Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Δημ.Αβραμόπουλος στον Έβρο-Ευχές με Τούρκους στρατιώτες

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα η επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Ν.Έβρου.

Από την Αλεξανδρούπολη στους Κήπους και από εκεί στις Καστανιές ο Υπουργός είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει ευχές με τους στρατιώτες ,για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Στην Γέφυρα των Κήπων δεν παρέλειψε να ανταλλάξει ευχές και με τους Τούρκους στρατιώτες.
Πιο αναλυτικά, στο φυλάκιο Γέφυρα στους Κήπους  περίμεναν τον ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλο οι αξιωματικοί και στρατεύσιμοι. Οι στρατιώτες του τραγούδησαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, πλαισιωμένοι από την ορχήστρα.
Ο Υπουργός ρώτησε τα μέλη της ορχήστρας εάν ξέρουν ένα αγαπημένο του τραγούδι με τίτλο «5 μάγκες στον Περαία».Θεώρησε ότι οι πιθανότητες να το ήξεραν είναι ελάχιστες.
Ο κιθαρίστας της ορχήστρας όμως το ήξερε και έτσι «ανάγκασε» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να του δώσει 5 μέρες άδεια! Ήταν δε τόσο καλή η – αποτελούμενη από στρατιώτες – ορχήστρα που ο ΥΕΘΑ σχολίασε:
«Εσείς οι μουσικοί έχετε πολύ ωραίο τρόπο να συντονίζεστε. Μακάρι να δούλευε έτσι και το κράτος».Μια ψησταριά και βιβλία έκανε δώρο στο προσωπικό του Φυλακίου Γέφυρας Κήπων ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μερίμνησε μάλιστα προσωπικά για το ποιος θα αναλάβει να χειρίζεται την ψησταριά. Ρώτησε λοιπόν εάν υπήρχε κάποιος Ρουμελιώτης, Ηπειρώτης ή Πελοποννήσιος να αναλάβει τον «ευαίσθητο» αυτό τομέα. Τότε εμφανίστηκε μπροστά του ένας στρατιώτης από την Καλαμάτα, ο οποίος και χρίσθηκε ψήστης της μονάδας.
Επισκέφθηκε και το τουρκικό φυλάκιο
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε και το Τουρκικό Φυλάκιο στη Γέφυρα. Εκεί χαιρέτησε τους Τούρκους στρατιώτες και τον επικεφαλής Αξιωματικό, στον οποίο και παρέδωσε δώρο ένα μαρμάρινο ανάγλυφο χειραψίας για τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ, σε ένδειξη φιλίας και αδελφοσύνης. Τόνισε μάλιστα ότι τους συνδέει προσωπική φιλία, ότι είχαν πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία και ότι ελπίζει να τους δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούν σύντομα.
Αμέσως μετά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε στο ελληνικό φυλάκιο «1» με τη φρουρά του φυλακίου. Στη συνέχεια μετέβη σε περιοχή της Ορεστιάδας, όπου παρακολούθησε εργασίες κατασκευής αντιαρματικής τάφρου.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε επίσης το Στρατόπεδο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ» και μίλησε στα στελέχη της Φρουράς Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας. Στη συνέχεια αναχώρησε  για τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου όπου και  παρακάθισε  σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού.
faros24.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: