Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Πέλλετ: Το φθηνό καύσιμο που θα μας σώσει!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι καταναλωτές για τα πέλλετ, όμως δεδομένου ότι το συγκεκριμένο καύσιμο δεν είναι ευρέως διαδομένο στη χώρα μας, συχνά εκφράζονται απορίες που έχουν να κάνουν είτε με το ίδιο το καύσιμο είτε με τις συσκευές που καίνε πέλλετ.
Παρακάτω, με τη μορφή ερωταπαντήσεων απο το energypress, διευκρινίζονται κάποια βασικά ζητήματα σχετικά με τη χρήση των πέλλετ για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση:
Είναι εύκολη η δυνατότητα προμήθευσης των pellets;
Ναι είναι εύκολη,αφού τα pellets διανέμονται σε όλη την Ελλάδα και υπάρχει δυνατότητα και επάρκεια να καλυφθούν οι ανάγκες όλης της αγοράς.
Μπορώ να αλλάξω τον καυστήρα πετρελαίου με νέο pellet κρατώντας όμως τον λέβητα;
Φυσικά και υπάρχει αυτή η δυνατότητα αρκεί βέβαια να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.Επικοινωνήστε με κάποια εταιρία για να εξετάσετε και αυτό το ενδεχόμενο

Υπάρχει κάποιος παράγοντας που να εγγυάται ότι η τιμή του καυσίμου pellets δεν πρόκειται να αυξηθεί σε συνάρτηση με το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια;
Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι παρά τη συνεχόμενη αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης,η τιμή των pellets δεν μεταβάλλεται,για τον λόγο ότι δεν είναι παράγωγο του πετρελαίου.
Είναι δυνατόν ένας καυστήρας – λέβητας βιοκαυσίμου (pellets) να χρησιμοποιηθεί με τα συμβατικά καλοριφέρ και μέχρι ποιες θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει το νερό;
Ναι,γίνεται να χρησιμοποιήσουμε και συμβατική τεχνολογία και ενδοδαπέδια θέρμανση,ενώ η θερμοκρασία του νερού φτάνει από τους 70 0C έως και τους 120 0C .
Αν υφίσταται ένα παλιό σύστημα πετρελαίου,τι αλλαγές απαιτούνται να πραγματοποιηθούν στο μηχανοστάσιο ούτως ώστε να τοποθετηθεί ένα σύστημα καυστήρα – λέβητα βιομάζας;
Συνήθως δεν απαιτείται κάποια αλλαγή στο ήδη υπάρχον μηχανοστάσιο.
Τι συντήρηση χρειάζεται να κάνω;
Απαιτείται μία ετήσια συντήρηση.Πέραν αυτού δεν χρειάζεται κάποια άλλη συντήρηση,διότι τα πιο πολλά συστήματα στις μέρες μας έχουν τη δυνατότητα αυτόματου καθαρισμού του καυστήρα επιτυγχάνοντας την απομάκρυνση της στάχτης σε ένα ειδικό ενσωματωμένο δοχείο.
Yπάρχει η δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης;
Ναι υπάρχει με πολύ χαμηλότερο κόστος παραγωγής σε σχέση με έναν καυστήρα πετρελαίου.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΚΑΥΣΤΗΡΩΝ ΣΟΜΠΩΝ PELLET ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.ΚΑΤΑ Τ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

souflievros είπε...

Δεν είναι κακή ιδέα μια συνέντευξη με κάποιον ειδικό, όμως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διαφήμιση υπέρ ενός επαγγελματία …
Στην πόλη του Σουφλίου δραστηριοποιούνται 5-6 υδραυλικοί που θα μπορούσαν να ενημερώσουν τους υποψήφιους καταναλωτές ή σε προσωπικό επίπεδο ή μέσω του Blog μας εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον εκ μέρος των επαγγελματιών.

Επίσης στο Intranet υπάρχουν πάρα πολλά sites που ασχολούνται με το θέμα Pellets …
Στο Blog μας θα κάνουμε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα pellets … κάθε βοήθεια καλοδεχούμενη !

PROTEUS είπε...

δείτε και εδώ νομίζω υπάρχουν κάποιες χρήσιμες πληροφορειες

http://thermansinews.blogspot.com/