Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012

Στην Κίνα 'ταξιδεύει' εβρίτικο τσίπουρο και κρασί.

Η οινοποιία - αποσταγματοποιία Αφοί Μπέλλα από το Σουφλί, περιοχή Αλάνια, εξάγει πλέον και στην Κίνα! Τα προϊόντα που εξάγονται είναι το τσίπουρο ΜΠΕΛΛΑΣ (διπλής απόσταξης ) και ένα απ τα κρασιά που οινοποιεί και εμφιαλώνει η εταιρεία ποικιλίας Cinsault.

Τα προίοντα εξάγονται στην περιοχή Καντόνα της νότιας Κίνας . Το πρώτο φορτίο ( container) αναχώρησε αρχές Φεβρουαρίου 2012.
Είναι η αρχή απ το συγκεκριμένο κρασί (ποικιλία) που φτάνει στις 300.000 φιάλες ανά έτος.Όσον αφορά την παραγγελία για το τσίπουρο (ΜΠΕΛΛΑΣ) είναι της τάξης των 100.000 φιαλών με δυνατότητα 300.000 φιαλών ανά έτος.
Το συγκεκριμένο κρασί και τσίπουρο επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλα μετά από αυστηρές γευστικές δοκιμές.

Η εταιρεία ΜΠΕΛΛΑΣ ευελπιστεί να κατακτήσει τους ουρανίσκους των κινέζων καταναλωτών με τα ανωτέρας ποιότητας προϊόντα της . Οι προοπτικές από αυτό το εγχείρημα είναι τεράστιες για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση στην περιοχή της Θράκης .
Οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σ αυτές τις αναδυόμενες τεράστιες αγορές είναι σημαντικότατος παράγοντας ευημερίας και ελπίδας της πατρίδας μας.

Ποια είναι η εταιρεία
Η εταιρεία ΜΠΕΛΛΑΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1994. Ολοκλήρωσε την κατασκευή του οινοποιείου και αποσταγματοποιείου της στην περιοχή Αλάνια στο Σουφλί το 1997. Το οινοποιείο- αποσταγματοποιείο, οι αμπελώνες και το κτήμα Αλάνια καταλαμβάνουν έκταση περίπου 500 στρ. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες καταλαμβάνουν έκταση 252 στρ. και οι ποικιλίες σταφυλιών της είναι της περιοχής Σουφλίου και της Θράκης, επίσης του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου, όπως Κερατσούδα, Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Αθήρι Καρναχαλά, Μπογιαλαμά, Μαυρούδι, και ο ευγενείς γαλλικές Cinsaut, Merlot, Syrah, Cabernet οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στο μικροκλίμα της περιοχής από το 1880, λίγο πριν τη φυλλοξήρα που έπληξε την περιοχή (το 1904 περίπου). Το 2005 ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός του οινοποιείου-αποσταγματοποιείου που αφορούσε αυτόματους οινοποιητές, έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, σταθεροποιητές, εμφιαλωτικές γραμμές παραγωγής, φίλτρα, αντλίες, απορρογοτές καθώς επίσης και φορτηγά αυτοκίνητα-ψυγεία για τη μεταφορά σταφυλιών από τους συνεργαζόμενους αμπελώνες.
Το 2007 ολοκληρώθηκε ο δεύτερος εκσυγχρονισμός, που αφορούσε αυτόματους οινοποιητές, έλεγχο της θερμοκρασίας ζύμωσης, συλλογείς αποστάγματος, γεννήτριες αζώτου και γενικά αδρανών αερίων.
Σήμερα (2011) προχωρούμε σε εγκατάσταση νέας φύτευσης 40 στρ. με ποικιλίες Ασύρτικο και μαλαγουζιά , η παραγωγή των οποίων θα είναι διαχειρίσιμη ποσοτικά και ποιοτικά το 2014-2015.

Τα σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε παραγωγή ποικιλιακών οίνων και αποσταγμάτων.


http://www.e-evros.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: