Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Κοινή επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν τον Μάρτιο οι υπουργοί Υγείας Ελλάδας και Βουλγαρίας

Κοινή επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν τον Μάρτιο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Στέφαν Κωνσταντίνοφ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, στη Σόφια. Θέμα της συνάντησής τους ήταν η αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων για τη δημόσια υγεία από την παράνομη μετανάστευση. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη άλλη μία συνάντηση των δύο πλευρών, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και η ίδρυση των Ειδικών Κέντρων Υγείας, που προβλέπονται από την διακυβερνητική συνεργασίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Βουλγαρία, πέρυσι το καλοκαίρι.  
 
ert

Μνημόνιο για την απασχόληση

Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε από τον ερχόμενο Απρίλιο να αρχίσει η εφαρμογή των Τοπικών Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων για την απασχόληση και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, συνολικής δαπάνης 130 εκατομμυρίων ευρώ, που θα προέλθουν από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, συμφωνήθηκε στη συνάντηση της υπουργού Εργασίας Λ. Κατσέλη με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας.

    "Η ανάσχεση της ανεργίας και η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου μας", τόνισε σε δηλώσεις της μετά το τέλος της συνάντησης η Υπουργός Εργασίας. Η κ.Κατσέλη είπε ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει η υλοποίηση των 


προγραμμάτων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και πρόσθεσε ότι θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας και των περιφερειαρχών η οποία θα καταλήξει στην υπογραφή Μνημονίου σε κάθε περιφέρεια ώστε να υπάρξει θετική προοπτική για τους ανέργους.

    "Οι περιφερειάρχες θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να "ξελασπώσει" η χώρα, σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε", τόνισε στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ενώ ζήτησε από την κεντρική διοίκηση την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό στενότερη συνεργασία με τις περιφέρειες. "Αν δεν υπάρχει συνεργασία δεν θα υπάρξει και αποτέλεσμα", είπε χαρακτηριστικά.


απε

Αληθινή Μονόπολη


του Κώστα Γιαννακίδη 

Η πρόσκληση σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι του Ακη έχει ένα πρακτικό πρόβλημα: αν δεν σου υποδείξουν το συγκεκριμένο σπίτι, το πιθανότερο είναι να περιφέρεσαι σαν πιτσαδόρος με άδεια χέρια. Ο Ακης, ως οικογένεια, έχει τόσα ακίνητα στη διάθεσή του, που θα μπορούσε να παίξει Μονόπολη σε πραγματικές συνθήκες. Δεν είναι ο μόνος.
Πάρτε στα χέρια σας τις καταστάσεις «πόθεν έσχες» του πολιτικού προσωπικού. Υπάρχουν δηλώσεις που ανταγωνίζονται σελίδες αγγελιών real estate. Και όλα φαίνοντα ωραία και διάφανα. Αυτό δεν ενοχλεί τόσο. Το χειρότερο είναι πως φαίνονται και φυσιολογικά, αποδεκτά σε ένα συλλογικό κώδικα ηθικής που τώρα πάει, ευτυχώς, να αλλάξει. Υπάρχουν πολιτικοί με περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να προκαλούν έκπληξη. Πως γίνεται, για παράδειγμα, αν δεν έχεις εργαστεί ποτέ στη ζωή σου να διαθέτεις χωράφια και βοσκοτόπια που χρειάζονται βαθιά ματιά για να κοιτάξεις ως τα όρια τους; Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους πολιτικούς. Εχει να κάνει με το πολυτελές εξοχικό του δικαστή ή το σπορ αυτοκίνητο του γιατρού που απασχολείται στο ΕΣΥ.
Γαμώτο, μη μου λέτε ότι ήμασταν αφελείς, γιατί θα σας πω ότι είμαστε πρώτα ηλίθιοι. Τη βλέπαμε τη διαφθορά δίπλα μας. Τη βλέπαμε να σηκώνει ορόφους ή να σαλπάρει για γαλανά νερά. Απλώς κάποιοι από μας το θεωρούσαν αναπόφευκτο, κάποιοι άλλοι αποδεκτό και αρκετοί παράδειγμα ζωής.

protagon.gr

Συνάντηση Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη με τη πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη


Επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή, και συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη είχε την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, στα πλαίσια περιοδείας της στην περιοχή.
Την κ. Μπακογιάννη συνόδευαν ο βουλευτής Κιλκίς και πρώην Υπουργός Κώστας Κιλτίδης, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ καθώς και στελέχη του κινήματος από τον Έβρο και τη Ροδόπη.

Οι Νόμοι δεν ισχύουν για όλους;γιατί επιμένει να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο που έπρεπε να είχε παραδοθεί;

Στις 4/1/2011 αναρτήσαμε τον νόμο με τον όποιο θα έπρεπε τα κρατικά αυτοκίνητα πάνω των 1400cc  να είχαν παραδοθεί στον ΟΔΔΥ μέχρι 31/12/2010.
Ο κ.Πουλιλιος συνεχίζει να αγνοεί την ΚΥΑ  κυκλοφορώντας με το αυτοκίνητο του πρώην Δημάρχου Τυχερού το όποιο υπερβαίνει τα 1400cc.
Τελικά η κοινή υπουργική απόφαση απόφαση των υπουργείων εσωτερικών και οικονομικών δεν ισχύει για όλους;
Διαβάστε την ανάρτηση στις 4/1/11(για τον νόμο)

Τα αυτοκίνητα των Δημάρχων στον Ο.Δ.Δ.Υ!