Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Απάντηση στο site leoforos.gr

Επειδή το θέμα , σε σχέση με την φωτογραφία που φιλοξενήσαμε σε ανάρτηση στο blog , η οποία έδειχνε την πινακίδα του Σουφλίου να είναι γεμάτη αυτοκόλλητα του τοπικού club του ΠΑΟ πήρε μεγάλη έκταση , οφείλουμε μια απάντηση .
Καταρχήν , στο θέμα ποτέ δεν αναφέρθηκε ότι το γεγονός το έπραξαν κάποιοι απο το τοπικό club του ΠΑΟ .
Θα μπορούσε να το κάνει οποιοσδήποτε φίλαθλος της ομάδας  σε οποία ηλικία κι αν ανήκει η και κάποιος μη φίλαθλος για να θίξει με αυτη του την κίνηση την ομάδα η το τοπικό club . Αναφέροντας στο δημοσίευμα , ότι μόνο ΑΦΜ και ΔΟΥ δεν αφήσατε εννοούμε αυτο ακριβώς , ότι η καποιος πολυ αφοσιωμένος στην ομάδα η αντίθετος απο αυτη , χωρίς να υπονοούμε ότι το έπραξε μέλος του club αλλα καποιος χωρίς ιδιαιτερη σκέψη της πράξης του .
Δεύτερον , περί ανωνυμίας η κακής δημοσιογραφίας . Το blog στους υπεύθυνους δεν είναι ανώνυμο , αφού είναι δηλωμενα τα στοιχεία των διαχειριστών . Επίσης το blog δεν στήριξε ποτε ότι αποτελείται απο δημοσιογράφους ούτε ότι ασκεί δημοσιογραφία . Περισσότερο στηρίζεται στη συμμετοχή των αναγνωστών που στέλνουν φωτογραφίες και παρατηρήσεις απο πράγματα και συμβάντα που τον ενοχλούν η θέλει να αναδείξει απο την περιοχή που ζει και εργάζεται , όπως το ίδιο και οι διαχειριστές. Με αλλα λόγια στο blog ασκεί τη "δημοσιογραφία " των πολιτών . (βλέπε #rbnews)
Όσο για τα θέματα σε σχέση με τον τουρισμό , αν ανατρέξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις θα δείτε ότι είμαστε οι πρώτοι που αναφερθήκαμε , κάναμε κρητική , και εκφράσαμε την αντίθεση μας στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία που εκελεισε ο δήμος , στα πολιτιστικά κέντρα που πλέον δεν λειτουργούν , στο καρναβάλι (Σουφλίου και Τυχερού ) που δεν στηρίζεται απο το δήμο και του πρώτου σταμάτησε τελείως .Οπως επισης στο φεστιβάλ Τυχερού που σταμάτησε, στα πολιτιστικά δρώμενα που πραγματοποιούνταν σε αλλα τοπικά διαμερίσματα και δεν υλοποιούνται  πλεον και τόσα , τόσα αλλα που αυτή η δημοτική αρχή διέγραψε απο τα πεπραγμενα της και τις υποχρεώσεις της .
Για αυτο λοιπόν τα γραφόμενα σας δεν ευσταθούν . Η δεν διαβάζετε το ιστολόγιο η το κείμενο το έγραψε καποιος που δεν παρακολουθεί
(διαβαστε παρακάτω τηυ συνέχεια ) 


την πορεία του αλλα και την πορεία της περιοχής . Όσο για την αντικειμενικότητα , πάλι κάποιο λάθος γίνεται η δεν διαβάσατε σωστά η και καθολου το κείμενο  , αφού η παρεξήγηση  έγινε απο τα σχόλια των αναγνωστων και όχι απο το κείμενο . Άρα λοιπόν δεν μπορούμε να ζητάμε αντικειμενικότητα απο τα σχόλια των αναγνωστών ,αν και θα ήταν εύλογο . Στην συγκεκριμένη περίπτωση επειδή προφανώς εκφράστηκαν θερμοί οπαδοί αντίθετων ομάδων , οι εκφράσεις τους ξεπέρασαν τα εσκαμμένα και γιαυτο κάποια σχόλια διαγραφτηκαν αρχικά . Η κατάσταση είχε οξυνθεί και τα υβριστικά σχόλια έπεφταν βροχή . Για αυτο ακριβώς το λόγο , οι διαχειριστές αποφάσισαν να αποσύρουν το θέμα γιατι πήρε τελείως διαφορετική τροπή σε σχέση με αυτο καθαυτό το γεγονός μιας , κρυμμένης πινακίδας μιας πόλης .
Καλο θα είναι να ξεχωρίζουμε και αντικειμενικά να εκφράζουμε άποψη απο ποιον και πως ξέφυγε η κατάσταση και όχι στον πιο εύκολο στόχο για να χτυπηθεί . Το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν έχει κανένα πρόβλημα με κανένα τοπικό club ομάδας , η σύλλογο , η ενώσεις κτλ κτλ . Ίσα ίσα είναι χαρά του ιστολογίου να δημοσιεύει ανακοινώσεις τους , εκδηλώσεις και δραστηριότητες τους με μια απλή αποστολή ενός δελτίου τύπου στο mail του blog .
Σε μια περιοχή μικρή , όπως είναι η δικη μας , κάθε ομαδική ενέργεια που προσφέρει σε αυτο τον τόπο και στους κατοίκους του ενασχόληση ,χαρά και δραστηριότητα στηρίζεται απο εμάς και είναι ευχής έργον που υπάρχουν και λειτουργούν .

4 σχόλια:

Soufli Club είπε...

Κατανοητά εν μέρη αυτά που γράφετε. Το club σε διαδικασία διαδοχικών ανακοινώσεων για μία πινακίδα δεν πρόκειται να μπει. Όποιος θέλει να συζητήσουμε το θέμα ξέρει που είναι ο σύνδεσμος.

Ανώνυμος είπε...

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια…
Και τα δύο blog βγάλατε ανακοινώσεις δύο σελίδων (ούτε προγραμματικές δηλώσεις να ήτανε ...) για ένα θέμα που θα μπορούσε να λυθεί με μια ακόμα φωτογραφία : Μια "καθαρή" πινακίδα "ΣΟΥΦΛΙ".

(όπως λέμε : Μία φωτογραφία χίλιες λέξεις…)

Ανώνυμος είπε...

Όπως αναρτηθηκε ενα σχόλιο στο προηγούμενο άρθρο ο κύριος ή η κυρία που έβγαλε την φωτογραφία και που νοιάζεται τοσο πολύ για τον τόπο αυτο θα μπορούσε να καθαρίσει την πινακίδα απο τα "σκουπίδια"! Αλλά; Απλά έβγαλε την φωτογραφική μηχανή και απαθανάτισε αυτο το "έκτρομα"! Οσο για τους υπόλοιπους κυρίους ή κυρίες για κάντε μια βόλτα στο ΣΟΥΦΛΙ(π.χ προς το παλιό CINEMA και δείτε τον όμορφα "στολισμένο" τοιχο!). Στο Αρδάνιο μια πινακιδα γραφει Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και κάτω κάτω κατι ακόμα που κάποιος ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ έσβησε με σπρέι! ΚΑΠΟΤΕ ΕΚΕΙ ΕΓΡΑΦΕ ΣΟΥΦΛΙ! Αυτό υπάρχει εδώ και μία διετία! ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ένας ανώνυμος!
(Παρακαλώ το σχολιο να δημοσιευτεί!)

Ανώνυμος είπε...

Το blog , αναφέρει ξανά να καταστεί σαφές . Το θέμα δεν αφορούσε το τοπικό club ούτε καν την ομάδα που έτυχε να είναι τα αυτοκόλλητα . Πόσο πιο σαφές να το κάνουμε ;