Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Συνταγές της κρίσης: Μπροκολόσουπα

Αναζητούμε στα σούπερ μάρκετ μια κότα ψευτοαλανιάρα. Από εκείνες που τριγυρίζουν έξω απ τα πτηνοτροφεία και νομίζουν πως θα γλυτώσουν στο τέλος. Μη πάρετε κλασσική, χωριάτικη κότα από καλοασβεστωμένο κοτέτσι, γιατί δε θα βράσει ποτέ. Έτσι εκδικούνται αυτές.
Στην κατσαρόλα βάζουμε μια μερίδα της κότας, κατά προτίμηση στήθος, που έχει και την πετσούλα η οποία θα βγάλει νόστιμο, κίτρινο λίπος.
Μη βάζετε καθόλου ελαιόλαδο, γιατί θα προσβάλετε την κότα.
Συνεχίζουμε με αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι ξερό, μια ή δυο πατάτες μια σκελίδα σκόρδο και, φυσικά, το μπρόκολο. Βάλτε όσο μπρόκολο θέλετε. Δικό σας θέμα.

Όταν όλα τα καλούδια βράσουν, πολτοποιούμε το μπρόκολο και τις πατάτες με πιρούνι. Δεν τα βάζουμε στο μπλέντερ γιατί δεν φτιάχνουμε παιδική τροφή.
Αφαιρούμε τη μερίδα της κότας, γιατί δε φτιάχνουμε κοτόσουπα, το ζουμί της θέλουμε. Τη μερίδα αυτή μπορούμε ωραιότατα να την ψήσουμε για λίγο στο φούρνο για τους καλομαθημένους του σπιτιού.
Για κάτι πιο μερακλίδικο, που συνδυάζεται άριστα με τσίπουρο, μπορούμε να βάλουμε κατά τον βρασμό και μια μικρή, ξερή, καυτερή πιπεριά.

Καλή σας όρεξη.

 http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: