Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Λουκέτο στο ΙΚΑ Σουφλίου και Διδυμοτείχου.

«Στο πόδι» βρίσκονται για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του βορείου Έβρου καθώς η υποβάθμιση της περιοχής από τα λουκέτα υπηρεσιών συνεχίζεται. Με ανακοίνωση τους το διοικητικό προσωπικό των τοπικών υποκαταστημάτων ΙΚΑ της Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου καλούν τους συμπολίτες και τις αρμόδιες αρχές να πάρουν μέρος στον αγώνα τους προκειμένου να παραμείνουν τα υποκαταστήματά του ΙΚΑ στις πόλεις του νομού.

Η ανακοίνωση

Με το καινούργιο οργανόγραμμα του ΙΚΑ, της Ελλάδας του μνημονίου, ξεκινάνε συγχωνεύσεις υποκαταστημάτων και επέρχονται μετακινήσεις και απολύσεις υπαλλήλων. Όπως πάντα όλα ξεκινάνε από τον Έβρο. Τον Έβρο της εγκατάλειψης, της μετανάστευσης, των συνόρων.

Η κατάργηση του κράτους πρόνοιας ξεκινάει από την περιοχή μας. Από τον ασφαλισμένο που θα πρέπει να διανύσει τουλάχιστον 100 χλμ για να εξυπηρετηθεί με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Το ΙΚΑ θα αποδεκατιστεί από τις υπηρεσίες που δεκαετίες προσφέρει. Ένα μεγάλο του κομμάτι, αυτό των Εσόδων θα αποσχιστεί και θα αποδοθεί σε εισπρακτική ιδιωτική εταιρεία η οποία 'θα υπενθυμίζει' κάθε μήνα στους εργοδότες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και προβαίνει στην είσπραξή τους. Το υγειονομικό του σκέλος μεταλλάχτηκε σε ΕΟΠΥΥ, που κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα λειτουργεί. Οι ασφαλισμένοι πήραν ήδη μία γεύση από τα ΚΕΠΑ, με την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται.

Ο αριθμός των υπαλλήλων θα συρρικνωθεί γιατί επιβαρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα! Στην καλύτερη περίπτωση θα μετακινηθούν σε άλλους νομούς και στη χειρότερη θα πάνε στα σπίτια τους. Μαζί με την συρρίκνωση των άλλων υπηρεσιών, οδηγούμαστε ένα βήμα ακόμη στο μαρασμό του τόπου μας, όταν στην απέναντι πλευρά βλέπουμε τους γείτονές μας να αναπτύσσονται και να προοδεύουν.

Ζητάμε από τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της περιοχής μας, από τους βουλευτές και από τους συμπολίτες μας, την συστράτευση όλων, στον αγώνα μας, για να παραμείνουν τα υποκαταστήματά του ΙΚΑ στις πόλεις του νομού μας, για να μην μετακινηθεί, να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.

 http://www.e-evros.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους είναι καιρός να πάψουμε να πληρώνουμε εμείς οι ασφαλισμένοι χρήματα για να κάνουν πολιτικοί οι πολιτικάντιδες ιδρύοντας υπηρεσίες χωρίς να αποδίδουν σε κάθε χωριό. Όχι μόνο στο Σουφλί όμως αλλά παντού να συνενωθούν οι Υπηρεσίες σε μεγάλες μονάδες που να παρέχουν πραγματική υπηρεσία και όχι να πληρώνουμε αργόσχολους.