Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Σε επιφυλακή ο Έβρος από τον «πορτοκαλί» κώδικα στην Βουλγαρία

Σε κώδικα «πορτοκαλί» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, έβαλε το Εθνικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο οχτώ περιφέρειες της Βουλγαρίας.

Ανάμεσα σε αυτές είναι και οι Σμόλιαν και Κίρτζαλι, στο κεντρικό μέρος της Βουλγαρικής Ροδόπης, όπου χιονοπτώσεις, βροχές και παγωνιά προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Έχει κλείσει, εξάλλου, η συνοριακή δίοδος Ζλάτογραντ – Θέρμες, εξαιτίας κατολίσθησης στον δρόμο από την ελληνική πλευρά, όπως δήλωσε στα βουλγαρικά ΜΜΕ ο εκπρόσωπος της Τροχαίας, Κρασιμίρ Κώστοφ.

Οι βροχές έχουν ανεβάσει τη στάθμη των ποταμών στη βουλγαρική Ροδόπη, χωρίς ωστόσο να απειλούν για την ώρα παρόχθιες περιοχές.

Σήμερα Δευτέρα, αναμένονται νέες βροχοπτώσεις και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Άρδα και τοπικών ποταμών.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολογικού Ινστιτούτου, ο αυξημένος κίνδυνος από πλημμύρες στη Ροδόπη στις αρχές της εβδομάδας συνίσταται και στις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, που θα έχουν ως αποτέλεσμα το ταχύ λιώσιμο του χιονιού.

Έως την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται νέο κύμα πολικού κρύου, με την προβλεπόμενη πτώση του υδράργυρου έως και στους είκοσι βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν, αναφέρει η εβδομαδιαία πρόγνωση των Βούλγαρων μετεωρολόγων.
 http://www.inpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: