Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας

Στη σύλληψη του προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας για μη καταβολή ΦΠΑ, προχώρησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, Δημήτρης Σδράκας συνελήφθη, με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη, για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 420.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΑΣ Καρδίτσας δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 260.000 ευρώ για το 2010 και 420.000 για το 2011, ωστόσο ο κ. Σδράκας υποστηρίζει ότι έχει καταβάλει τις 200.000 ευρώ για την προηγούμενη χρονιά και αναμένει τα σχετικά αποδεικτικά από το λογιστήριο της επιχείρησης για να τα καταθέσει στον ανακριτή.
«Είναι άδικο να βρίσκομαι κρατούμενος για χρέη της Ένωσης, τη στιγμή μάλιστα που συζητιέται αυτές τις μέρες η κατάθεση τροπολογίας για να ρυθμιστεί το θέμα, καθώς είμαστε 150 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών που χρωστούν ΦΠΑ. Είναι όμως ακόμη πιο άδικο να έχουν δεσμευτεί τα προσωπικά μου περιουσιακά στοιχεία και να μην μπορώ να κάνω καμία ενέργεια, λόγω παλαιότερων χρεών της Ένωσης», όπως δήλωσε από το κρατητήριο ο κ. Σδράκας.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Ανδρέα Γεωργίου, τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της ΕΑΣ έχουν δεσμευτεί στο παρελθόν από παλαιότερες οφειλές της Ένωσης, ενώ ζητήθηκε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για τα χρήματα που έχουν ως τώρα καταβληθεί για τις υποχρεώσεις της ΕΑΣ προς το δημόσιο.
Οι κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κ. Σδράκας αφορούν τις διατάξεις του άρθρου 98 του ποινικού κώδικα για εγκλήματα τελούμενα κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και των άρθρων 18, 20 και 21 του νόμου 2523/97 περί μη απόδοσης ΦΠΑ κατ΄ εξακολούθηση-Διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία και άλλες διατάξεις

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε βρε να περνουν σειρα και αλλοι προεδροι

Ανώνυμος είπε...

και Πρόεδροι και Σύμβουλοι και Δήμαρχοι και οι λοιπές Δημοκρατικές Δυνάμεις... μπας και καθαρίσει η χώρα !