Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Θα ζητήσουν 2,5 δισ. από όσους παράνομα λάμβαναν επιδόματα

Σε 2,5 δισ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που αναμένεται να διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από εκείνους που ελάμβαναν παρανόμως επιδόματα σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη.

Ειδικότερα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή ενημέρωσε ότι ο σχετικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, οι λήπτες των παράνομων επιδομάτων έχουν εντοπιστεί, η παροχή τους έχει διακοπεί σε ποσοστό 80% ενώ μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα έχουν διακοπεί όλα τα παράνομα επιδόματα. 

Επιπροσθέτως, εξήγησε πως το δημόσιο θα διεκδικήσει έντοκα τα 2,5 δισ ευρώ  που έχουν πάει σε πολίτες που δεν τα δικαιούνται και ότι θα αναζητηθούν ποινικές ευθύνες για εκείνους που έχουν παρανομήσει αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθούν και τα ονόματά των παρανομούντων στη δημοσιότητα. 

Τέλος, σημείωσε ότι τα περισσότερα επιδόματα δίνονταν με απλή γνωμάτευση γιατρού δημοσίου νοσοκομείου ή ακόμα και με απλή γνωμάτευση αρμόδιας υπηρεσίας της Νομαρχίας ή του δήμου, και όχι της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής τόνισε όμως ότι είναι περίπλοκος ο εντοπισμός εκείνων των συγγενών που εξακολουθούσαν να λαμβάνουν συντάξεις θανόντων


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: