Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


Σε μαζική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 28 Μαρτίου στο Νοσοκομείο Κομοτηνής αποφασίσθηκε ομόφωνα η κήρυξη επίσχεσης εργασίας όλων των γιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής και των Κέντρων Υγείας Σαππών και Ιάσμου μέχρι την καταβολή ολόκληρου του ποσού που οφείλεται ως αμοιβή των εφημεριών που πραγματοποίησαν οι γιατροί τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Στην συνέλευση καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική που, παρά την μείωση της ωριαίας αμοιβής της εφημερίας κατά 20% αναδρομικά από 1/1/2012, περικόπτει επί πλέον κατά 35% το κονδύλιο που καλύπτει τις ανάγκες εφημέρευσης. Έτσι το νοσοκομείο σχεδιάζει να κουρέψει το οφειλόμενο -και ήδη μειωμένο ποσό- κατά 35% για τους ειδικούς και κατά 15% για τους ειδικευόμενους, χωρίς να είναι σε θέση να δεσμευτεί ούτε για το πότε θα καταβληθούν αυτά τα δεδουλευμένα.


Οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου, για να προσαρμοσθούν στις περικοπές του Υπουργείου, προβαίνουν ήδη σε διαγραφή εφημερευόντων γιατρών από τα προγράμματα εφημεριών του Απριλίου τα οποία συνέταξαν οι διευθυντές των Τμημάτων και έχει εγκρίνει το Επιστημονικό Συμβούλιο. Πολλά από τα περικομμένα προγράμματα χαρακτηρίσθηκαν από την Γενική Συνέλευση ως μη ασφαλή για την υγεία των πολιτών.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν την κατανόηση των πολιτών για το ότι κατά την διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο ασθενείς που κινδυνεύει η ζωή τους. Τους ενημερώνουν ότι από την Δευτέρα 2 Απριλίου δεν θα πραγματοποιούνται τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δεν θα χορηγούνται πιστοποιητικά και στο τμήμα επειγόντων θα εξυπηρετούνται αποκλειστικά τα οξέα περιστατικά. Επίσης αναβάλλονται επ’ αόριστον τα προγραμματισμένα χειρουργεία, οι εργαστηριακές εξετάσεις ρουτίνας και δεν θα λειτουργούν τα ιατρεία συνταγογράφησης και  οι επιτροπές που αποτελούνται από νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η Συνέλευση εξέλεξε πενταμελή νοσοκομειακή επιτροπή αγώνα που θα επιληφθεί της οργάνωσης και του συντονισμού της κινητοποίησης.

Για το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ
Μίλτος Παπαϊωακείμ
Εκπρόσωπος Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: