Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Εβρίτικο κρασί και τσίπουρο ταξιδεύουν στην Κίνα

Στην αχανή αγορά της Κίνας ετοιμάζεται να μπει ένα Εβρίτικο προϊόν.

Πρόκειται για το παραδοσιακό τσίπουρο Σουφλίου, που παράγει η ποτοποιία «Μπέλλα» και το οποίο ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν προς την Κίνα. 
Θα είναι το πρώτο Ελληνικό τσίπουρο που φθάνει σε αυτήν την χώρα, ενώ μαζί του «κουβαλάει» και το κρασί “VAKXOS” που παράγει η ίδια Σουφλιώτικη ποτοποιία.
Για να φθάσουν οι άνθρωποι της εταιρείας σε αυτό το σημείο χρειάσθηκε μία τιτάνια προσπάθεια. 
Για αυτούς που ξέρουν από κρασί και από τσίπουρο, το Σουφλί θεωρείται ως Μητρόπολη, αφού εκατοντάδες οικογένειες ασχολούνται με την παραγωγική διαδικασία.
Το αποτέλεσμα που παράγεται είναι μοναδικό σε γεύση και ποιότητα. 
Οι Κινέζοι λοιπόν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, όταν ήρθαν σε επαφή με τα στελέχη της Εβρίτικης ποτοποιίας και ζήτησαν δείγματα για δοκιμές. 
Έγιναν οι γευστικές δοκιμασίες από τους ειδικούς της Κίνας και επιλέχθηκε το VAKXOS παίρνοντας άριστα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αθανάσιος Μπέλλας μιλώντας στο www.faros24.gr θα πει για αυτήν την εξέλιξη: «Ξεκινήσαμε την διαδικασία για να μπούμε στην κινέζικη αγορά πριν από ένα περίπου χρόνο. Γνωρίζαμε πολύ καλά τις δυσκολίες αφού εκεί είναι στραμμένα τα βλέμματα της παγκόσμιας οικονομίας. Γνωρίζαμε ακόμη πως το προϊόν το οποίο θέλαμε να προωθήσουμε θα περνούσε από μεγάλες δοκιμασίες γιατί θα βρίσκεται στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και στα ρεστοράν πολυτελείας. Οι Κινέζοι οινοχόοι είχαν να δοκιμάσουν πολλά κρασιά από τα τεστ που κάνουν και κατέληξαν στο δικό μας. 

Το ίδιο συνέβη και με το τσίπουρο και σήμερα αισθανόμαστε περήφανοι που το προτίμησαν και άνοιξαν για πρώτη φορά τα σύνορα της Κίνας σε αυτό το μοναδικό προϊόν.
Ξεπεράσαμε και τα εμπόδια της Ελληνικής γραφειοκρατίας, αφού για πρώτη φορά φεύγουν αυτά τα προϊόντα από τον τόπο μας. Σήμερα το κρασί VAKXOS και το TSIPOURO βρίσκονται καθ’ οδόν για την Κίνα, ενώ εμείς από την πλευρά μας ετοιμάζομαι νέα προϊόντα τα οποία φιλοδοξούμε να τα εξάγουμε σε αυτήν την χώρα. Αν όλα πάνε καλά, τότε νομίζω πως οι Εβρίτες θα σπέρνουν και στις γλάστρες αμπέλια για να καλύψουμε τις εξαγωγικές μας ανάγκες».
Ποια είναι η εταιρεία
Η εταιρεία ΜΠΕΛΛΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994. Ολοκλήρωσε την κατασκευή του οινοποιείου και αποσταγματοποιείου της στην περιοχή Αλάνια στο Σουφλί το 1997. Το οινοποιείο- αποσταγματοποιείο, οι αμπελώνες και το κτήμα Αλάνια καταλαμβάνουν έκταση περίπου 500 στρ. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες καταλαμβάνουν έκταση 212 στρ. και οι ποικιλίες σταφυλιών της είναι της περιοχής Σουφλίου και της Θράκης, επίσης του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, όπως Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο, Αθήρι και ο ευγενείς γαλλικές Cinsaut, Merlot, Syrah, Cabernet οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στο μικροκλίμα της περιοχής από το 1880, λίγο πριν τη φυλλοξήρα που έπληξε την περιοχή (το 1904 περίπου). Το 2005 ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του οινοποιείου-αποσταγματοποιείου που αφορούσε αυτόματους οινοποιητές, έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, σταθεροποιητές, εμφιαλωτικές γραμμές παραγωγής, φίλτρα, αντλίες, απορρογοτές καθώς επίσης και φορτηγά αυτοκίνητα-ψυγεία για τη μεταφορά σταφυλιών από τους συνεργαζόμενους αμπελώνες. Το 2007 ολοκληρώθηκε ο δεύτερος εκσυγχρονισμός, που αφορούσε αυτόματους οινοποιητές, έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, συλλογείς αποστάγματος, γεννήτριες αζώτου και γενικά αδρανών αερίων. Επίσης εγκατάσταση 64 στρ. νέων αμπελώνων, οι οποίοι θα τεθούν σε παραγωγή το 2011-2012.

www.faros24.gr

3 σχόλια:

SITALKIS είπε...

Καλή επιτυχία!!! Σπουδαία κίνηση αυτή, αλλά και το κρασί Σουφλίου σπουδαιότατο

Χρηστος Σουφλι είπε...

Καλη επιτυχια και πολλα ΜΠΡΑΒΟ!!!! στην εταιρεια ΜΠΕΛΛΑΣ.
Μακαρι να ανοιξουν κι αλλοι τετοιοι δρομοι.

Ανώνυμος είπε...

Καλη επιτυχια φιλε ΣΑΚΗ