Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Κάποιοι πρέπει να νοιαστούν για τον κεντρικό Έβρο .ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;

Αδειάζουν την περιφέρεια από υπηρεσίες όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα για το κλείσιμο του ΙΚΑ και της ΔΟΥ στο Σουφλί αλλά και στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα . Επίσης ενώ αρχικά συζητούνταν να μεταφερθεί ο ΟΑΕΕ στην Ορεστιάδα , ακούγεται ότι και του Διδυμοτείχου αλλά και τις Ορεστιάδας θα μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη . Τι έρχεται στη συνέχεια ; Σύμφωνα με πληροφορίες σειρά θα πάρουν τα  Ειρηνοδικεία Σουφλίου  και Διδυμοτείχου.
 Αδειάζουν την περιφέρεια , αφαιρούν από τον πολίτη το δικαίωμα της καλύτερης και άμεσης εξυπηρέτησης . Τον πολίτη της παραμεθορίου , το πολίτη που ήδη στερείται πολλών μιας και το Αθηνοκεντρικό κράτος δεν νοιάστηκε ποτέ για την Περιφέρειά του . Μαραζώνει η χώρα , μαραζώνουν και οι μικρές κοινωνίες , ερημώνουν κι αντί να δίνουν κίνητρο αν όχι για ενδυνάμωση της , τουλάχιστον να κρατηθεί ότι απέμεινε , τα αρπάζουν με μιας .  Ας κάνουν πράξη επιτέλους την αποκέντρωση , ας σταματήσουν να ενδυναμώνουν μόνο την Αλεξανδρούπολη και ας  κάνουν σωστότερη κατανομή των υπηρεσιών σε όλες τις πόλεις του Νομού Έβρου . 
Άνθρωποι , πολίτες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά ,  στα παιδιά τους να μεταφέρουν και να διηγηθούν ένα καλύτερο μέλλον , στην ιστορία αυτού του τόπου να ανταποκριθούν και να σταθούν αντάξιοι και Οι Κύριοι που Κυβερνούν , οι Τοπικοί Βουλευτές απουσιάζουν η λειτουργούν με μικροσυμφέροντα προσωπικά και με γνώμονα από που θα αντλήσουν ψήφους . Όλα αυτά , μαζί με όλα τα υπόλοιπα , μνημόνια , αδιαφορία για τον υπόλοιπο Έβρο θα τα βρείτε μπροστά σας . 
Είναι αδιανόητο Κυρία Βουλευτής , να στηρίζει την μεταφορά της Υπηρεσίας  Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας της Κοιλάδας του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του  στην Αλεξανδρούπολη για μη μετακινούνται οι υπάλληλοι (;)  Είναι αυτή πολιτική θέση , είναι αυτό επιχείρημα ενάντια σε μία περιοχή που απογυμνώνεται ; 
Πού έχει έδρα η διεύθυνση Δασών και με ποια κριτήρια βρίσκεται εκεί ;  
Πληγή παραμένει και η Υγεία , με την αποδυνάμωση του ΕΣΥ , τόσο στο Σουφλί όσο και σε άλλες περιοχές . Έλλειψη προσωπικού , έλλειψη ειδών για την κάλυψη της περίθαλψης των ασθενών . Πλέον έχουν μεταφερθεί και τα ασθενοφόρα τα οποία βρίσκονται στον Προβατώνα  . 
Κάποιοι πρέπει να νοιαστούν γιαυτό τον τόπο , ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; 

Soufli-evros.

Δεν υπάρχουν σχόλια: