Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Πιο έξυπνος ο θάνατος από τον Τζομπς!

Υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του. Πίστευε ότι είναι αήττητος και ότι μπορούσε να φανεί εξυπνότερος ακόμα κι απ΄το θάνατο. Αρνήθηκε λοιπόν...
να ακολουθήσει τη συμβατική θεραπεία κατά του καρκίνου και οδηγήθηκε τόσο άδικα στο θάνατο.


Αυτός ήταν ο Στηβ Τζομπς, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και κοντινούς φίλους του.

"O Στηβ ήταν ένα πεδίο παραμόρφωσης της πραγματικότητας... μία τεράστια κινητήρια δύναμη, που έκανε τους πάντες και τα πάντα δίπλα του να πετυχαίνουν το αδύνατο". 

"Αυτή η πεποίθηση κρύβεται πίσω από την πίστη του, ότι η εναλλακτική θεραπεία θα τον απάλλασσε από τον καρκίνο και γι΄ αυτόν τον λόγο δεν δέχθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για την καταπολέμησή του", είπε ο Άβι Τεβάνιαν.

Όπως είπε στο BBC, ο φίλος του ήταν ο τύπος ανθρώπου που έπειθε τους γύρω και τον εαυτό του για πράγματα που δεν ήταν κατ' ανάγκη αληθινά ή εύκολα να συμβούν.Σύμφωνα με τον ίδιο, αρνήθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και προτίμησε να ακολουθήσει ειδική δίαιτα.

"Όντας ο Στηβ, ήταν πολύ εύκολο, να βρεις ανθρώπους να συμφωνούν μαζί σου. Πολλοί από τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένων κι εμού, της γυναίκας του και άλλων, επιμέναμε να χειρουργηθεί, για να ξεμπερδεύει, αλλά ήταν τόσο πεισματάρης, που έπεισε τον εαυτό του για πράγματα αδύνατα... Αυτό πάντα τον βοηθούσε στην έμπνευση και δημιουργία προϊόντων, όχι όμως όταν το θέμα ήταν η υγεία του", πρόσθεσε.

Ο Τεβάνιαν είπε ακόμη, ότι από την ημέρα που έμαθε για την ασθένειά του, ο Τζομπς αντί να φροντίζει τον εαυτό του, άρχισε να δουλεύει ακόμα περισσότερο, σαν να ήξερε ότι ο χρόνος του ήταν περιορισμένος". 


΄Ενας τόσο έξυπνος άνθρωπος, μία διάνοια, διέπραξε "ύβρη", μιας και αμφισβήτησε τη δύναμη του Θανάτου και τιμωρήθηκε... Καλό θα ήταν να μην εμπλεκόμαστε σε παιχνίδια εξουσίας με το Θάνατο... Καλές και οι εναλλακτικές θεραπείες, αλλά δεν είναι πάντοτε επαρκείς. Όλοι, αν δεν κάνουμε αυτό που πρέπει, σε περίπτωση που πάσχουμε από κάποια ασθένεια, αν δεν υποβληθούμε σε κάποια ουσιαστική θεραπεία, δε θα καταφέρουμε να μεταμορφωθούμε σε ένα σύγχρονο Δαυίδ και ο Γολιάθ-Θάνατος θα παραφυλάει κάπου εκεί κοντά για να μας συνθλίψει..


Ας πολεμήσουμε για τη ζωή... Είναι ανεκτίμητη...ΠΗΓΗ: nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: