Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2012

Οι ευνοϊές ρυθμίσεις για τις τράπεζες και τα δάνεια στους επαίτες

Μπορεί να άργησε η διαπραγμάτευση για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων), αλλά έγινε καλή δουλειά… για τους τραπεζίτες.

Τελικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του megabox.gr, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα γίνει μεν με κοινές μετοχές, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, ενώ το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως 3 έτη.
Δεν θα ολοκληρωθεί δηλαδή φέτος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έκλεψαν τις τράπεζες, όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια θα παραμείνουν σαν μάνατζερ και θα διαχειριστούν άλλα  40 δις της ανακεφαλαιοποίσης που προβλέπονται για τις τράπεζες από τα 130 δις του νέου δανείου (συν τα 100 που έλαβαν από το 2008 έως τώρα).
Δηλαδή, ο λαός θα μπει στην πρέσα για να μειωθεί το κρατικό χρέος κατά 100 δις (από 360 στα 260 δις ευρώ) αλλά μετά, πάλι ο κυρίαρχος λαός, θα δανειστεί αλλά 40 για τις τράπεζες που οργάνωσαν τουλάχιστον τα μισά οικονομικά σκάνδαλα της προηγούμενης δεκαετίας που τώρα πληρώνουμε.
Αντιθέτως, για τους εργαζόμενους προβλέπεται η περικοπή ή το «πάγωμα» ακόμη και των ελάχιστων  αμοιβών των 600 ευρώ (νέοι έως 25 ετών) και η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Οι αποφασεις αναμένοναι την Πέμπτη.
Προβλέπεται σωρεία ζαρζαβατικών στις πλατείες τον προσεχή Απρίλιο…
megabox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: