μας .

Σε ένα τόπο που έχει μαραζώσει . Σε ένα τόπο που έχουν υποβαθμιστεί κι άλλες υπηρεσίες , όπου βρίσκεται 1,5 χιλιόμετρο από τα σύνορα με την Τουρκία , θέλετε να αφήσετε μόνο κουφάρια από Δημόσιες Υπηρεσίες  και να διώξετε  τους λιγοστούς νέους υπαλλήλους που δημιούργησαν τις οικογένειές τους εδώ και στέλνουν τα παιδιά τους στα δικά μας σχολεία .

Τώρα η Αθήνα συντονίζει τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας μας .
Τι και ποιον θα πείραζε να συντονίζονται από το Σουφλί οι υπάλληλοι και οι εργασίες της δικής μας Περιφέρειας ; 

Πως θα δείξετε ότι ενδιαφέρεστε και για την δική μας ακριτική περιοχή ;
Πως θα κάνετε πράξη την αποκέντρωση υπηρεσιών , πολιτών και σωστής και δίκαιης κατανομής όλων των ευκαιριών και της εξυπηρέτησης του πολίτη στην περιφέρεια ;
Είναι απαράδεκτο , άνανδρο και αντίθετο σε όλους τους προγραμματικούς σχεδιασμούς προηγουμένων ετών αλλά και απαίτηση τόσο των καιρών όσο και της οικονομικής κατάστασης ,  να χαθούν θέσεις εργασίας από την περιοχή ΜΑΣ .

Διεκδικούμε δυναμικά με όλα τα μέσα να μείνει στο Διοικητικό Κέντρο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο ιδιόκτητο κτήριο του ΙΚΑ Σουφλίου .
Διεκδικούμε να στελεχωθεί το κέντρο αυτό με το προσωπικό του Έβρου , που και έμπειρο είναι και πολλά έχει ακόμα να δώσει στην υπηρεσία αλλά και στον τόπο .

Οφείλετε να κάνετε υπερβάσεις ή ακόμα σωστότερα το καθήκον σαν σε αυτές τις περιοχές και τους κατοίκους τους , γιατί η πρότασή μας είναι και εφικτή αλλά και υλοποιήσιμη αφού αποδεικνύεται και οικονομικά χωρίς να χρεωθεί ο προϋπολογισμός με έξοδα λειτουργίας (ενοίκια, κτλ ) .

Θα περιμένουμε πλέον έργα από το Κέντρο των Αποφάσεων γιατί οι εποχές με τα Πολλά Λόγια έχουν Περάσει πλέον Ανεπιστρεπτί .

Όλα τα παραπάνω , συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δ.Σ Επαγγελματιών  ( Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας ) στην έδρα του Δήμου Σουφλίου , όπου παρέστησαν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου , Φορείς της περιοχής , επαγγελματίες και πλήθος πολιτών
με την 63/9/3/2012 απόφασή του .

Όλη η ΚΟΙΝΩΝΊΑ είμαστε μια  Γροθιά .

Κανείς δεν πρέπει από τους έχοντες εξουσία στο Κέντρο να αγνοήσει την τοπική Βούλησή μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: