Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Όλγα Ρενταρή Τέντε : Το εύκολο για μένα σήμερα είναι να παραιτηθώ

Το εύκολο είναι να υπογράφετε , όχι για να υλοποιηθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις αλλά για την εξαθλίωση του λαού , σκύβοντας το κεφάλι σε όλους όσους μας κάνουν κουμάντο και ορίζουν τις τύχες μας . Εσείς κυρία Ρενταρή και όλοι οι υπόλοιποι του κοινοβουλίου , οι μόνες μεταρρυθμίσεις που καταφέρατε να υλοποιήσετε ταχύτατα , ήταν τα οριζόντια μέτρα , οι επιπλέον φορολογία , τα άδικα και παράνομα χαράτσια και η υποβάθμιση του βιωτικού μας επιπέδου , χωρίς να καταφέρετε να ελέγξετε , το κόστος διαβίωσης που όλο αυξάνει και γίνεται δυσβάσταχτο για τον πολίτη . 

Διαβάστε τη συνέντευξη της κυρίας Ρενταρή στην Εφημερίδα Μετρό και το δημοσιογράφο Γιώργο Κατσίγιαννη . 


Tην επιθυμία της να αγωνιστεί για να συμβάλλει, στο μέτρο που μπορεί, «στη σωτηρία της χώρας και στο να γίνουν επιτέλους εκείνες οι μεταρρυθμιστικές κινήσεις που θα δώσουν πάλι στον Έλληνα το δικαίωμα να ελπίζει», εκφράζει μιλώντας στη «metro» η βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Όλγα Ρενταρή-Τέντε. Η ίδια τονίζει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί του βουλευτικού αξιώματος, καθώς αυτό θα ήταν «το εύκολο», και ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο διαδικασιών, μετά από ειλικρινή αυτοκριτική».

Συνέντευξη στον  Γιώργο Κατσίγιαννη

- Η νέα δανειακή σύμβαση περιλαμβάνει επώδυνα μέτρα. Υπάρχουν «κόκκινες γραμμμές» για εσάς ή θα τα ψηφίσετε;


Η νέα δανειακή σύμβαση σίγουρα θα συνοδεύεται από σκληρά μέτρα. Η λεγόμενη «κόκκινη γραμμή», σε ό,τι με αφορά, διαμορφώνεται όχι μέσα από μια λογική άμυνας, αλλά μέσα από μια «επιθετική» στάση, που στοχεύει αφενός στην παραμονή της χώρας στη σφαίρα του ευρώ και αφετέρου στην ταχεία ανάκαμψή της, πέρα από φοβικές πρακτικές και επιλογές που δεν αναπροσανατολίζουν τη χώρα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

- Τις τελευταίες ημέρες δεχθήκατε νέες επιθέσεις από πολίτες του Έβρου, οι οποίοι σας προτρέπουν να παραιτηθείτε από βουλευτής. Τι απαντάτε;


Σε μια δημοκρατία το δικαίωμα της έκφρασης της άποψης είναι αυτονόητο. Τα μέσα και ο τρόπος για την έκφραση αυτή, όσο και αν είναι κατανοητός, χαρακτηρίζει τον καθένα και είναι επιλογή του. Το εύκολο για μένα σήμερα είναι να παραιτηθώ, να κάνω πίσω και να γυρίσω στην ησυχία μου. Το δύσκολο είναι να παλέψω, να αγωνιστώ για να συμβάλλω ως βουλευτής, στο μέτρο που μπορώ, στη σωτηρία της χώρας και στο να γίνουν επιτέλους εκείνες οι μεταρρυθμιστικές κινήσεις που θα δώσουν και πάλι στον Έλληνα το δικαίωμα να ελπίζει.

- Η δημοσκοπική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ προϊδεάζει για το τέλος και τη διάσπαση του κόμματος;


Είναι γνωστό ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν μια στιγμιαία αποτύπωση της διάθεσης των ερωτηθέντων. Η έκφραση δυσαρέσκειας στο κόμμα, που πήρε την ευθύνη να εφαρμόσει μέτρα επώδυνα, είναι αυτονόητη. Τα μέτρα αυτά, εν πολλοίς άδικα, που επεβλήθηκαν μέσα σε πρωτόγνωρες εθνικές και διεθνείς συνθήκες, υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα και δεν κατάφεραν να δώσουν μια σαφή προοπτική εξόδου της χώρας από την κρίση. Το ΠΑΣΟΚ, εάν θα διασπαστεί, θα συρρικνωθεί ή θα αποτελέσει τη δύναμη ανανέωσης της πολιτικής πραγματικότητας, εξαρτάται από το αν θα κατορθώσει να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο αξιών και διαδικασιών, μετά από ειλικρινή αυτοκριτική. Το ΠΑΣΟΚ εάν θα διασπαστεί εξαρτάται από το αν θα κατορθώσει να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο αξιών και διαδικασιών μετά από ειλικρινή αυτοκριτική.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο καλό και ... να μη μας γράφεις!!!