Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Διπλή διαμαρτυρία στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας δόθηκε η συνέχεια στη «χρυσή» προπαγάνδα, που προσπάθησαν να εφαρμόσουν οι χρυσοθήρες στην περιοχή μας με τη βοήθεια ορισμένων πολιτών. Έτσι οι ίδιοι άνθρωποι που διέκοψαν πριν λίγες μέρες τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, βρέθηκαν χθες έξω από το χώρο του ξενοδοχείου όπου διεξάγονταν το συνέδριο των αιρετών της χώρας. Ανάρτησαν πανό, δεξιά και αριστερά της κεντρικής εισόδου, μεταφέροντας έτσι λανθασμένες εντυπώσεις στους επισκέπτες σχετικά με την στάση της τοπικής κοινωνίας έναντι επενδύσεων, όπως αυτή του χρυσού. 
 
Οι εκπρόσωποι αυτής της κίνησης που αποκαλούνται ως  «Ένωση Πολιτών για την ανάπτυξη της Θράκης», διεκδικούν από τους φορείς να δουν την υπόθεση χρυσός Σαπών ως «αναπτυξιακό εργαλείο»,  με εκατοντάδες θέσεις εργασίας, το οποίο θα συνδράμει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής και της Περιφέρειας μας. Χαρακτηρίζουν την επένδυση ευκαιρία, αποσιωπώντας όμως τις περιβαλλοντικές συνέπειες στη Θράκη, αλλά κυρίως αποκρύπτοντας ποιος βρίσκεται πίσω από τις υποκινούμενες διαμαρτυρίες. 

Το παιχνίδι των χρυσοθήρων επέλεξαν να παίξουν συμπολίτες μας υπερασπιζόμενοι τις επενδύσεις χρυσού και αγνοώντας τις συνέπειες

Με συνθήματα υποδέχτηκαν τον υπουργό οι εργαζόμενοι Δήμου Θεσσαλονίκης

Με συνθήματα υποδέχτηκαν τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση κατά την είσοδό του στο χώρο του συνεδρείου, εκπρόσωποι εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που ανάρτησαν τα δικά τους πανό στο χώρο. «Μόνιμη δουλειά για όλους, όχι απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις», ζήτησαν οι εργαζόμενοι φωνάζοντας για να ακούσει ο υπουργός, ο οποίος όμως εισήλθε με βήμα ταχύ στο συνεδριακό κέντρο, χωρίς να κάνει στάση για να μιλήσει με τους διαμαρτυρόμενους. Για προσπάθεια των δημάρχων να εκτελέσουν την κυβερνητική πολιτική, να ιδιωτικοποιήσουν και να δώσουν στα χέρια των εργολάβων σοβαρές υπηρεσίες του δήμου με πρώτη την καθαριότητα, έκανε λόγο ο Ηλίας Μανουσαρίδης πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης. «Ήρθαμε να καλέσουμε την ΚΕΔΕ να πάρει θέση, ότι δεν πρόκειται να κάνει καμία ιδιωτικοποίηση, να μην παραχωρήσει κανένα δημόσιο αγαθό στα χέρια των εργολάβων, να παραμείνουν δημόσιου χαρακτήρα η καθαριότητα, η ανακύκλωση και όλες οι υπηρεσίες των δήμων, καλούμε τους δημάρχους όχι στα λόγια αλλά στην ουσία να ταυτιστούν με τους εργαζόμενους και να δώσουμε την μάχη που πρέπει να δώσουμε», ανέφερε ο κ. Μανουσαρίδης. Οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν αρκέστηκαν μόνο στην ανάρτηση του πανό στον αύλειο χώρο, αλλά εισήλθαν στην αίθουσα και μοίρασαν φυλλάδια στους αιρετούς.
http://www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: